Laat een dakkapel lekkage zo snel mogelijk opsporen en repareren

Een dakkapel lekkage kan ontstaan door slijtage, stormschade, condens of sneeuw. Vaak ontstaat de lekkage in een hoek van het dak waar vuil opgehoopt is of aan de zijkant langs de afvoer. Het is natuurlijk vervelend wanneer u met een lekkage aan de dakkapel te maken krijgt. Bovendien kan een lekkage steeds erger worden en voor veel vochtschade zorgen. Het is daarom belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen.

het verhelpen van een dakkapel lekkage

Heeft u een dakkapel lekkage? Schakel een specialist in! Plaats gratis uw klus, vergelijk de prijzen van de reparatie en laat de lekkage meteen verhelpen.

> Plaats gratis uw klus en vergelijk de mogelijkheden en prijzen van specialisten uit uw regio!

Dit is wat u over een dakkapel lekkage moet weten:

Hoe gaat het verhelpen van een lekkage in zijn werk?

Het repareren van een lekkage wordt in twee fasen gedaan. Allereerst moet de lekkage opgespoord worden om vervolgens verholpen te worden.

Vergelijk de prijzen voor het verhelpen van een dakkapel lekkage

Lekkage aan uw dakkapel laten repareren? Plaats gratis uw klus en vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten in uw regio!

Plaats gratis uw klus

Fase 1: de dakkapel lekkage opsporen

Ziet u aan de binnenzijde van de dakkapel een bruine plek langs, naast of onder het plafond? Dan hoeft dat niet per se te betekenen dat de lekkage zich direct achter of naast de bruine plek begeeft. Het is daarom belangrijk om de lekkage eerst op te sporen. Dit kunt u zelf doen of laten doen.

Een specialist kan een lekkage via een rookgasdetectie snel en eenvoudig opsporen. Via het dak wordt er in de isolatielaag gas gespoten. Vervolgens is er snel te zien waar het gas aan de buitenzijde ontsnapt. Dat is de plek waar het lek zich begeeft. Vervolgens kan de lekkage verholpen worden.

Let op: een lekkage in het kozijn van de dakkapel kan met deze methode niet opgespoord worden.

Fase 2: de dakkapel lekkage repareren

Zit de lekkage in het dak of de afvoer? Dan zal de lekkage verholpen worden door (een deel van) de dakbedekking of dakpannen te vervangen. Voor een lekkage aan de zijkant kan het nodig zijn om een zijwand en / of het lood te vervangen.

het repareren van een dakkapel lekkage

Valt een lekkage aan de dakkapel binnen de garantie?

Of een lekkage binnen de garantie valt hangt af van de afspraken en voorwaarden die met de leverancier overeengekomen zijn. De meeste leveranciers hanteren tien of vijftien jaar garantie. Hiermee worden verborgen gebreken na dit termijn uitgesloten. Ontstaat de lekkage binnen het garantietermijn? Dan worden de kosten door de leverancier vergoed.

Ben ik verzekerd tegen een lekkage aan de dakkapel?

Bij een lekkage aan de dakkapel (en schade aan uw eigendommen) kunt u aanspraak maken op twee verschillende soorten verzekeringen, namelijk:

 1. een inboedelverzekering
 2. een opstalverzekering

1. De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de schadekosten van uw eigendommen. Denk bijvoorbeeld aan vochtschade aan uw tv, bed, vloer die als gevolg van de lekkage ontstaan zijn. U kunt dus alleen op deze verzekering aanspraak maken wanneer naast de lekkage ook schade aan uw eigendommen is ontstaan.

2. De opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt de schade aan uw woning en leidingen. Hieronder valt ook een lekkage aan een dakkapel. Valt de lekkage buiten de garantie? Dan kunt u dus aanspraak maken op uw opstal verzekering.

Wanneer dekt de opstalverzekering de kosten? 

 • Lekkage door ernstige sneeuw, hagel of hevige regen
 • Lekkage door een storm waarbij de wind
 • Niet te vermijden schade (denk hierbij aan afgewaaide takken of een omgevallen boom)

Wanneer dekt de opstalverzekering de kosten niet?

Er zijn twee situaties waarbij de opstalverzekering de kosten van een dakkapel lekkage niet dekt.

 1. Bij achterstallig onderhoud
 2. Bij vermijdbare schade

Hoe wordt een dakkapel lekkage voorkomen?

Schade door een storm kan natuurlijk moeilijk voorkomen worden, maar er zijn manieren om de kans op een lekkage aan uw dakkapel te voorkomen:

 • Maak het dak van de dakkapel regelmatig schoon en zorg ervoor dat puin zich niet ophoopt
 • Laat de dakbedekking van de dakkapel na het garantietermijn iedere 2 tot 4 jaar controleren door een erkende dakdekker
 • Zorg voor algemeen periodiek onderhoud
Dakkapel lekkage verhelpen

Dakkapel lekkage laten repareren? Plaats gratis uw klus en ontvang de prijzen van specialisten uit uw regio!

Plaats uw klus

Wat kost het repareren van een lekkage aan de dakkapel?

Vallen de kosten voor het verhelpen van de lekkage niet binnen het garantietermijn en worden de kosten niet door de verzekering gedekt? Dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. De hoogte van die kosten hangen af van de:

 • de tijd die nodig is om de lekkage op te sporten
 • locatie van de lekkage
 • de reparatiewerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden
 • de afmetingen van de dakkapel

Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Plaats dan geheel vrijblijvend uw klus en ontvang de prijzen van vakkundige vakmensen uit uw regio.

> Plaats uw klus en bespaar kosten

Prijsindicatie van de reparatiekosten

Afhankelijk van de bovenstaande factoren kost het verhelpen van een lekkage aan de dakkapel tussen de €100,- en €500,- inclusief btw. Zie hieronder enkele voorbeelden van prijzen.

ReparatiewerkzaamhedenPrijsindicatie
Dakleer vervangen€150,- tot €350,-
Aansluiting dak vervangen€125,- tot €300,-
Dakranden vervangen€200,- tot €400,-

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2019