Laat u goed informeren over de dakkapel kosten

De hoogte van de dakkapel kosten worden bepaalt door uw keuzes. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat u keuzes maakt. De totale dakkapel kosten bestaan namelijk uit verschillende elementen, zoals de afmetingen, het type dak, materiaal, afwerking, zonwering, raamindeling, ramen en kozijnen, isolatie en de keuze voor een traditionele bouw of prefab dakkapel. Gaat u voor luxe en groot of basic en klein? Wij vertellen u alles over de dakkapel plaatsen kosten en waar u rekening mee moet houden. Wilt u de exacte kosten voor uw dakkapel weten en eenvoudig de prijzen van meerdere leveranciers vergelijken? Start dan meteen uw gratis prijsvergelijk. 

> Start nu uw prijsvergelijk

wat kost een dakkapel

Wat is de prijs van een grote of kleine dakkapel? Wat zijn de gemiddelde kosten van een dakkapel inclusief plaatsen en hoe kunt u eenvoudig de dakkapel prijzen vergelijken? Deze vragen en natuurlijk veel meer komen hier aan bod.

Eenvoudig de dakkapel prijzen vergelijken?

Vergelijk bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel altijd de prijzen. De prijsverschillen lopen al snel op tot honderden euro’s. Die besparing is natuurlijk mooi meegenomen en kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld de afwerking van uw dakkapel.

Wilt u snel de dakkapel prijzen vergelijken? Gebruik dan onze prijsvergelijker en binnen 3 minuten heeft u uw prijsvergelijk rond. 

> Start nu uw prijsvergelijk

Dakkapel kosten? Dit is wat u moet weten!

Dakkapel prijzen

Gratis en vrijblijvend de dakkapel prijzen vergelijken?

Start prijsvergelijk

Waarom de dakkapel prijzen vergelijken?

Via Dakkapelplaatsenvergelijker.nl de dakkapel prijzen vergelijken biedt 5 voordelen. Waarom de prijzen vergelijken zinvol is ziet u in de onderstaande tabel.

VoordeelToelichting
KostenbesparingU bespaart tot 40% op de kosten door hier de prijzen te vergelijken.
Centrale aanvraagBespaar tijd door slechts één aanvraag in te dienen en meteen meerdere prijzen te ontvangen
Prijzen op maatU ontvangt prijzen op maat die altijd zijn afgestemd op uw specifieke wensen.
SpecialistenWij werken samen met keurmerk dakkapel specialisten.
LokaalU ontvangt de dakkapel plaatsen kosten van lokale aanbieders. Zij kennen de lokale regelgeving en helpen u graag bij een eventuele vergunningaanvraag.

Bent u overtuigd? Start dan meteen uw prijsvergelijk en vergelijk de dakkapel kosten.

Vergelijk altijd de dakkapel prijzen voordat u een keuze maakt

Hoe komen dakkapel kosten tot stand?

De dakkapel prijzen voor een complete dakkapel worden berekend aan de hand van 9 factoren. Deze factoren hebben allemaal invloed op de totale dakkapel kosten waarbij de afmeting de grootste invloed heeft en de raamindeling het minste invloed.

1 – Afmetingen

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Standaard maten of bijvoorbeeld een dakkapel op maat. Hoe breder de dakkapel des te hoger de prijs. De prijs voor een grote dakkapel is relatief gezien echter lager dan een kleine dakkapel.

2 – Materiaal

Voor een dakkapel kunt u kiezen uit verschillende materialen. Ook het materiaal heeft invloed op de dakkapel prijs. Hout is bijvoorbeeld de goedkoopste variant, maar heeft onderhoud nodig. Kiest u voor een duurdere varianten zoals kunststof, trespa, polyester, glas of zink? Dan is uw dakkapel onderhoudsvrij.

3 – Prefab of traditionele bouw

Kiest u voor een prefab dakkapel in plaats van een traditionele dakkapel? Dan ligt de dakkapel prijs grofweg €1.000,- euro lager.

4 – Type dak

Wilt u een dak met een lage prijs? Kies dan voor een plat dak. Een dakkapel met een plat dan is namelijk altijd goedkoper dan schuine daken, ronde daken of puntdaken.

5 – Ramen en kozijnen

Voor een dakkapel hebben houten kozijnen de laagste prijs, gevolgd door kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Voor het glaswerk kiest u uit:

  • Hoog-Rendements++ isolatieglas (hr++glas)
  • 4 seizoenenglas
  • Triple isolatieglas

6 – Raambediening

U heeft de keuze uit vaste ramen, kiepramen, draairamen of draai- kiepramen.

7 – Isolatie

Het dak van de dakkapel kan op drie manieren geïsoleerd worden, namelijk warm dak, koud dak of omgekeerd dak. Dakkapellen worden tegenwoordig standaard geleverd met een warm dak.

8 – Zonwering

Op het gebied van zonwering is er veel mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonwering aan de buitenkant, binnenkant of buiten- en binnenkant. Kiest u voor handmatige bediening? Dan ligt de prijs lager dan bij een elektrische of draadloze bediening.

9 – Afwerking binnenkant

De afwerking van de binnenkant heeft de minste invloed op de totale dakkapel kosten. Voor de afwerking kiest u bijvoorbeeld voor spotjes, stucen, een vensterbank en schilderwerk.

Dakkapel prijzen vergelijken

Dakkapel prijzen vergelijken? Start nu uw vergelijking!

Start prijsvergelijk

Bekijk de prijsindicaties

Wilt u de hoogte van de kosten dakkapel laten plaatsen weten? Met de onderstaande informatie krijgt u een goed beeld van de kosten die u ongeveer kunt verwachten. Gebruik deze prijsindicatie alleen als inspiratie. In de praktijk zullen de kosten afwijkend zijn omdat iedere situatie uniek is.

Wat kost een dakkapel per meter?

Om eenvoudig te rekenen kunt u er vanuit gaan dat de gemiddelde prijs van een dakkapel per meter tussen de €1.000,- en €1.300,- euro ligt.

Wat zijn de kosten om een dakkapel te laten plaatsen?

Wilt u op een eenvoudige manier de prijs berekenen? De kosten inclusief plaatsen berekent u met behulp van de onderstaande tabel. In deze tabel wordt uitgegaan van een kleine dakkapel, namelijk een standaard dakkapel van anderhalf meter hoog, twee en een half meter breed en een plat dak. Reken per meter breder ongeveer €1.000,- euro extra.

Let op: de onderstaande dakkapel kosten zijn inclusief btw en plaatsen, maar exclusief afwerking en extra wensen.

Soort dakkapelRichtprijs prefabTraditionele dakkapel
Houten dakkapel€2.900,-€3.900,-
Kunststof dakkapel€3.200,-€4.200,-
Meranti dakkapel€3.550,-€4.450,-
Multiplex dakkapel€3.600,-€4.600,-
Rabat dakkapel€3.650,-€4.650,-
Trespa dakkapel€3.700,-n.v.t.
Keralit dakkapel€3.850,-n.v.t.
Aluminium dakkapel€3.900,-€4.850,-
Polyester dakkapel€4.100,-n.v.t.
Zinken dakkapel€5.500,-€7.000,-
Koper dakkapel€5.750,-€7.000,-

Wilt u liever exact weten hoeveel een dakkapel kost op basis van uw wensen? Start dan geheel vrijblijvend uw prijsvergelijk en ontvang de totaalprijzen inclusief een kostenoverzicht van specialisten bij u uit de buurt!

> Start nu uw prijsvergelijk

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018