Aluminium dakkapel? Dit is wat u moet weten:

Een aluminium dakkapel is populair vanwege zijn hoge isolatiewaarde, weinig onderhoud, moderne uitstraling en een lange levensduur. Na het plaatsen van de dakkapel hoeft u eigenlijk niet meer naar de dakkapel om te kijken. Enkel schoonmaken is dan voldoende. Hierdoor neemt het woongenot aanzienlijk toe. Bovendien is deze dakkapel in twee variaties verkrijgbaar, namelijk als prefab model of met een traditionele bouw. Een dakkapel met een aluminium bekleding kan daarom op ieder dak geplaatst worden.

Wilt u een dakkapel met een aluminium bekleding plaatsen of overweegt u dit en bent u benieuwd naar de mogelijkheden, prijzen en garanties? Gebruik dan onze slimme vergelijktool, start gratis een prijsvergelijk en ontvang vrijblijvend de prijzen van meerdere vakkundige dakkapel specialisten.

855

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor een aluminium dakkapel

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Omschrijf uw wensen
 • Start gratis een vergelijking
 • Bespaar 20% tot 40%

Waar rekening mee houden?

Bij het plaatsen van een dakkapel met een aluminium bekleding krijgt u met verschillende vraagstukken te maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: welke afmetingen kies ik en welke kleur? Kies ik ook voor aluminium dakkapel kozijnen of heb ik ook andere mogelijkheden? Heb ik een vergunning nodig? Wat kost een aluminium dakkapel? U krijgt antwoord op al uw vragen. Lees daarom meteen verder.

Dakkapel van aluminium? Vergelijk de prijzen van specialisten! 

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start een gratis prijsvergelijk
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten
 • Vergelijk de reacties, prijzen en klantervaringen

Voordelen van aluminium dakkapellen

Om een goede afweging te kunnen maken is het belangrijk om alle voor- en nadelen van deze dakkapel inzichtelijk te hebben. Daarom hebben wij hieronder zowel de voordelen als nadelen in een handig overzicht geplaatst.

Prefab en traditionele bouw zijn beiden mogelijk

De dakkapel wordt geheel naar wens gefabriceerd. Hierbij kan gekozen worden voor een standaard maat of een afmeting naar wens. De dakkapel is in twee variaties verkrijgbaar, namelijk als prefab model of met een traditionele bouw. Hierdoor kan deze dakkapel op iedere woning geplaatst worden.

Onderhoudsvrij

Aluminium is onderhoudsvrij. Dat houdt in dat de aluminium beplating geen slijtage vertoont zoals bijvoorbeeld hout. Bovendien hoeft u niet te schilderen. Het onderhoud beperkt zich uitsluitend tot het schoonmaken van de dakkapel.

Lich, sterk en makkelijk vormbaar

Aluminium is zeer sterk en bovendien licht van gewicht. Daarnaast is het materiaal gemakkelijk te vormen. Hierdoor is het vrij eenvoudig om bijvoorbeeld een sierlijk boeideel te produceren.

Beste dakkapel qua duurzaamheid

Qua duurzaamheid behoort de dakkapel van aluminium tot één van de beste in zijn soort. Als u kiest voor een aluminium dakkapel, dan kiest u er één met een lange levensduur die weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien is het materiaal 100% recyclebaar.

Moderne, strakke of juist een nostalgische uitstraling

De dakkapel kan in verschillende stijlen geproduceerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een moderne en strakke uitstraling die goed aansluit bij de sfeer van een woningen met een moderne stijl, maar ook bij klassieke woningen met moderne eigenschappen. Wilt u echter een klassieke uitstraling realiseren? Ook dat is met deze dakkapel goed mogelijk.

Kleurvast en in alle kleuren verkrijgbaar

De dakkapel is in alle kleuren verkrijgbaar en daarom goed op de uitstraling van uw woning en wensen af te stemmen. Bovendien is de dakkapel kleurvast. U heeft daardoor geen last van verkleuringen.

Hoge isolatiewaarde

Dakkapellen van aluminium onderscheiden zich van andere dakkapellen door hun zeer hoge isolatiewaarde (van Rc 4.5 tot Rc 6.0). Dit resulteert in een warmte en kou bestendige dakkapel die bovendien geluiden van buiten weert.

Een dakkapel van aluminium is niet alleen mooi. U geniet namelijk ook van een zeer hoge isolatiewaarde en dakkapel die geen onderhoud vraagt.

Nadelen van aluminium dakkapellen

Bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel is het belangrijk om naast de voordelen, ook de nadelen te kennen. Zo maakt u namelijk een goede afweging.

Hogere investering

De dakkapel van aluminium vraagt om een hogere investering dan bijvoorbeeld hout of kunststof.

Vaste kleur

De vaste kleur heeft ook een nadeel. U bijvoorbeeld niet schilderen. Hierdoor is de kleur van de dakkapel niet eenvoudig aan te passen. Indien een kleurverandering gewenst is dient u de gehele aluminium beplating te vervangen. Het is daarom belangrijk om vooraf goed over de kleur na te denken.

Materiaalcombinaties 

Het materiaal mag niet in contact staan met andere materialen zoals lood, hout, koper, kalk en staal (roestvrij staal is echter geen probleem). Staat het aluminium wel in direct contact met andere materialen dan zal de beplating roesten. Dit geldt zowel voor de aluminium beplating als voor de aluminium kozijnen. Het is echter mogelijk om de beplating te voorzien van een beschermende laag waardoor het aluminium wel samen met bovengenoemde materialen geplaatst kan worden.

Wat kost het plaatsen van een aluminium dakkapel?

Een aluminium dakkapel kost ongeveer €1350,- tot €1500,- euro per meter (inclusief btw en plaatsen). Kiest u voor een model met veel opties? Reken dan ongeveer €1000,- euro extra op de totale kosten. Bij de prijsberekening van een aluminium dakkapel zijn de totale kosten van verschillende factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de volgende zaken:

 • Afmetingen van de dakkapel
 • Prefab of traditionele bouw
 • Hellingshoek
 • Gekozen opties
 • Vorm van de dakkapel
 • Het type dak

Heeft u (mogelijk) interesse in een aluminium dakkapel en bent u benieuwd met welke kosten u te maken krijgt op basis van uw wensen? Gebruik dan onze slimme vergelijker. U vergelijkt dan direct de prijzen, garanties en mogelijkheden bij verschillende dakkapelspecialisten. Zo ziet u niet alleen wat een dakkapel van aluminium kost, maar ook direct wat u bespaart.

Dakkapel met aluminium bekleding laten plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Veelgestelde vragen over aluminium dakkapellen

Ter aanvulling op de bovenstaande informatie ziet u hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen die wij beantwoord hebben.

Welke alternatieven zijn er?

Aluminium dakkapellen vragen om een hogere investering dan gemiddeld. Het kan daarom interessant zijn om ook alternatieven te overwegen. Gelukkig zijn die er ook. Een dakkapel in dezelfde prijsklasse en min of meer dezelfde eigenschappen is bijvoorbeeld de dakkapel met een bekleding van zink. Liever een goedkopere variant? Dan is de dakkapel van kunststof een goed alternatief.

Welke kozijnen kunt u het beste kiezen?

Kiest u voor een dakkapel van aluminium? Dan heeft u de keuze uit twee soorten kozijnen, namelijk kozijnen van aluminium of kozijnen van kunststof. Het voordeel van kunststof kozijnen is dat deze goedkoper zijn.

Kan een bestaande dakkapel met aluminium bekleed worden?

Heeft uw dakkapel een houten constructie en is de constructie nog in een goede staat? Dan kunt u de oude bekleding laten verwijderen en de dakkapel met aluminium bekleden.

Welke keurmerken moeten de aanbieders hebben?

Kiest u voor een aluminium dakkapel? Dan is het aan te raden om te controleren of de aanbieder is aangesloten bij het keurmerk VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche). Dit is namelijk de brancheorganisatie voor aanbieders van metalen gevelelementen.

Heb ik een vergunning nodig?

De noodzaak voor een vergunning is niet afhankelijk van het materiaal, maar van de vorm en afmetingen. Kiest u bijvoorbeeld voor een plat dak, wordt de dakkapel aan de achterzijde geplaatst en voldoet de dakkapel aan de regels voor een vergunningsvrije plaatsing? Dan heeft u geen vergunning nodig.

> Lees alles over de dakkapel vergunning

Voorbeelden en inspiratie

Bent u benieuwd hoe zo'n aluminium dakkapel eruit ziet en welke uitstraling u kunt verwachten? Bekijk dan de voorbeelden hieronder en doe eenvoudig inspiratie op.

Dakkapel van aluminium met een strakke uitstraling

Aluminium dakkapel plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Kleine dakkapellen met een aluminium behuizing

Kleine aluminium dakkapel plaatsen? Vergelijk de prijzen op dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Groot project met meerdere dakkapellen van aluminium op een rij

Aluminium dakkapel samen met de buren? Bekijk en vergelijk op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel van aluminium met een sierlijk boeideel

Dakkapel van aluminium met een sierlijk boeideel

Dakkapel van aluminium in aanbouw

Dakkapel van aluminium plaatsen? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Zijaanzicht van een strakke dakkapel met een aluminium beplating

Strakke moderne aluminium dakkapel plaatsen? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Start een gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018