Dakkapel 6 meter breed

Met een dakkapel 6 meter of 6,5 meter voegt u een ruime hoeveelheid leefruimte toe. Bovendien maakt u met deze dakkapel één of meerdere kamers een stuk lichter. Na het plaatsen van de dakkapel kunt u kamers opsplitsen of juist samenvoegen. In alle gevallen neemt uw wooncomfort in ieder geval flink toe.

De dakkapel 6 meter breed is om verschillende redenen populair. Een grote dakkapel heeft namelijk een stuk meer voordelen dan een kleine dakkapel. Bovendien ligt de prijs per strekkende meter relatief gezien lager.

Wilt u op een eenvoudige en vrijblijvende manier de prijzen van meerdere leveranciers vergelijken? Start dan meteen uw prijsvergelijk.

> Start nu uw prijsvergelijk

de kosten van een dakkapel 6 meter breed

Welke voordelen heeft een dakkapel van 6 meter nog meer en wat zijn de nadelen? Heeft u voor deze dakkapel een vergunning nodig of mag deze dakkapel ook vergunningsvrij geplaatst worden? Met welke kosten moet u rekening houden? Deze vragen en andere vraagstukken rondom de dakkapel van 6 meter breed worden hier beantwoord.

Kosten dakkapel 6 meter breed vergelijken?

Prijsverschillen bij deze dakkapellen lopen op tot €1.500,- euro of meer. Daarom is het advies om altijd de prijzen te vergelijken. U krijgt daarmee een goed beeld van de leveranciers, de mogelijkheden en de geboden garanties. Wilt u nu gratis en vrijblijvend de prijzen vergelijken? Start dan meteen uw vergelijking.

> Start nu uw prijsvergelijk

Dakkapel van 6 meter breed? Gebruik deze informatie:

Kosten dakkapel 6 meter

Kosten dakkapel 6 meter vergelijken? Vergelijk nu de prijzen van specialisten!

Start prijsvergelijk

De voordelen van een dakkapel 6 meter breed

Grote dakkapellen zoals de dakkapel van 6 meter breed hebben voor- en nadelen. Om een keuze te maken is het daarom belangrijk om een goede afweging te maken. Hieronder leest u eerst de voordelen.

Voordeel 1 – Goedkoop per strekkende meter

Dakkapellen worden relatief goedkoper naarmate de breedte, lengte en hoogte toeneemt. Daarom is de dakkapel van 6 meter relatief goedkoop.

Voordeel 2 – Meerdere kamers gelijktijdig uitbreiden

Met deze dakkapel kunt u in één keer meerdere kamers gelijktijdig uitbreiden. Bijvoorbeeld een logeerkamer, werkkamer, badkamer, hobbykamer of studeerkamer.

Voordeel 3 – Meer ruimte betekent waardeverhoging

Grotere woningen zijn altijd meer waard dan kleinere woningen. Door een dakkapel van 6 meter breed te plaatsen maakt u uw woning aanzienlijk ruimer en lichter. Hierdoor stijgt de waarde van uw woning. Bovendien is uw woning aantrekkelijker bij een eventuele verkoop.

Voordeel 4 – Aansluiten met buren is mogelijk

Normaal gesproken moet een dakkapel een afstand van 0,5 meter tot de erfgrens hebben. Dat is anders wanneer uw buren ook een dakkapel willen plaatsen. Samen kunt u er dan voor kiezen om de dakkapel door te trekken. De dakkapel passeert daarmee de erfgrens. Beide woningen krijgen bovendien een halve meter extra dakkapel.

Voordeel 5 – Extra ramen

Bij een dakkapel 6 meter richt u het aantal ramen naar wens in. Standaard heeft deze dakkapel vier ramen. Twee grote ramen en twee kleine ramen die open kunnen (draaien en/of kiepen). Het is echter ook mogelijk om het aantal ramen uit te breiden.

Voordeel 6 – Verse lucht

Omdat dakkapellen altijd van verschillende ventilatieroosters zijn voorzien ontstaat er een constante stroom van verse lucht. De verbeterde ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat.

Voordeel 7 – Verschillende daken mogelijk

Bij deze dakkapel kunt u kiezen uit verschillende daken. Standaard heeft een dakkapel een plat dak. Wilt u nog meer extra ruimte? Kies dan voor een verlegde nok, een schuin- of een rond dak.

Een dakkapel van 6 meter breed creëert veel nieuwe mogelijkheden voor uw woning

Dakkapel 6 meter

Kosten dakkapel 6 meter vergelijken? Vergelijk nu de prijzen van specialisten!

Start prijsvergelijk

De nadelen van een dakkapel 6 meter

Wilt u een goede afweging maken? Dan is het ook belangrijk om de nadelen van deze dakkapel te kennen. Daarom leest u hieronder welke nadelen van toepassing zijn.

Nadeel 1 – Vergunning soms nodig

Voor een plaatsing aan de voorkant van uw woning heeft u voor deze dakkapel een vergunning nodig. Plaatst u deze dakkapel aan de achterkant van uw woning en houdt u zich aan de regels met betrekking tot de afmetingen? Dan mag u deze dakkapel vergunningsvrij plaatsen.

> Meer weten over de dakkapel vergunning?

Nadeel 2 – Prefab plaatsing is niet altijd mogelijk

De dakkapel van 6 meter breed kan altijd als prefab model gebouwd worden. Helaas kan deze dakkapel alleen niet altijd als prefab model geplaatst worden. Hiervoor is namelijk voldoende ruimte in uw straat nodig. Bovendien moet de arm van de hijskraan het dak kunnen bereiken.

Nadeel 3 – Relatief grotere kans op onderhoud

De kans op onderhoud is bij een dakkapel met een onderhoudsvrij materiaal zeer klein. Denk bijvoorbeeld aan kunststof. Toch neemt de kans op onderhoud relatief gezien toe naarmate de dakkapel breder wordt. Kiest u voor hout? Houd dan altijd rekening met het periodieke schilderwerk.

Wat kost een dakkapel 6 meter breed?

Een dakkapel van 6 meter kost gemiddeld €6.300 tot €8.500 incl. plaatsen en BTW. Deze dakkapel is dan voorzien van 3 draai-kiepramen. Hierbij zijn de exacte prijzen afhankelijk van uw keuzes. Bijvoorbeeld met betrekking tot:

  1. het materiaal
  2. het boeideel
  3. kozijnen
  4. glaswerk
  5. isolatie
  6. dakbedekking
  7. zonwering
  8. rolluiken
  9. vorm van het dak.

Kosten dakkapel 6 meter vergelijken bij verschillende specialisten

Bij een dakkapel van 6 meter breed zijn de prijsverschillen tussen de verschillende leveranciers groot. Bovendien geldt: hoe luxer de dakkapel des te hoger de kosten.  Houd daarom rekening met prijsverschillen die kunnen oplopen tot meer dan 30%. Dit biedt ook meteen een kans om kosten te besparen. Vergelijk daarom altijd de prijzen en kies niet voor de eerste de beste leverancier. Dat doet u gratis en vrijblijvend met onze prijsvergelijker.

> Start nu uw prijsvergelijk

Prijs dakkapel 6 meter

Om een snel beeld van de prijzen te krijgen gebruikt u onze tabel. Hierin ziet u de prijsindicaties die u ongeveer kunt verwachten. Let op: de onderstaande prijsindicaties zijn gebaseerd op een basic dakkapel zonder luxe opties.

Materiaal en daktypePrijsindicatie
Hout
plat dak€6.300,- tot €6.800,-
sleepdak€8.200,- tot €8.800,-
verlegde nok€9.450,- tot €10.200,-
verhoogde nok€12.600,- tot €13.600,-
Kunststof - onderhoudsvrij
plat dak€6.900,- tot €7.400,-
sleepdak€8.950,- tot €9.600,-
verlegde nok€10.350,- tot €11.100,-
verhoogde nok€13.800,- tot €14.800,-
Polyester - onderhoudsvrij
plat dak€7.800,- tot €8.200,-
sleepdak€10.150,- tot €10.650,-
verlegde nok€11.700,- tot €12.300,-
verhoogde nokn.v.t.
Aluminium - onderhoudsvrij
plat dak€8.000,- tot €8.400,-
sleepdak€10.400,- tot €10.900,-
verlegde nok€12.000,- tot €12.600,-
verhoogde nok€16.000,- tot €16.800,-
Koper of zink - onderhoudsvrij
plat dak> €8.400,-
sleepdak> €10.900,-
verlegde nok> €12.600,-
verhoogde nok> €16.800,-

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018