Dakkapel 7 meter breed plaatsen? Lees meteen verder!

Met het plaatsen van een dakkapel 7 meter breed is het eenvoudig om één tot twee kamers niet alleen groter, maar ook een stuk lichter te maken. Ook is het met deze dakkapel mogelijk om twee kamers samen te voegen tot een grote kamer, of juist een grote kamer te splitsen waardoor twee volwaardige (slaap)kamers gerealiseerd worden. Bovendien is de dakkapel goed met uw buren te combineren. Beiden woningen krijgen dan drieënhalf meter aan dakkapel.

Vergelijk de prijzen voor een dakkapel van 7 of 7,5 meter breed

Een dakkapel van 7 of 7,5 meter breed biedt vele mogelijkheden. Bovendien zijn er in Nederland honderden leveranciers die een dergelijke dakkapel kunnen plaatsen. Om het overzicht niet te verliezen is het belangrijk om op een overzichtelijke manier alle beschikbare informatie prijzen, mogelijkheden maar ook garanties van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Start daarom geheel vrijblijvend een vergelijking via de onderstaande link.

> Start nu uw prijsvergelijk

Dakkapel 7 meter breed laten plaatsen? Dit is wat u moet weten

Dakkapel 7 meter breed plaatsen

Dakkapel 7 meter breed laten plaatsen? Vergelijk nu de prijzen van leveranciers!

Start prijsvergelijk

De voordelen van een dakkapel 7 meter

Met een dakkapel van 7 of 7,5 meter breed geniet u van acht voordelen. De voordelen staan hieronder in een overzichtelijk overzicht.

Voordeel 1 – kamers samenvoegen of splitsen

Een dakkapel met een breedte van 7 of 7,5 meter is dermate breed dat de mogelijkheid ontstaat om twee (slaap)kamers te splitsen of juist samen te voegen tot één grote kamer.

Voordeel 2 – veel lichtinval

Dakkapellen tot 7,5 meter breed zijn meestal voorzien van 8 ramen. Vaak een combinatie van zowel draai-, kiep- en vaste ramen. Door de vele ramen wordt de ruimte achter de dakkapel tot 75% lichter dan voorheen.

Voordeel 3 – relatief goedkoop

Per strekkende meter wordt de prijs van de dakkapel relatief gezien goedkoper. Een dakkapel met een breedte tot 7,5 meter is daarom goedkoper dan een kleinere dakkapel.

Voordeel 4 – veel mogelijkheden in materiaalsoorten

Voor deze dakkapel kunt u kiezen uit veel verschillende materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof, trespa, aluminium, koper, polyester, glas, keralit of zink.

Voordeel 5 – te plaatsen als prefab model of een traditionele bouw

Dakkapellen tot 7,5 meter kunnen als prefab model geplaatst worden. Behoort prefab niet tot de mogelijkheden? Dan kunt u de dakkapel altijd op een traditionele wijze laten plaatsen.

Voordeel 6 – flinke waardestijging van uw woning

Omdat bij het plaatsen van een dakkapel extra leefbare ruimte ontstaat, stijgt de waarde van de woning. Hierbij geldt: hoe meer extra nieuwe leefbare woonruimte des te hoger de waardestijging van de woning is.

Voordeel 7 – de woning wordt aantrekkelijker voor potentiële kopers

Potentiële woningkopers kijken naar verschillende aspecten van woningen. Leefbare woonruimte en lichtinval die door middel van een dakkapel toegevoegd zijn, zijn daar een onderdeel van. Uw woning wordt daarom aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Tip: kies altijd voor een dakkapel met een tussenschot. Hierdoor wordt het voor een koper eenvoudiger om van twee kamers één kamer te maken of juist één kamer op te splitsen.

Voordeel 8 – verbeterde ventilatie

Door een dakkapel van 7 of 7,5 meter breed te plaatsen neemt de kwaliteit van de ventilatie in uw woning aanzienlijk toe. De zwakke luchtstroom wordt namelijk bevordert waardoor de kans op schimmel en vocht afnemen. Bovendien neemt de kans op een allergie, hoofdpijn of geïrriteerde luchtwegen af.

Nadeel van een dakkapel 7 meter

Een dakkapel van 7 breed heeft ook een nadeel. De breedte van het dak moet namelijk minimaal 8 meter zijn. Aan beide zijden van de dakkapel moet namelijk minimaal 0,5 meter afstand tot de erfafscheiding zijn.

Is er voor een dakkapel van 7 of 7,5 meter breed een vergunning nodig?

Aan de achterzijde van de woning mag u de dakkapel vrijwel altijd vergunningsvrij plaatsen. Dat geldt echter niet voor de voorzijde van de woning. Wilt u weten of u deze dakkapel vergunningsvrij mag plaatsen? Lees dan ons artikel over de dakkapel vergunning.

Wat kost een dakkapel van 7 meter breed?

Een dakkapel van 7 meter kost gemiddeld €7.300,- tot €10.300,- inclusief btw en plaatsen. Hierbij zijn de totale kosten afhankelijk van:

  • het materiaal
  • keuze voor opties
  • vorm van het dak

Vergelijk de prijzen

Met opties en afwerking kunt u uitgaan dat de prijs van deze dakkapel start vanaf ongeveer €8.500,- inclusief btw en plaatsen. Wilt u liever de exacte prijzen weten die op uw wensen gebaseerd zijn? Start dan via de onderstaande link geheel vrijblijvend uw persoonlijke vergelijking.

> Start nu uw prijsvergelijk

Prijstabel

Bent u benieuwd naar de overige prijsindicaties? Gebruik dan de onderstaande tabel.

Materiaal en daktypePrijsindicatie
Kunststof - onderhoudsvrij
plat dak€5.900,- tot €6.100,-
sleepdak€7.300,- tot €7.550,-
verlegde nok€8.300,- tot €8.500,-
verhoogde nok€10.600,- tot €10.900,-
Hout
plat dak€6.150 tot €6.300,-
sleepdak€7.600 tot €7.800,-
verlegde nok€8.600 tot €8.800,-
verhoogde nok€11.000 tot €11.300,-
Polyester - onderhoudsvrij
plat dak€6.400,- tot €6.600,-
sleepdak€7.900,- tot €8.200,-
verlegde nok€8.950,- tot €9.250,-
verhoogde nok€11.500,- tot €11.900,-
Aluminium - onderhoudsvrij
plat dak€6.800,- tot €7.000,-
sleepdak€8.450,- tot €8.700,-
verlegde nok€9.550,- tot €9.850,-
verhoogde nok€12.300,- tot €12.700,-
Koper of zink - onderhoudsvrij
plat dak> €6.000,-
sleepdak> €8.700,-
verlegde nok> €9.850,-
verhoogde nok> €12.700,-

Bespaartips!

Wilt u op een eenvoudige manier kosten besparen? Gebruik dan de onderstaande 5 tips.

  1. Vergelijk altijd de prijzen, garanties en mogelijkheden bij verschillende leveranciers.
  2. Bent u handig? Dan kunt u de afwerking aan de binnenzijde van de dakkapel zelf uitvoeren.
  3. Laat de dakkapel in de winter plaatsen. Veel leveranciers zijn dan vanwege het laagseizoen eerder geneigd om een goede korting te geven.
  4. Kies altijd voor HR++ glas. Hiermee nemen de stookkosten af.
  5. Geen zin in kosten voor het schilderwerk aan de buitenzijde? Kies dan voor een dakkapel van kunststof, polyester of zink.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023