Dakkapel met deur

Wanneer u een bovenverdieping van uw woning wilt verruimen en meer licht wil binnenlaten plaatst u eenvoudig een dakkapel. Normaal gesproken beschikt zo’n dakkapel alleen over ramen. Beschikt uw woning echter over een dakterras of balkon die u via de dakkapel wilt betreden of heeft u geen buiten en wilt u deze creëren met een Frans balkon? Kies dan voor het gemak van een dakkapel met deur. De openslaande deuren zorgen er namelijk voor dat de buitenruimte op een eenvoudige manier te betreden is.

Wilt u een dakkapel met een deur plaatsen of overweegt u dit? Gebruik dan onze handige vergelijktool en vergelijk gratis en geheel vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten.

Dakkapelplaatsenvergelijker.nl is een landelijk netwerk met vakkundige dakkapel specialisten die dakkapel klussen betaalbaar en professioneel uitvoeren met de hoogst mogelijke kwaliteit.

986

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor een dakkapel met deur

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Omschrijf uw wensen
 • Start gratis een vergelijking
 • Bespaar 20% tot 40%

Waar rekening mee houden? 

Bij het plaatsen van een dakkapel met een deur krijgt u met verschillende vraagstukken te maken. Bijvoorbeeld: wat zijn de voor- en nadelen? Met welke kosten houdt u rekening? Uit welke deuren en kozijnen kunt u kiezen? Welk materiaal kiest u voor de buitenzijde? Deze vragen en meer worden hier beantwoordt. Lees daarom meteen verder.

Dakkapel met deur plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten! 

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start een gratis prijsvergelijk
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten
 • Vergelijk de reacties, prijzen en klantervaringen

Welke mogelijkheden heeft u?

Dakkapel met deuren zijn er in verschillende soorten en maten beschikbaar. In principe kan iedere dakkapel van een deur (en Frans balkon) voorzien worden. Bovendien kunt u net als bij de “normale dakkapel” kiezen voor verschillende buitenkant afwerkingen. Denk hierbij aan materialen zoals hout, kunststof, Trespa, Keralit, Aluminium of zink. De mogelijkheden die u heeft zijn onderverdeeld in drie soorten, namelijk:

 1. Dakkapel met balkon
 2. Dakkapel met Frans balkon
 3. De dakkapel met dakterras

Dakkapel met balkon (inpandig)

Zoals de naam doet vermoeden beschikt deze dakkapel over een balkon. Dit kan een inpandig of extern balkon zijn.

De dakkapel met dakterras en schuifdeuren

Een dakkapel met een dakterras lijkt sterk op de dakkapel met balkon. De dakkapel geeft echter geen toegang tot een balkon, maar een dakterras.

Dakkapel met Frans balkon

De dakkapel met Frans balkon is feitelijk een dakkapel met openslaande deuren. U kunt niet daadwerkelijk naar buiten stappen, maar u haalt het buiten naar binnen.

De voordelen van een dakkapel met deur

Een dakkapel met een deur heeft ten opzichte van een normale dakkapel een aantal interessante voordelen. Bent u benieuwd met welke voordelen u rekening houdt? Bekijk dan de voordelen hieronder.

Eenvoudig toegang tot een dakterras of (Frans) balkon 

Heeft u geen buiten en ook niet de mogelijkheid om die te creëren? Dan biedt een dakkapel met een Frans balkon, een openslaande deur of een inpandig balkon een interessante oplossing. De dakkapel geeft extra ruimtewinst en meer lichtinval. Bij een dakkapel met een Frans slaan de deuren naar binnen open. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een schuifdeur. Bij een dakkapel die toegang geeft tot een balkon of dakterras kunt u kiezen voor zowel openslaande deuren, naar binnen slaande deuren of een schuifdeur.

Genieten van de buitenlucht

Omdat openslaande of schuifdeuren aanzienlijk groter zijn dan bijvoorbeeld openslaande ramen kan er met een deur meer frisse lucht toegelaten worden. Met een openstaande deur bent u beter in staat om de woning te luchten en goed te ventileren. Handig in bijvoorbeeld de zomer. U laat dan ’s avonds meer koele lucht naar binnen te halen waardoor de temperatuur in de woning aangenaam wordt.

Ruimtelijk

Een dakkapel met deur geeft een ruimtelijk gevoel. Het idee om naar buiten te kunnen stappen is al zeer aangenaam, laat staan wanneer dat ook daadwerkelijk mogelijk is.

Sterke waardevermeerdering van de woning

Met een normale dakkapel stijgt de woningwaarde al aanzienlijk. Meer beloopbare vierkante meters betekent namelijk een hogere woningwaarde. Kiest u echter voor een dakkapel met een deur en maakt u daarmee een (Frans) balkon, dakterras of balkon eenvoudig bereikbaar? Dan kunt u er vanuit gaan dat de woningwaarde sterker stijgt.

Dakkapel met deur? Vergelijk gratis de prijzen van specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Nadelen van een dakkapel met een deur

Dakkapellen die van een deur voorzien zijn hebben ook nadelen. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen voordat u een beslissing maakt. Bent u benieuwd met welke nadelen u rekening houdt? U leest het hieronder.

Verhoogde kans op tocht

Omdat een deur meer kieren heeft en bovendien groter is dan een raam is de kans op tocht bij een deur groter dan bij een raam. Dit is eerder een punt van aandacht en niet zozeer een nadeel. Met goede tochtstrips is het namelijk mogelijk om de dakkapel tochtvrij te maken.

Gevoeliger voor inbraak

Een woning waarbij de dakkapel een deur heeft is over het algemeen gevoeliger voor een inbraak. Zorg daarom voor een goede inbraakpreventie.

Hogere aanschafprijs

Een dakkapel met een deur is in aanschaf duurder dan een normale dakkapel met alleen ramen. Reken ongeveer 5% tot 10% extra kosten.

Wat kost een dakkapel met deur?

De prijzen voor een dakkapel met een deur starten vanaf ongeveer €3.200,- euro. De uiteindelijke kosten zijn echter afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 • met of zonder (Frans) balkon
 • type deuren (openslaande of schuifdeuren)
 • type dakkapel kozijnen
 • hoge of lage ramen
 • materiaal van de dakkapel
 • prefab of traditionele bouw
 • bereikbaarheid van het dak
 • extra opties zoals
 • eventuele kosten voor een vergunning

Wilt u een dakkapel met een deur plaatsen en bent u benieuwd naar de totale prijs op basis van uw wensen? Start dan een gratis prijsvergelijk. Omschrijf uw wensen in onze slimme vergelijktool en ontvang gratis de prijzen, mogelijkheden, opties en garanties van specialisten uit uw regio.

Dakkapel met deur? Vergelijk gratis de prijzen van specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen ziet u hieronder gepubliceerd en dienen ter aanvulling op de informatie die op deze pagina staat. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Is er voor een dakkapel met een deur een vergunning nodig?

Of u voor deze dakkapel een vergunning nodig heeft is echter sterk afhankelijk van uw wensen en de plaatselijke gemeente. Gelukkig is het vaak mogelijk om de dakkapel met deur vergunningsvrij te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer de dakkapel aan de achterzijde van de woning wordt geplaatst. Hiervoor dient u dan wel aan de voorwaarden van een vergunningsvrij plaatsing te voldoen. Aan de voorzijde van de woning heeft u vaak wel een vergunning nodig.

> Lees alles over vergunningen voor dakkapellen.

Hoe breed en hoog mag de dakkapel zijn?

De maximale afmetingen zijn afhankelijk van het dakvlak. Aan de achterzijde en zijkant van een woning geldt vaak geen maximale breedte en mag u tot 50 cm van de erfgrens bouwen. De maximale hoogte voor een vergunningsvrije plaatsing bedraagt 1.75 meter. Wilt u hoger of breder bouwen? Dan heeft u altijd een vergunning nodig.

> Lees alles over dakkapel afmetingen

Is het mogelijk om een bestaand dakkapel kozijn met deur te voorzien?

Heeft u al een mooie dakkapel op uw woning en wilt u deze aanpassen? Ook dat is mogelijk. U kunt namelijk uw huidige dakkapel van een kozijn met deur voorzien en bijvoorbeeld een mooi Frans balkon realiseren.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Start een gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023