Alles wat u over een dubbele dakkapel moet weten

Bij het plaatsen van een dakkapel heeft u veel mogelijkheden. U kunt natuurlijk voor één dakkapel dakkapel kiezen, maar wat zijn uw mogelijkheden wanneer u op één of twee verdiepingen gelijktijdig meer woonruimte wilt creëren of wanneer u het project met de buren wilt aanpakken? In dergelijke gevallen kiest u voor het gemak van een dubbele dakkapel.

Met 2 dakkapellen creëert u namelijk dubbel zo veel ruimte en lichtinval. Bovendien heeft u met het plaatsen van twee dakkapellen veel mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een dubbele dakkapel naast elkaar, boven elkaar, haaks op elkaar of tegenover elkaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Lees dan meteen verder.

Wilt u vrijblijvend de prijzen van meerdere dakkapel bedrijven ontvangen en eenvoudig vergelijken? Start dan meteen een prijsvergelijk!

865

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor een dubbele dakkapel

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Omschrijf uw wensen
 • Start een gratis vergelijking
 • Vergelijk vrijblijvend en bespaar tot 40%

Het plaatsen van een dubbele dakkapel biedt diverse interessante voordelen. Allereerst is het uitbreiden van een woning onderaan de streep goedkoper dan verhuizen. Bovendien wordt een woning met 2 dakkapellen direct een stuk ruimer en lichter. Tot slot bespaart u kosten door de gelijktijdige plaatsing van twee dakkapellen.

Welke voordelen bieden 2 dakkapellen nog meer? Wat zijn de kosten? Is een dubbele dakkapel ook als prefab variant verkrijgbaar en hoe zit het eigenlijk met de vergunning? Wij geven hier antwoord op al uw vragen. Lees daarom meteen verder.

De prijzen van twee dakkapellen vergelijken?

Wilt u weten wat een twee dakkapellen op basis van uw wensen kost? Laat de prijs geheel vrijblijvend berekenen door specialisten uit uw regio. Geef een omschrijving en plaats gratis een klus. Vergelijk vervolgens de prijzen, ontvang persoonlijk advies op maat en zie in een oogopslag welke mogelijkheden u heeft.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dubbele dakkapel plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten! 

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start een gratis prijsvergelijk
 • Vergelijk vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten
 • Bespaar tot 40%

De mogelijkheden van twee of meer dakkapellen

De mogelijkheden van een dubbele dakkapellen zijn groot. U kunt de dakkapellen bijvoorbeeld los van elkaar op uw eigen dakvlak plaatsen of samen met de buren. Hieronder ziet u verschillende voorbeelden waarbij dakkapellen dubbel geplaatst zijn. Bekijk de voorbeelden en laat u inspireren.

1. Dubbele dakkapellen boven elkaar (2 dakkapellen op 1 dakvlak)

Met twee dakkapellen boven elkaar maakt u 2 verdiepingen aanzienlijk ruimer. Vaak zijn dat de middelste woonlaag en de zolder. De dakkapellen worden bijvoorbeeld aan de voorzijde of achterzijde van woning geplaatst.

Dubbele dakkapel boven elkaar plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

 

 


3. Dubbele dakkapellen tegenover elkaar

Met twee dakkapellen tegenover elkaar (aan twee kanten) maakt u uw zolderkamer in één keer een stuk ruimer en lichter. Hierdoor wordt uw zolder een volwaardige slaapkamer, logeerkamer of studeerkamer.

Dubbele dakkapel tegenover elkaar plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

5. Dubbele dakkapel met nokverhoging

Kies voor twee dakkapellen tegenover elkaar die met behulp van een nokverhoging aan elkaar verbonden zijn. Hiermee bouwt u een lage zolderkamer om tot één of twee volwaardige kamers.

Dubbele dakkapel met nokverhoging plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

 

2. Dubbele dakkapellen naast elkaar op één dakvlak plaatsen

Twee of meer dakkapellen naast elkaar zorgen ervoor dat één of twee kamers ruimer worden. De werkzaamheden richten zich hierbij op één etage. Meestal is dat de middelste woonlaag of de zolder.

Dubbele dakkapel naast elkaar? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl!

 

 

4. Dubbele dakkapellen haaks op elkaar

Heeft u een haaks dak of een hoek? Dan kunt u kiezen voor twee dakkapellen die haaks naast elkaar worden geplaatst. Meestal worden de dakkapellen op dezelfde woonlaag geplaatst, maar dat is niet altijd het geval.

Dubbele dakkapel haaks op elkaar? Vergelijk de prijzen van dakkapel specialisten!

6. Dubbele dakkapel met de buren 

Kies voor een eenzelfde soort dakkapel en plaats deze met de buren. Dat brengt veel voordelen met zich mee. Lagere productiekosten waardoor de totale prijs ook lager wordt.

Dubbele dakkapel met de buren? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Met twee dakkapellen op uw woning creëert u een dubbele hoeveelheid extra ruimte en licht op één of twee verdiepingen. Bovendien is een dubbel geplaatste dakkapel relatief goedkoper dan het plaatsen van één dakkapel

Wat zijn de voordelen van dubbele dakkapellen?

Bouwgrond wordt steeds duurder. Hierdoor heeft verbouwen meer populariteit gewonnen. Dat kan op verschillende manieren. Het plaatsen van een dakkapel is daar één van. Maar wat als één dakkapel niet het gewenste effect oplevert? In dat geval plaatst u twee dakkapellen.

Dat het plaatsen van 2 dakkapellen voordelen met zich meebrengt is logisch, maar welke voordelen zijn dat? Het plaatsen van een dubbele dakkapel biedt zes voordelen. Welke voordelen dat zijn bekijkt u in het onderstaande overzicht.

VoordeelToelichting
Lage kostenOmdat u maar één keer met transport en de huur van een hijskraan te maken krijgt liggen de kosten altijd lager dan wanneer u op twee verschillende momenten een dakkapel plaatst.
RuimteU creëert in één keer een dubbele hoeveelheid extra ruimte.
DaglichtU krijgt vanaf twee plekken meer daglicht in uw woning. Dubbel zoveel daglicht dus.
Volwaardige kamerPlaatst u de dakkapellen tegenover elkaar? Dan creëert u van een zolder een volwaardige logeer- of werkkamer.
WoningwaardeMet twee dakkapellen wordt uw woning aantrekkelijker en stijgt de waarde van uw woning.
KortingBij het plaatsen van 2 dakkapellen is het eenvoudig om een korting te bedingen .

Dubbele dakkapel laten plaatsen? Start een gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Heeft u een vergunning nodig voor een dubbele dakkapel?

Dubbele dakkapellen voldoen niet altijd aan de vereisten voor een vergunningsvrije plaatsing, maar vaak ook wel. Of u een vergunning nodig heeft om twee dakkapellen te plaatsen is afhankelijk van uw wensen. Een vergunning is bijvoorbeeld vaak niet nodig wanneer u 2 dakkapellen naast elkaar of boven elkaar plaatst aan de achterzijde van uw woning. Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft? Bekijk dan onze pagina over de vergunningen.

> Lees hier alles over de dakkapel vergunning

Hulp bij uw vergunningsaanvraag

Overweegt u het plaatsen van twee dakkapellen en wilt u weten of u een vergunning nodig heeft? De specialisten in ons netwerk helpen u graag verder. Zij adviseren u of nemen bijvoorbeeld het gehele vergunningstraject uit handen.

Wat kost een dubbele dakkapel?

De prijs voor het plaatsen van twee dakkapellen hangt geheel van uw keuzes af. Logischerwijs is een dubbele dakkapel met nokverhoging duurder dan twee dakkapellen met een plat dak die boven elkaar of tegenover elkaar geplaatst worden. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de volgende factoren:

 • het materiaal
 • afmetingen
 • dakhelling
 • afwerking
 • type dak en dakbedekking
 • zonwering
 • raamindeling en raamsoorten

Wilt u vrijblijvend een overzicht van de kosten ontvangen? Laat de prijs dan geheel vrijblijvend berekenen op basis van uw wensen. Plaats hiervoor gratis een klus en geef duidelijk aan wat uw wensen zijn. U ontvangt daarna de prijzen van specialisten bij u uit de buurt.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Prijsindicatie dubbele dakkapel

Heeft u voor nu voldoende aan een prijsindicatie ? Gebruik dan de informatie in de onderstaande prijstabel. Hierin ziet u per materiaalsoort de prijsindicaties waarbij uitgegaan wordt van 2 losse dakkapellen van 2,5 meter breed.

MateriaalPrijsindicatie dubbele dakkapel
Hout - prefab€5.500,-
Hout - traditionele bouw€6.500,-
Kunststof - prefab€6.500,-
Kunststof - traditionele bouw€7.500,-
Polyester - prefab€8.500,-
Dubbele dakkapel met nokverhoging€10.500,- / €14.500,-

De prijs van twee dakkapellen met nokverhoging begint vanaf ongeveer €14.000,-.

Dubbele dakkapel laten plaatsen? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Veelgestelde vragen over dubbele dakkapellen

Om alle onduidelijkheden omtrent de dubbele dakkapel weg te nemen hebben wij alle vragen verzameld, samengevat en beantwoord. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over dit type dakkapel.

Mogen dubbele dakkapellen de erfgrens passeren?

Plaatst u de dakkapellen alleen op uw dakvlak? Dan mogen de dakkapellen de erfgrens niet overschrijden. Willen uw buren echter ook een mooie dakkapel op uw woning? Dan kunt u er gezamenlijk voor kiezen om de dakkapellen met elkaar te verbinden. Afhankelijk van uw gemeente mag dit alleen aan de achterzijde van uw woning.

Tip: bekijk de pagina over een dakkapel samen met de buren

Kunnen dubbele dakkapellen ook schuin onder elkaar geplaatst worden?

Met twee losse dakkapellen kunt u alle kanten op. Is het dakvlak breed genoeg? Dan is het ook mogelijk om de dakkapellen schuin onder elkaar te op twee verdiepingen te plaatsen.

Wat is de minimale afmeting van een dubbele dakkapel?

Dubbele dakkapellen zijn in alle maten te verkrijgen. Er geldt daarom geen minimum afmeting. Is een standaard dakkapel maat echter niet mogelijk op uw dak? Dan kunt u altijd kiezen voor een dakkapel op maat.

Moeten dubbele dakkapellen even groot zijn?

Nee, dat is niet verplicht. U kunt namelijk ook kiezen voor twee dakkapellen met verschillende afmetingen. Bijvoorbeeld een dakkapel van 400 cm meter breed op de middelste woonlaag en een dakkapel van 200 cm breed op de zolderverdieping.

Moeten de dakkapellen er hetzelfde uitzien? 

Ook dat is niet verplicht, maar de meeste opdrachtgevers kiezen hier wel voor. Twee dakkapellen met dezelfde materialen en kleuren geven namelijk een mooiere uitstraling dan twee verschillende dakkapellen. Bovendien is het produceren van twee dezelfde soort dakkapellen goedkoper.

Inspiratie en extra voorbeelden

Heeft u behoefte aan extra inspiratie? Bekijk dan de voorbeelden hieronder.

Met platte nokverhoging

Dubbele dakkapel met platte nokverhoging? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl!

Twee dakkapellen met verschillende afmetingen op twee verdiepingen

Dubbele dakkapel op twee verdiepingen plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Met nokverhoging en schuin dak

Dubbele dakkapel met nokverhoging en sleepdak? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Haaks op elkaar bij een hoekdak

Dubbele dakkapel haaks op elkaar bij een hoekdak plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Doorlopend over de erfgrens samen met de buren

Dubbele dakkapel samen met de buren doorlopend over de erfgrens

Dakkapellen naast elkaar

Twee dakkapellen (dubbele dakkapel) naast elkaar? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Voorbeeld van een binnenkant 

Dubbele dakkapel voorbeeld van de binnenkant

Speciale vormen: enerzijds een nokverlegging, anderzijds een plat dak

Dubbele dakkapel met speciaal dak? Vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten!

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018