Dit is wat u moet weten over de Keralit dakkapel

De voornaamste reden waarom er vaak voor een keralit dakkapel gekozen wordt is vanwege de unieke en interessante voordelen. Populair is bijvoorbeeld de houtlook dakkapel, maar wat is keralit eigenlijk? Welke voordelen hebben keralit dakkapellen? Met welke kosten moet u rekening houden? Hoe ziet zo’n dakkapel eruit? Deze vragen en meer worden hier beantwoordt.

> Start nu uw prijsvergelijk

voorbeeld keralit dakkapel

Keralit dakkapel plaatsen? Gebruik deze informatie

Dakkapel van keralit

Prijzen voor een keralit dakkapel vergelijken?

Start prijsvergelijk

Wat is keralit?

Keralit is een kunststof dat vaak gebruikt wordt voor het bekleden van woningen en dakkapellen. Het materiaal bestaat uit gerecyclede materialen en is daarom duurzaam. Bovendien zijn keralit panelen vaak 6 meter lang en kunnen eenvoudig op een houten constructie aangebracht worden. Omdat het materiaal erg op hout lijkt maar over de voordelen van kunststof beschikt wordt het materiaal vaak als alternatief voor hout gebruikt.

Welke voordelen heeft een keralit dakkapel?

Twijfelt u nog tussen een dakkapel van hout, keralit of trespa? Keralit dakkapellen hebben een aantal interessante en unieke voordelen. Lees daarom hieronder welke voordelen dit materiaal heeft.

Voordeel 1: veel verschillende kleuren

Keralit is in vrijwel iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Daardoor is de uitstraling van de dakkapel eenvoudig op de uitstraling van de woning af te stemmen. Bovendien kan er voor een houttint gekozen worden waardoor een houtlook dakkapel nog meer de uitstraling van een traditioneel houten dakkapel krijgt.

Voordeel 2: kleurvast 

De kleur van de keralit panelen zijn kleurvast en zullen door weersinvloeden niet veranderen.

Voordeel 3: nooit meer schilderen

Dakkapellen van hout moeten regelmatig geschilderd worden en brengen veel onderhoudskosten met zich mee. Kiest u voor een dakkapel met keralit? Dan hoeft u nooit uw dakkapel te schilderen en bespaart u dus kosten. Een dakkapel van keralit is blijvend mooi, alsof de dakkapel altijd vers in de verf staat.

Voordeel 4: onderhoudsvrij

Keralit wordt niet aangetast door bijvoorbeeld bacteriën, vocht, warmte en andere rottingsprocessen. Bovendien is het materiaal niet gevoelig voor kromtrekkingen. Maakt u de dakkapel af en toe schoon met een simpel sopje? Dan ziet de dakkapel er altijd goed onderhouden uit.

dakkapel met keralit plaatsen

Wat zijn de nadelen van keralit dakkapellen?

Een dakkapel van keralit heeft ook nadelen. Lees daarom hieronder met welke nadelen u rekening moet houden.

Nadeel 1: keralit kan niet van kleur verandert worden

Zijn de keralit panelen eenmaal op de dakkapel geplaatst? Dan kunnen deze niet meer van kleur verandert worden. Keralit kan namelijk niet geschilderd of op een andere manier van kleur veranderd worden.

Nadeel 2: keralit is niet isolerend

Keralit heeft geen isolerend vermogen. Daarom moeten er altijd isolatiemateriaal geplaatst worden.

Nadeel 3: zichtbare schroeven

De panelen moeten om de 30 centimeter in de houten constructie geschroefd worden. Hierdoor zijn er altijd zichtbare bevestigingsplekken te zien.

Wat kost een keralit dakkapel?

De kosten voor een dakkapel met keralit zijn afhankelijk van uw keuzes op het gebied van afmetingen, afwerking binnen- en buitenzijde, prefab of traditionele bouw, type ramen, dakbedekking en raamindeling. Wilt u een prijsindicatie voor een dakkapel van keralit inclusief plaatsen en exclusief opties? Gebruik dan de onderstaande tabel.

Wilt u de exacte kosten vrijblijvend laten berekenen en de prijzen vergelijken? Start dan geheel vrijblijvend een prijsvergelijk via de onderstaande link.

> Start nu uw prijsvergelijk

Breedte dakkapelIndicatie kostenDraai-kiepramenKozijnen
100 cm€2.700,-1enkel
150 cm€2.900,-1enkel
200 cm€3.100,-1enkel
250 cm€3.400,-1enkel
300 cm€3.700,-2enkel
350 cm€4.100,-2enkel
400 cm€4.600,-2dubbel
450 cm€4.900,-2dubbel
500 cm€5.300,-2dubbel
550 cm€6.000,-2dubbel
600 cm€6.500,-3dubbel
650 cm€7.100,-3dubbel
700 cm€7.650,-3dubbel
750 cm€8.600,-3dubbel
800 cm€9.100,-3dubbel
850 cm€9.900,-3dubbel
Dakkapel met keralit

Prijzen voor een dakkapel met keralit vergelijken?

Start prijsvergelijk

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over dakkapellen van keralit? Lees dan eerst hieronder het overzicht van de meest gestelde vragen door.

Standaard keralit panelen hebben een maximale breedte van 600 centimeter. Wilt u een dakkapel met bredere panelen? Dan kunnen de panelen altijd op maat gemaakt worden.
Heeft de dakkapel een houten raamwerk en is de dakkapel momenteel met keralit of een ander materiaal bekleed? Dan kan de dakkapel opnieuw bekleed worden. Hiervoor wordt eerst de oude bekleding verwijderd om vervolgens nieuwe panelen te plaatsen.
Bij het bekleden van een dakkapel kunnen verschillende delen met keralit bekleed worden, bijvoorbeeld het front naast de kozijnen, de zijkanten, de strook boven de kozijnen en de strook onder de kozijnen.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2019