Een kunststof dakkapel gaat minimaal 50 jaar mee

Wilt u een onderhoudsarme dakkapel plaatsen die niet te duur is? Kies dan voor een kunststof dakkapel als prefab model of met een traditionele bouw en laat de dakkapel geheel naar uw wensen afwerken. Via de onderstaande link vergelijkt u eenvoudig de prijzen, mogelijkheden en garanties van specialisten met een schat aan ervaring.

> Start nu uw prijsvergelijk

de kosten van een kunststof dakkapel plaatsen

Kunststof dakkapellen bieden veel mogelijkheden op het gebied van afwerking, kleur en sfeer. Populair is bijvoorbeeld de strakke moderne uitstraling zonder naden of kies voor de houtlook variant. Daarmee beschikt u namelijk over een dakkapel met het uiterlijk van hout, maar met de voordelen van kunststof.

Welke voor- en nadelen hebben kunststof dakkapellen? Wat is de gemiddelde levensduur? In welke afmetingen zijn kunststof dakkapellen verkrijgbaar? Welke kosten kunt u verwachten? Deze vragen en meer worden hier beantwoord.

Kunststof dakkapel plaatsen? Dit is wat u moet weten:

Voor kunststof dakkapellen gelden dezelfde vergunningsregels als voor dakkapellen van andere materialen. Bovendien is de binnenconstructie bij kunststof dakkapellen vaak van hout. Heeft u een ruimer budget? Dan kunt u ook voor een kunststof constructie kiezen. De wangen, het boeideel en de kozijnen zijn bij kunststof dakkapellen in ieder geval altijd van kunststof gemaakt.

Alles wat u moet weten over de dakkapel van kunststof

kunststof dakkapel laten plaatsen

Wilt u een kunststof dakkapel laten plaatsen? Vergelijk nu de prijzen van leveranciers!

Start prijsvergelijk

Voordelen en nadelen van een kunststof dakkapellen

Kiest u voor kunststof? Dan geniet u van veel voordelen. Kunststof is niet alleen onderhoudsvrij, maar er is meer. Lees daarom hieronder alles over de voor- en nadelen van kunststof dakkapellen.

Voordelen

VoordeelToelichting
Goede isolatieOmdat kunststof een materiaal is dat goed isoleert worden uw maandelijkse energiekosten lager.
OnderhoudsarmKunststof is een onderhoudsarm materiaal. U hoeft uw dakkapel daarom niet om de paar jaar te schilderen.
KleurvastDe gekozen kleur voor uw dakkapel is kleurvast.
KleurvariatiesU heeft veel keuze uit verschillende kleurvariaties. De kleur van uw dakkapel kunt u daarom goed afstemmen op de stijl van uw woning.
GoedkoopDe investering in een kunststof dakkapel is net iets hoger dan bij hout, maar omdat u niet hoeft te schilderen en omdat de dakkapel een langere levensduur heeft zijn kunstof dakkapellen op termijn altijd goedkoper.

Nadelen 

NadeelToelichting
Vaste kleurDe kleur van het kunststof kunt u niet veranderen. Dat komt omdat kunststof niet geschilderd kan worden.
ReparatiemogelijkhedenKunststof dakkapellen zijn minder goed te repareren. Indien er een reparatie uitgevoerd moet worden zullen de kosten hoger liggen.

Kunststof dakkapellen zijn populair vanwege de relatief lage kosten, moderne uitstraling en vele mogelijkheden

Wat is de levensduur van een kunststof dakkapel?

Kunststof dakkapellen zijn onderhoudsarm. Kiest u voor bijvoorbeeld polyester? Dan is de dakkapel vrijwel geheel onderhoudsvrij. In beiden gevallen heeft de dakkapel een levensduur van minimaal 50 jaar.

Het onderhoud aan een kunststof dakkapel

Het onderhoud beperkt zich alleen tot het schoonmaken. Maakt u uw dakkapel een keer per twee jaar goed schoon? Dan zal de levensduur van de dakkapellen alleen maar toenemen.

Wilt u specifiek onderhoud aan uw dakkapel laten plegen? Omschrijf uw wensen en gebruik hiervoor onze prijsvergelijker. U ontvangt vervolgens de prijzen van specialisten bij u uit de buurt.

> Start nu uw prijsvergelijk

kunststof dakkapel prijzen

De prijzen voor een kunststof dakkapel vergelijken bij verschillende leveranciers?

Start prijsvergelijk

Wat kost een kunststof dakkapel?

De prijzen voor een dakkapel van kunststof beginnen vanaf ongeveer €3.000,- a €3.200,- euro. Let op: dit is een prijsindicatie. De exacte prijzen zijn namelijk altijd afhankelijk van uw wensen. In deze prijsindicatie wordt uitgegaan van een dakkapel met een plat dak, een breedte van 2,5 meter en een hoogte van 1,5 meter. Maar het kan goedkoper. De goedkoopste kunststof dakkapel zonder opties kost ongeveer €2.650,-.

Bent u op zoek naar een lage offerteprijs of bent u benieuwd wat de prijs op basis van uw wensen is? Vergelijk dan de prijzen van specialisten bij u uit de buurt en laat de prijs geheel vrijblijvend berekenen.

> Start nu uw prijsvergelijk

Hoe worden kosten opgebouwd?

De kosten voor een dakkapel van kunststof worden bepaalt door de details. Daarom leest u hieronder welke details specialisten gebruiken voor het berekenen van de totaalprijs:

  • lengte, breedte en hoogte
  • de keuze voor kunststof of polyester
  • houten constructie of kunststof constructie
  • de keuze voor kunststof platen (moderne look) of kunststof panelen (houtlook)
  • aantal ramen, soort ramen, raambekleding, raamdecoratie en werking van ramen (draaien of kiepen)
  • dakvorm, type dakbedekking en een eventuele sierlijst
  • zonwering (type en mechanisme)
  • met of zonder rolluik
  • prefab variant of traditionele bouw

Wilt u meer weten over de prijzen? Lees alles over de dakkapel prijzen.

Veelgestelde vragen over dakkapellen van kunststof

Over kunststof dakkapellen worden vaak vragen gesteld. Daarom hebben wij de vragen inclusief antwoorden hieronder samengevat.

Welke dakkapel is beter? Kunststof, hout of polyester?

Iedere dakkapel heeft voor- en nadelen. Twijfelt u tussen kunststof, hout of polyester? Kies dan voor kunststof. U profiteert dan namelijk van vrijwel dezelfde voordelen als bij polyester, de prijs ligt lager, maar de dakkapel gaat aanzienlijk langer mee dan wanneer u voor hout kiest.

Welke afmetingen zijn verkrijgbaar?

De dakkapellen van kunststof zijn als prefab standaard leverbaar in de maten anderhalf tot tien meter breed. Populair zijn de kunststof dakkapellen van drie, vier, vijf en zes meter breed. Wilt u een andere afmeting? Laar dan een dakkapel op maat maken.

Kunnen dakkapellen van kunststof geschilderd worden?

Het is mogelijk om de dakkapel naderhand te schilderen, maar dit raden wij sterk af. De verf kan het kunststof namelijk flink aantasten. Bovendien wordt kunststof juist gekozen om schilderen te voorkomen.

Hoe moet de dakkapel schoongemaakt worden?

Een eenvoudig sopje voldoende, maar wilt u uw dakkapel goed reinigen? Gebruik dan HG kunststof reiniger of een schoonmaakmiddel op waterbasis. Gebruik voor het schoonmaken altijd een zachte natte spons en nooit een schuurspons.

Wat te doen in het geval van een lekkage?

De kans op een lekkage is bij een dakkapel van kunststof  zeer klein. Toch kan dit in theorie gebeuren. Heeft u te maken met een lekkage? Neem dan meteen contact op met een specialist om de lekkage te verhelpen. Omschrijf het probleem via ons formulier en ontvang direct de reparatie prijzen van verschillende specialisten.

> Start nu uw prijsvergelijk

Houten dakkapel vervangen door kunststof?

Het is mogelijk om een houten dakkapel te vervangen voor kunststof. Is de constructie van de dakkapel nog goed? Dan kunt u ervoor kiezen om het hout van de dakkapel te verwijderen en de constructie met kunststof te bekleden. Is de constructie in een slechte staat? Dan kunt u beter de dakkapel in zijn geheel laten verwijderen om vervolgens een nieuwe dakkapel te plaatsen.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018