Een Trespa dakkapel, een goede keuze!

Bij de keuze voor een bepaalt soort bekleding is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat bestand is tegen de Nederlandse weersinvloeden. Het materiaal moet daarom duurzaam en van een hoge kwaliteit zijn. Bovendien is het fijn als het materiaal geen onderhoud vraagt. Dat scheelt namelijk tijd en kosten. Trespa is zo'n materiaal en daarom uitermate geschikt voor de bekleding van een dakkapel.

Overweegt u een Trespa dakkapel te plaatsen of wilt u een bestaande dakkapel voorzien van Trespa platen? Lees dan meteen verder. Wij vertellen u precies wat de voor- en nadelen van Trespa zijn, of u een vergunning nodig heeft, met welke kosten u rekening houdt, welke alternatieven u heeft, waar u op moet letten en bieden u interessante tips. Tot slot vergelijkt u hier eenvoudig de prijzen van dakkapel specialisten en bespaart u op een eenvoudige manier kosten.

1134

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor een Trespa dakkapel

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Omschrijf uw wensen
 • Start gratis een vergelijking
 • Vergelijk prijzen, garanties en voorwaarden
 • Bespaar 20% tot 40%

Wat is een Trespa dakkapel?

Trespa staat is een verzamelnaam geworden van diverse ‘High Pressure Laminate’ plaatmaterialen die speciaal voor de buitentoepassingen ontwikkeld zijn. Denk hierbij aan dakranden en gevelbekleding. Trespa is feitelijk een kunststof, maar dan een sterkere kunststofsoort. Hierdoor is het materiaal zeer goed geschikt als afwerking van een dakkapel.

Bij een Trespa dakkapel is de interne constructie van hout. De buitenzijde van de dakkapel (en kozijnen) zijn van dan van Trespa gemaakt. Omdat het materiaal onderhoudsvrij is bent u dus verzekert van een onderhoudsvrije dakkapel. In de praktijk betekend dat, dat u niet hoeft te schilderen en van een zeer lange levensduur geniet. Enkel periodiek schoonmaken is voldoende.

Dakkapel met Trespa bekleden? Dit is wat u moet weten:

Klik op een link om direct naar de desbetreffende informatie op deze pagina te navigeren.

Trespa dakkapel laten plaatsen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start een gratis prijsvergelijk
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten
 • Vergelijk prijzen, reacties en klantervaringen

De 9 voordelen van Trespa dakkapellen

Den ene kunststof is de andere niet. De kwaliteit van het kunststof is namelijk afhankelijk van het soort kunststof. Het is daarom belangrijk om te weten wat de voordelen van een Trespa afwerking ten opzichte van normale kunststofsoorten of bijvoorbeeld hout zijn. Ten opzichte van die materialen bieden Trespa dakkapellen maar liefst negen voordelen. Lees hieronder welke voordelen u kunt verwachten.

1. Kleurvast

Trespa is een categorie-A kunststof. Dit houdt in dat het materiaal van de hoogst mogelijke kwaliteit is. De kleur is dan ook kleurvast en zal niet veranderen naarmate de dakkapel ouder wordt.

2. Variatie 

Kunststoffen zijn in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Dat geldt daarom ook voor Trespa. Bij Trespa heeft u de keuze uit ruim 60 kleuren. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om altijd een kleur naar wens te kiezen en deze op de stijl van uw woning af te stemmen. Bovendien zijn deze dakkapellen ook met houtlook verkrijgbaar.

3. Duurzaam

Trespa gemaakt is gemaakt van gerecycled materiaal. Bovendien is opnieuw recyclen ook mogelijk. Met Trespa kiest u daarom voor duurzaamheid.

4. Onderhoudsarm

De voornaamste reden waarom klanten hun dakkapel bekleden met Trespa is de uiterst beperkte mate van onderhoud. Na het plaatsen hoeft u uw dakkapel niet meer te schilderen. Bovendien is dat ook niet goed  mogelijk. Maakt u uw dakkapel eens per jaar of eens per 2 jaar goed schoon? Dan zal dat de levensduur van ruim 40 jaar alleen maar ten goede komen.

5. Geen onderhoudskosten

Omdat Trespa niet geschilderd hoeft te worden en daarnaast geen onderhoud vraagt heeft u dus ook geen onderhoudskosten. Die kostenbesparing resulteert in een besparing van van gemiddeld €2.000,- tot €10.000,- per 20 jaar.

6. Temperatuur

Door is sterke toplaag is een dakkapel van Trespa bestand tegen alle weersomstandigheden en temperaturen. Deze dakkapel is daarom goed geschikt voor het Nederlands klimaat.

7. Monteren

Voor het monteren van Trespa planten gebruikt de specialist lijm. Hierdoor ziet u geen naden. Omdat er vaak geen schroeven gebruikt worden op de zichtbare vlakken kan er bovendien geen montageschade ontstaan of vuil achter de schroeven komen.

8. Bouw naar wens

Trespa dakkapellen zijn naast de traditionele bouw ook als prefab model verkrijgbaar. Deze dakkapel is daarom altijd te plaatsen.

9. Goedkoper dan zink, aluminium en Keralit

Trespa goedkoper dan bijvoorbeeld Keralit, zink of aluminium.

Trespa dakkapellen hebben een levensduur van ruim 40 jaar, zijn onderhoudsvrij, gemaakt van gerecyclede materialen en bieden een hoge mate van isolatie. Deze dakkapel is daarmee een duurzame investering in uw woning

Nadelen van Trespa dakkapellen

Vanwege de vele voordelen kiezen steeds meer mensen voor een Trespa dakkapel. Bij het kiezen van een dakkapel is het echter belangrijk om naast de voordelen ook de nadelen te kennen. Alleen dan dan kunt u namelijk een weloverwogen besluit nemen. Lees daarom hieronder met welke nadelen u rekening houdt en maak uw persoonlijke afweging.

1. Hogere investering

In vergelijking tot hout of een normale kunststof ligt de investering hoger. Ten opzichte van hout ligt de investering gemiddeld 30% hoger en ten opzichte van kunststof ongeveer 15% tot 20% hoger. Hier staan dan wel de langere levensduur en het onderhoudsvrije karakter tegenover.

2. Kleur

De kleur van de dakkapel is vast. Het schilderen van Trespa is sterk af te raden. Wilt u echter na verloop van tijd de kleur van uw dakkapel veranderen? Dan is het noodzakelijk de Trespa platen te vervangen. Die kosten liggen echter hoger dan schilderwerk.

3. Verbuigingen

Bij een onnauwkeurige montage kunnen de panelen verbuigen.

Trespa dakkapel laten plaatsen? Vergelijk de prijzen specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Wat kost een Trespa dakkapel?

Voordat u tot een investering overgaat is het belangrijk om te weten met welke kosten u rekening houdt. De kosten van een Trespa dakkapel zonder luxe opties start vanaf ongeveer €2.700,- euro voor dakkapel met een plat dak. Deze kosten zijn echter van diverse factoren afhankelijk. Hierbij spelen de onderstaande factoren een belangrijke rol.

 • de afmetingen
 • hellingshoek van het dak
 • vorm van het dak (plat of schuin)
 • extra opties
 • prefab of traditioneel gebouwd

Bent u benieuwd naar de kosten op basis van uw wensen? Dan is het verstandig om gebruik te maken van onze slimme vergelijktool. Na het indienen van uw gratis vergelijking ontvangt u binnen een mum van tijd vrijblijvend de prijzen van specialisten en vergelijkt u eenvoudig. Niet alleen de prijzen, maar de garanties en voorwaarden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Prijzen van Trespa dakkapellen

In de onderstaande tabel ziet u prijsindicaties van Trespa dakkapellen. Hierin ziet u ook het aantal dakkapel ramen en kozijnen. De getoonde prijzen zijn inclusief btw, het plaatsen van de dakkapel en het afvoeren van vrijgekomen vuil.

Prijsindicaties voor een Trespa dakkapel met een plat dak

DakkapelGemiddelde prijsinidcatie
Standaard model van 200 cm breed en één draai-kiepraam€3.800,-
Standaard model van 240 cm breed en één draai-kiepraam€4.200,-
Standaard model van 270 cm breed en twee draai-kiepramen€4.500,-
Standaard model van 300 cm breed en twee draai-kiepramen€4.900,-

Veelgestelde vragen over Trespa dakkapellen

Om eventuele onduidelijkheden weg te nemen ziet u hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over Trespa dakkapellen en aanverwante onderwerpen.

Heb ik voor het plaatsen of vervangen van een Trespa dakkapel een vergunning nodig?

Dit is afhankelijk van uw wensen. Krijgt de nieuwe dakkapel een plat dak, wordt de dakkapel aan de achterzijde van de woning geplaatst en voldoet u aan de regels voor een vergunningsvrije plaatsing? Dan heeft u geen vergunning nodig. Bij het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde heeft u in sommige gevallen wel een vergunning nodig.

> Lees alles over de: dakkapel vergunning

Kunt u een bestaande dakkapel met Trespa bekleden?

Heeft u momenteel een dakkapel van hout of een ander materiaal en is de constructie nog goed? Dan is het mogelijk om uw dakkapel met Trespa te bekleden. In dat geval spreekt men over een renovatie. Het voordeel hiervan is dat u de levensduur van uw dakkapel verlengt. Bovendien zijn de kosten lager dan bijvoorbeeld het vervangen van de dakkapel.

Welke delen van een dakkapel kunnen met Trespa bekleed worden?

Bij een dakkapel van Trespa zijn verschillende onderdelen met Trespa bekleed:

 • De afwerking van de zijkanten
 • Het front (de strook tussen de kozijnen)
 • De strook (het deel boven het kozijn)
 • Het overstek (de onderkant van het boeideel)
 • Het boeideel zelf (de rand van het dak boven de ramen).

Is een prefab Trespa dakkapel goedkoper dan een traditionele bouw?

Ongeacht het materiaal is prefab altijd goedkoper dan traditioneel gebouwd. Dit heeft te maken met het efficiënte productieproces. Ook voor Trespa dakkapellen geldt daarom dat prefab goedkoper is dan een traditioneel gebouwde dakkapel.

Wat is het verschil tussen een Trespa dakkapel en een dakkapel van kunststof?

Trespa is een kunststof. Beiden dakkapellen vallen dus onder de categorie “kunststof dakkapellen”. Toch is er een belangrijk verschil te bekennen. Het verschil tussen deze twee dakkapellen zit hem namelijk in het soort kunststof en de kwaliteit ervan. Trespa is een kunststof met de hoogst mogelijke kwaliteit. Het materiaal is sterker dan normaal kunststof en bovendien niet gevoelig voor verkleuring.

Is een dakkapel van Trespa of Keralit beter?

De keuze tussen een Trespa of Keralit dakkapel is vaak lastig. Trespa en Keralit lijken in veel opzichten namelijk sterk op elkaar. De uitstraling van een houtlook dakkapel is bij Keralit iets beter, hoewel dit suggestief is. Trespa is echter beter bestand tegen vuil en goedkoper dan Keralit.

Ik wil mijn Trespa dakkapel vervangen. Kan ik daarvoor ook de prijzen vergelijken?

Is uw bestaande dakkapel aan vervanging toe? Ook dan kunt u gebruik maken van onze slimme vergelijker. U kunt dan kiezen voor wederom een dakkapel van Trespa of u kiest voor een ander materiaal. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u de gratis en vrijblijvend prijzen van dakkapel specialisten en vergelijkt u op een eenvoudige manier zowel de prijzen als de garanties en voorwaarden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Ik wil mijn Trespa dakkapel schilderen. Is dat mogelijk?

Het schilderen van Trespa is sterk af te raden. Met materiaal zal door het schuren van de toplaag namelijk verzwakt raken. Wilt u de Trespa bekleding van uw dakkapel toch schilderen omdat bijvoorbeeld vervanging van de beplating te duur is? Dan is het belangrijk om de juiste benodigdheden in huis te halen en met een goede voorbereiding aan de slag te gaan:

 • Begin met het ontvetten van de beplating.
 • Vervolgens kunt u de platen opschuren met korrel 80.
 • Maak de platen na het schuren stofvrij en ontvet deze opnieuw.
 • Kies voor kunststof primer of primer voor moeilijke ondergronden en breng een grondlaag aan. Daarna kunt u de dakkapel in een kleur naar wens verven.

> Lees alles over een: dakkapel schilderen

Trespa dakkapel laten plaatsen? Vergelijk de prijzen specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Voorbeelden en inspiratie

Bent u benieuwd welke mogelijkheden u zoal heeft? Bekijk dan de onderstaande voorbeelden en doe op een snelle manier inspiratie op.

Met screens

Trespa dakkapel met screens? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Kleine dakkapel bekleed met Trespa

Kleine Trespa dakkapel plaatsen? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel van Trespa met houtlook

Trespa dakkapel met houtlook plaatsen? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Klassieke uitstraling

Trespa dakkapel met klassieke uitstraling plaatsen? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel van Trespa met rolluiken

Trespa dakkapel met rolluik plaatsen? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Trespa dakkapel in de kleur groen

Groene Trespa dakkapel plaatsen? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Start een gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018