De zinken dakkapel biedt meer mogelijkheden dan u denkt

Een zinken dakkapel plaatsen is om vijf redenen populair. Zink is een waterdicht materiaal, eenvoudig bewerkbaar, goed te combineren met bijvoorbeeld kunststof kozijnen, onderhoudsvrij en duurzaam. Ook is het tegenwoordig mogelijk om de hele dakkapel met zink te bekleden. Hiermee creëert u een moderne look. Het enige aspect waar u rekening mee moet houden zijn de kosten.

Bent u benieuwd naar de prijzen van zinken dakkapellen? Ontvang de prijs geheel vrijblijvend van specialisten bij u uit de buurt en vergelijk de prijzen.

> Ontvang de prijzen gratis en start uw prijsvergelijk!

kosten van een zinken dakkapel plaatsen

Wat zijn de voordelen en nadelen van zinken dakkapellen? Welke levensduur kunt u verwachten? Wat kost een zinken dakkapel? Wat is het beste alternatief voor zink? Al uw vragen worden hier beantwoord. Lees daarom verder.

Zinken dakkapel laten plaatsen? Dit is wat u moet weten:

Met dakkapel van zink profiteert u van een zeer hoge isolatiewaarde. Hierdoor zullen uw stookkosten aanzienlijk dalen. Bovendien zijn lekkages vrijwel uitgesloten. Onderhoud, zoals schilderen, is bij deze dakkapel niet nodig.

Overweegt u een dakkapel van zink? Gebruik deze informatie:

zinken dakkapel

Zinken dakkapel laten plaatsen? Ontvang gratis de prijzen van specialisten uit uw regio en vergelijk!

Ontvang de prijzen

Wat zijn de voor- en nadelen van zinken dakkapellen?

Zinken dakkapellen hebben gelukkig meer voordelen dan nadelen. Logisch, aangezien deze dakkapel anders geen bestaansrecht zou hebben. Welke voor- en nadelen deze dakkapel heeft leest u hieronder.

Voordelen zinken dakkapellen

VoordeelToelichting
OnderhoudsvrijZink is een onderhoudsvrij materiaal
BewerkbaarEenvoudig te bewerken waardoor u tot in de kleinste details vormen kunt toepassen
DuurzaamZink is een duurzaam product
BrandwerendZink is niet brandbaar
WeerbestendigZinken dakkapellen zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden
KleurvastHet materiaal verkleurd niet

Nadelen zinken dakkapellen

NadeelToelichting
PrijsZinken dakkapellen zijn relatief duur
KleurvastHet is niet mogelijk om de kleur op een later moment te veranderen
Kleurkeuze beperktU kunt kiezen uit een beperkt aantal kleuren. Vooral grijstinten

Een zinken dakkapel is niet alleen modern, maar ook onderhoudsvrij

Gemiddelde levensduur van een zinken dakkapel

Zinken dakkapellen zijn zeer duurzaam en onderhoudsarm. Kiest u voor een complete zinken afwerking? Dan kunt u er vanuit gaan dat uw dakkapel een levensduur van meer dan 80 jaar heeft. Kiest u voor een kunststof basis en een zinken dak? Dan heeft uw dakkapel een levensduur tussen 50 en 80 jaar.

Tip om de levensduur van een zinken dakkapel te bevorderen

Het enige wat u hoeft te doen om de levensduur van uw dakkapel te bevorderen is uw dakkapel af en toe schoonmaken. Dat doet u met water en groene zeep.

zinken dakkapel

Zinken dakkapel laten plaatsen? Ontvang gratis de prijzen van specialisten uit uw regio!

Start prijsvergelijk

Wat kost een zinken dakkapel?

De kosten van een zinken dakkapel zijn afhankelijk van uw keuzes. Bijvoorbeeld uw keuze met betrekking tot de afmetingen, vorm van het dak en de verdere afwerking van de binnenkant.

Zinken dakkapellen zijn over het algemeen duur. Houd daarom in ieder geval rekening met een prijsindicatie vanaf €5.500,- tot €7.000,- voor een standaard dakkapel van 2,5 meter breed, een hoogte van 1,5 meter en een plat dak.

Overweegt u een zinken dakkapel te plaatsen? Vergelijk dan altijd de prijzen. Bij deze dakkapellen zijn de prijsverschillen namelijk groot. Met een simpele vergelijking brengt u snel de prijsverschillen in kaart. Gebruik hiervoor onze gratis prijsvergelijker en ontvang de prijzen van specialisten uit uw regio.

> Start nu uw prijsvergelijk

Hoe komen de prijzen van een zinken dakkapel tot stand?

De prijzen van zinken dakkapellen komen tot stand op basis van de onderstaande factoren. Dit zijn ook meteen de factoren waarmee u zelf de hoogte van de kosten bepaalt:

  • prefab of traditionele bouw
  • afmetingen
  • houten of kunststof constructie
  • dakvorm en boeideel
  • afwerking binnenkant
  • aantal ramen, type kozijnen en glaswerk
  • zonwering
  • speciale wensen

Meer weten over de kosten van dakkapellen? Lees hier alles over dakkapel kosten.

Veelgestelde vragen over zinken dakkapellen

Zinken dakkapellen bieden veel mogelijkheden. Hierdoor ontstaan ook vragen. Alle veelgestelde vragen hebben wij daarom gebundeld en samengevat. Hieronder vindt u alle vragen inclusief antwoorden.

Wat is een goed alternatief voor een zinken dakkapel?

Behoort een dakkapel van zink toch niet tot de mogelijkheden? Dan is de kunststof dakkapel een zeer goed alternatief. Deze dakkapel heeft veel gelijke eigenschappen. De prijs is echter aanzienlijk lager. Bovendien kunt u de dakkapel altijd van een zinken dakbedekking voorzien.

Mag een zinken dakkapel vergunningsvrije gebouwd worden?

De vereisten met betrekking tot vergunningen zijn voor zinken dakkapellen niet anders dan voor andere dakkapellen. Lees daarom hier alles over de dakkapel vergunning.

Heeft een zinken dakkapel echt geen onderhoud nodig?

Zink kenmerkt zich door het onderhoudsvrije aspect. Daarom heeft zink geen onderhoud nodig. Het enige wat u kunt doen is uw dakkapel schoonhouden, maar zelfs dat is niet noodzakelijk.

Waarom kunnen zinken dakkapellen niet geschilderd worden?

Zink en verf gaan helaas niet samen. Zink heeft de sterke eigenschap dat andere materialen zich niet kunnen hechten. Dat geldt daarom ook voor verf.

Welk type dak moet ik kiezen?

De goedkoopste variant is de zinken dakkapel met een plat dak. U kunt ook kiezen voor een schuin dak, verhoogde nok, verlegde nok of een rond dak.

Kunnen zinken dakkapellen ook in één dag geplaatst worden?

Zinken dakkapellen zijn in twee varianten verkrijgbaar. Een traditionele bouw of een prefab model. Hierdoor is het mogelijk om de dakkapel in één dag te plaatsen.

Moeten de zijwangen van de dakkapel ook van zink zijn?

Kiest u voor zink? Dan kunt u voor de zijwangen (de zijkanten) ook kiezen voor een ander type materiaal. Bijvoorbeeld kunststof, hout of glas. Het voordeel van zink is dat u verschillende materialen goed kunt combineren.

Vergelijk de prijzen voor het plaatsen van uw dakkapel!

© 2018