Een dakkapel bekleden moet vakkundig uitgevoerd worden

Plaats u een nieuwe dakkapel en wilt u weten welke gevelbekleding geschikt is of is de huidige bekleding niet meer goed en wilt u uw dakkapel opnieuw bekleden? Pak de klus goed aan. De dakkapelbekleding moet namelijk met zorg uitgekozen worden. Niet alleen moet de gevelbekleding bij de stijl van uw woning passen. Ook moet de dakkapelbekleding binnen uw budget passen en aan uw voorwaarden voldoen op het gebied van budget, isolatie en onderhoud. Lees daarom hier alles over een dakkapel bekleden en de mogelijkheden.

Wilt u uw dakkapel laten bekleden door een vakkundige monteur bij u uit de buurt? Plaats gratis uw klus en vergelijk zowel de prijzen als mogelijkheden via de onderstaande link.

> Plaats gratis uw klus en vergelijk de prijzen van vakmannen uit uw regio!

Vergelijk vrijblijvend de prijzen en laat uw dakkapel door een specialist bekleden

Dakkapel bekleden? Dit is wat u moet weten:

Laat de dakkapel bekleden voor een vakkundige specialist bij u uit de buurt

Dakkapel (opnieuw) bekleden? Plaats uw klus en vergelijk de prijzen van vakmannen!

Start uw gratis prijsvergelijk

Welke delen van de dakkapel kunnen bekleed worden?

Wanneer er over het bekleden van een dakkapel gesproken wordt dan wordt hiermee de buitenkant van de dakkapel bedoelt. Deze bestaat uit het boeiboord en de zijkanten. De zijkanten (ook wel de zijwangen genoemd) kunnen glad zijn of ze bestaan uit losse planken. In het laatste geval spreek men over “rabatdelen”. Deze losse planken hebben aan de onderzijde een groef, waarmee de planken in elkaar geklikt kunnen worden. Een belangrijk kenmerk van rabatdelen is dat deze goedkoper zijn dan vlakke zijkanten. Bovendien kunnen rabatdelen eenvoudig vervangen worden. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u na verloop van tijd uw dakkapel opnieuw wilt bekleden.

Met welke materialen kan een dakkapel bekleed worden?

De zijkanten en het boeiboord kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. De meest bekende materialen zijn hout (multiplex), hardhout, keralit, zink, aluminium of kunststof (zoals Trespa).

Let op: is uw dakkapel van polyester en wilt u uw dakkapel opnieuw bekleden? Houd er dan rekening mee dat de gehele behuizing vervangen moet worden. Dakkapellen van polyester bestaan namelijk uit één geheel.

kies de gewenste dakkapel bekleding en vergelijk de prijzen

De voor- en nadelen van de verschillende materialen

Koopt u een nieuwe dakkapel of wilt u uw bestaande dakkapel opnieuw bekleden? Bekijk dan hieronder per materiaal de voor- en nadelen. Zo maakt u een weloverwogen besluit.

Dakkapel bekleden met hout (multiplex of hardhout)

Hout is in Nederland nog steeds de populairste keuze. Vooral vanwege de lage investeringskosten. Houd er wel rekening mee dat een dakkapel van hout onderhoud nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen om de 5 jaar. Bovendien kan hout rotten. Kiest u voor hout? Dan heeft u de keuze tussen multiplex of hardhout. Multiplex kent een levensduur van ongeveer 25 jaar terwijl hardhout gemiddeld 40 jaar mee gaat. De investering van hardhout is echter aanzienlijk hoger.

Dakkapelbekleding van kunststof (keralit of trespa)

Dakkapellen die met keralit of trespa bekleed worden vragen om een hogere investering dan voor hout. Ook is het niet mogelijk om na verloop van tijd de dakkapel een andere kleur te geven. Schilderen is namelijk niet mogelijk. Echter zijn deze dakkapellen onderhoudsvrij. De dakkapel wordt geplaatst en vervolgens heeft u er geen omkijken naar. Kunststof kan bovendien niet rotten. In vergelijking tot hout heeft u bij kunststof de investering binnen 10 jaar terugverdiend. Daarbij heeft een dakkapel van kunststof een levensduur van minimaal 50 jaar.

Dakkapel bekleding van aluminium  

Een dakkapel met een aluminium gevelbekleding wordt voornamelijk gekozen vanwege de zeer hoge isolatiewaarde en de moderne uitstraling. Bovendien is aluminium kleurvast, onderhoudsvrij en heeft het een levensduur van minimaal 60 jaar. Deze dakkapel vraagt echter om een hoge investering. Past aluminium niet binnen uw budget? Dan is trespa een interessant alternatief.

Dakkapel bekleden met zink

Zink is een onderhoudsvrije bekleding. Bovendien heeft het materiaal een hoge isolatiewaarde. Zink wordt echter voornamelijk gekozen vanwege de luxe en robuuste uitstraling. Het nadeel van zinken bekleding zijn de prijs en het ontbreken van de mogelijkheid om na verloop van tijd de kleur aan te passen.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018