Een dakkapel bekleden? 

Plaats u een nieuwe dakkapel en wilt u weten welke gevelbekleding geschikt is of is de huidige bekleding niet meer goed en wilt u uw dakkapel opnieuw bekleden? Pak de klus goed aan. Het is namelijk belangrijk om de dakkapelbekleding moet grote zorg uit te kiezen. Niet alleen moet de gevelbekleding van de dakkapel bij de stijl van uw woning passen. Ook moet de dakkapelbekleding binnen uw budget passen en aan uw voorwaarden voldoen op het gebied van budget, isolatie en onderhoud. Lees daarom hier alles over een dakkapel bekleden en de mogelijkheden.

Wilt u uw dakkapel laten bekleden door een vakkundige monteur bij u uit de buurt? Plaats gratis uw klus en vergelijk zowel de prijzen als mogelijkheden.

1452

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor het bekleden van een dakkapel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Omschrijf uw wensen
  • Start een gratis vergelijking
  • Vergelijk vrijblijvend en bespaar 20% tot 40%

Dakkapel (opnieuw) bekleden? Vergelijk de prijzen van vakmannen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Vul uw wensen in
  • Start een gratis prijsvergelijk
  • Bespaar 20% tot 40%

Welke delen van de dakkapel kunt u bekleden?

Wanneer er over het bekleden van een dakkapel gesproken wordt dan wordt hiermee de buitenkant van de dakkapel bedoelt. Deze bestaat grofweg uit:

  • het boeiboord of overstek
  • de zijkanten en voorkant

Het boeiboord of overstek

Het boeiboord van de dakkapel is de brede rand van het dak. Dit onderdeel wordt ook wel het overstek genoemd.

De zijkanten en voorkant

De zijkanten, ook wel de zijwangen van de dakkapel genoemd, zijn de twee driehoekige vlakken aan de buitenkant. Zowel de zijkanten als de voorkant kan glad zijn of ze bestaan uit losse delen. In het laatste geval spreek men over "rabatdelen". Deze losse "planken" hebben aan de onderzijde een groef, waarmee de planken eenvoudig in elkaar vallen. Een belangrijk kenmerk van rabatdelen is dat deze goedkoper zijn dan vlakke zijkanten. Bovendien zijn rabatdelen eenvoudig te vervangen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u na verloop van tijd uw dakkapel opnieuw wilt bekleden.

Met welke materialen kunt u een dakkapel bekleden?

De zijkanten en het boeiboord kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. De meest bekende materialen zijn hout (multiplex), hardhout, keralit, zink, aluminium of kunststof (zoals Trespa).

Let op: is uw dakkapel van polyester en wilt u uw dakkapel opnieuw bekleden? Houd er dan rekening mee dat de gehele behuizing vervangen moet worden. Dakkapellen van polyester bestaan namelijk uit één geheel.

Dakkapel bekleden? Vergelijk de prijzen van specialisten!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Vrijblijvend vergelijken
  • Vakkundige dakkapel specialisten
  • Bespaar 20% tot 40% aan kosten

De voor- en nadelen van de verschillende materialen

Koopt u een nieuwe dakkapel of wilt u uw bestaande dakkapel opnieuw bekleden? Bekijk dan hieronder per materiaal de voor- en nadelen. Zo maakt u een weloverwogen besluit.

Dakkapel bekleden met hout (multiplex of hardhout)

Hout is in Nederland nog steeds de populairste keuze. Vooral vanwege de relatief lage investeringskosten en klassieke uitstraling die bij veel woningen goed tot zijn recht komt. Houd er wel rekening mee dat een dakkapel van hout onderhoud nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen om de +/- vijf jaar. Bovendien kan hout rotten, scheuren of kieren. Kiest u voor hout? Dan heeft u de keuze tussen multiplex of hardhout. Multiplex kent een levensduur van ongeveer 25 jaar terwijl hardhout gemiddeld 40 tot 75 jaar mee gaat. De investering van hardhout is echter aanzienlijk hoger.

Dakkapel bekleden met hout? Vergelijk vakmannen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel bekleden met Keralit of Trespa

Trespa en Keralit zijn kunststofsoorten, maar dan een verbeterde versie van normaal kunststof. Dakkapellen die met Keralit of Trespa bekleed worden vragen om een hogere investering dan normaal kunststof of hout, maar zijn geheel onderhoudsvrij en zeer sterk. Enkel schoonmaken is bij dit materiaal voldoende. Daarnaast is de isolatiewaarde van zowel Keralit als Trespa in vergelijking tot kunststof aanzienlijk beter. Zowel Keralit als Trespa zijn daarmee een duurzame keuze.

Dakkapel bekleden met Keralit of Trespa? Vergelijk de prijzen op dakkapelplaatsenvergelijker.nl

De dakkapel bekleden met aluminium 

Een dakkapel met een aluminium gevelbekleding wordt voornamelijk gekozen vanwege de moderne en luxe uitstraling. Daarnaast is aluminium zeer geschikt voor het dragen van zware gewichten. Bovendien is aluminium kleurvast, onderhoudsvrij en heeft het een levensduur van minimaal 60 jaar. Deze dakkapel vraagt echter om een hoge investering en de isolatiewaarde is minder dan bij Trespa of Keralit.

Dakkapel bekleden met aluminium? Vergelijk de prijzen op dakkapelplaatsenvergelijker.nl

De dakkapel bekleden met kunststof

Kunststof als dakkapelbekleding maakt in Nederland een snelle opmars. Het is namelijk goedkoper dan hout, onderhoudsvrij en ook in houtlook leverbaar. Na het plaatsen van de dakkapel heeft u er geen omkijken meer naar. Kunststof kan bovendien niet rotten. In vergelijking tot hout heeft u bij kunststof de investering binnen 10 jaar terugverdiend. Daarbij heeft kunststof een levensduur van minimaal 50 jaar. Houd er echter rekening mee dat kunststof niet geschilderd kan worden. Wilt u de dakkapel een andere kleur geven? Dan moet u de gehele dakkapel opnieuw laten bekleden.

Dakkapel bekleden met kunststof? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel bekleden met plastisol

Als dakkapelbekleding is PVC relatief nieuw, maar zijn er een aantal sterke eigenschappen te bekennen. Plastisol moet niet verward worden met plastic. Het gaat hier namelijk om een een verduurzaamd staalplaatmateriaal met een hoge corrosieweerstand. Daarnaast is plastisol licht van gewicht en met zijn dikke kunststof kleurcoating zeer weerbestendig. De platen laten zich zeer eenvoudig zetten, zijn onderhoudsvrij en daarnaast in alle mogelijke details en kleuren te realiseren.

Dakkapel bekleden met plastisol? Vergelijk de prijzen op dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel bekleden met zink

Zink is een onderhoudsvrije dakkapelbekleding en wordt vaak gebruikt voor het bekleden van de zijkanten. Het materiaal heeft namelijk een zeer een hoge isolatiewaarde. Zink is daarnaast een interessante keuze voor de realisatie van een luxe, robuuste naadloze uitstraling. De nadelen van een zinken bekleding zijn de prijs en het ontbreken van de mogelijkheid om na verloop van tijd de kleur aan te passen.

Dakkapel bekleden met zink? Vergelijk de prijzen op dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel (opnieuw) bekleden? Vergelijk de prijzen van specialisten!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Vrijblijvend vergelijken
  • Vakkundige dakkapel specialisten
  • Bespaar 20% tot 40% aan kosten

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023