Een stevig dakkapel dak voorkomt lekkages

Het dakkapel dak draagt de meeste lasten. Daarom is een duurzaam en stevig dak noodzakelijk. Dakkapel daken zijn er in verschillende vormen en maten. Welk type dak u kiest hangt geheel af van de situatie. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden, isolatie en dikte.

Begin bij het vastleggen van de vorm. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Een dakkapel met een plat-, schuin-, rond- of puntdak. Vervolgens kiest u de gewenste isolatie, dikte en het dakbedekkingsmateriaal.

Welke dakvorm kiest u voor uw dakkapel? Welke mogelijkheden heeft u? Hoe kunt u het dak van uw dakkapel isoleren? Wanneer moet u het dak van uw dakkapel vervangen en van een nieuw dak voorzien? Deze vragen en meer worden hier beantwoord.

Dakkapel dak kiezen of vervangen? Dit is wat u moet weten:

Dakkapel dak

De prijzen voor het dak van een dakkapel vergelijken? Start nu uw prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

De dakvorm van de dakkapel kiezen

Wilt u een nieuwe dakkapel plaatsen of het dak van uw dakkapel veranderen? Kies dan eerst de gewenste vorm. U heeft de keuze uit een dakkapel met plat-, schuin-, rond- of puntdak. Hieronder worden de verschillende vormen verder toegelicht.

Dakkapel met plat dak

Standaard heeft een dakkapel een plat- of flauw dak. Dit is namelijk de meest goedkope variant en voor ieder type woning geschikt.

> Start nu uw prijsvergelijk

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een hellend dak is duurder dan een plat dak. Het voordeel van een schuin dak is dat het regenwater altijd goed weg kan lopen.

> Start nu uw prijsvergelijk

Dakkapel met rond dak

Een dakkapel met een rond dak is vaak terug te zien bij oude woningen en woningen met een rieten dak. Dit is ook meteen de duurste variant.

> Start nu uw prijsvergelijk

Dakkapel met puntdak

Een dakkapel met een puntdak is zeer fraai en past bij ieder type woning (modern of klassiek).

> Start nu uw prijsvergelijk

Kiest u voor uw dakkapel een plat en gesloten dak of maakt u het dak net even wat fraaier?

Een transparant dakkapel dak of juist niet?

Het dak van uw dakkapel is verkrijgbaar in twee varianten. Een dicht dak of een transparant dak. Welke variant mogelijk is hangt af van het dakbedekkingsmateriaal. De twee varianten worden hieronder toegelicht.

Een dakkapel met een transparant dak

Het grote voordeel van een dakkapel met een transparant dak is dat uw kamer nog lichter wordt. Overdag kunt u optimaal van het daglicht genieten en in de avond bekijkt u vanuit uw kamer de sterrenhemel. Deze variant kunt u alleen kiezen wanneer u voor een glazen dak kiest.

Voordelen transparant dakNadelen transparant dak
Meer daglichtMeer geluidsoverlast
Meer licht in de nachtMinder goed geïsoleerd
Onderhoudsvrije materialenHoge investering

Een dakkapel met een dicht dak

Kiest u voor een dakkapel met dakbedekking? Dan kiest u automatisch voor een dicht dak. U ontvangt het licht door de ramen en eventueel de zijramen van de dakkapel.

Voordelen dicht dakNadelen dicht dak
Minder geluidsoverlastMinder zonlicht
Goed geïsoleerdMinder licht in de nacht
Onderhoudsvrije materialenLagere investering
Dakkapel dak prijzen

De mogelijkheden en prijzen voor een dakkapel dak vergelijken? Start nu uw prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Het dak van een dakkapel vervangen

Heeft het dak van uw dakkapel zijn beste tijd gehad of heeft u last van lekkages? Wacht niet en laat het dak meteen vervangen. Is de schade aan uw dakkapel beperkt? Dan hoeft u alleen de dakbedekking te vervangen.

In het geval van houtrot en verzakkingen zal de specialist het complete dak van uw dakkapel moeten vervangen. Om dit te kunnen bepalen moet er eerst een dakinspectie uitgevoerd worden.

Kosten voor het vervangen van een dakkapel dak

De kosten voor het vernieuwen of vervangen van een dakkapel dak hangt af van de schade, eventuele verzakkingen, aantal vierkante meters, dakbedekkingsmateriaal en uw wensen. Bij het vervangen van het dak wordt ook meteen nieuwe isolatie aangebracht. Bovendien zal de aansluiting tussen het dak van uw woning en het dak van uw dakkapel vervangen worden.

Wilt u weten wat de kosten voor het vervangen van uw dakkapel dak zijn en wilt u meteen de prijzen van verschillende specialisten vergelijken? Start dan geheel vrijblijvend een prijsvergelijk!

> Start nu uw prijsvergelijk

Veelgestelde vragen over daken van dakkapellen

Hieronder ziet u het overzicht van veelgestelde vragen over het onderwerp “dakkapel daken”.

Wat is de dikte voor het dak van een dakkapel?

Gemiddeld is bedraagt de dikte van het dak 5 cm tot 15 cm. De dikte voor het dak is echter afhankelijk van de constructie, isolering en het dakbedekkingsmateriaal. Bij riet is het dak bijvoorbeeld een stuk dikker dan bij een dakkapel met een glazen dak.

Op welke manieren kan het dak van een dakkapel geïsoleerd worden?

Het dak van een dakkapel isoleren kan op drie manieren gedaan worden, namelijk:

  • koud dak
  • warm dak (beste isolatie manier)
  • omgekeerd dak

Wat houdt de rc waarde van een dak in?

De rc waarde is een getal om de mate van isolatie uit te drukken. Hoe hoger het getal des te beter het dak geïsoleerd is. Voor het dak van een dakkapel geldt een minimale rc waarde van 6,0.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023