Kies uw dakkapel dakbedekking

Het dak van uw dakkapel wordt afgewerkt met een sterke dakkapel dakbedekking. Hiermee worden lekkages voorkomen en blijft de conditie van de dakkapel en de onderliggende materialen in een goede staat. De keuze voor een dakbedekking van een dakkapel is groot. Er bestaan namelijk acht verschillende materialen. Welk materiaal u kunt kiezen is echter afhankelijk van het type dak (schuin dak, rond dak of plat dak). Lees daarom hier welke mogelijkheden u heeft en waar u op moet letten.

Welke dakbedekking kiest u voor uw dakkapel? Wat is de prijs wanneer u de dakbedekking van uw dakkapel moet vernieuwen? Deze vragen en meer zullen hier beantwoord worden.

Kies voor een dakkapel uit één van de acht soorten dakbedekkingen

Heeft de dakkapel een plat dak? Dan kan er gekozen worden voor polyester, PVC, EPDM of bitumen. Voor een dakkapel met een schuin dak bestaat de keuze uit riet, leien, zink, dakpannen of koper.

Dakkapel dakbedekking kiezen? Gebruik deze informatie:

Dakkapel dakbedekking

De prijzen voor de dakkapel dakbedekking vergelijken? Plaats uw klus en vergelijk vakmannen!

Plaats gratis uw klus

De verschillende soorten dakbedekking voor een dakkapel

Om de dakkapel waterdicht te maken en goede af te wateren hangt de keuze voor een bepaalt soort dakkapel dakbedekking af van het type dak. Daarom zijn de onderstaande mogelijkheden ingedeeld in twee groepen, namelijk dakbedekkingsmaterialen voor een plat dak en een schuin dak.

Dakkapel dakbedekking plat dak

Heeft de dakkapel een plat dak? Kies dan voor bijvoorbeeld polyester, PVC, EPDM of Bitumen. Hieronder volgt per materiaal een korte toelichting.

Polyester dakbedekking
Het grote voordeel van een polyester dakbedekking is dat het materiaal naadloos wordt aangebracht. Daarmee is de kans op lekkages vrijwel uitgesloten. Bovendien is polyester onderhoudsarm en heeft deze dakbedekking een levensduur van ruim 50 jaar.

PVC dakbedekking
Een PVC dakbedekking heeft een levensduur van 30 tot 40 jaar. Bij PVC is er veel keuze uit verschillende diktes en kleuren. Wordt er gekozen voor een dikke dakbedekking? Dan zal de levensduur van het dak toenemen, maar het is ook duurder. Kies in ieder geval altijd voor de kleur grijs om uw woning in de zomer koel te houden.

EPDM dakbedekking
EPDM is een rubberfolie, zeer elastisch en bestand tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor zal EPDM niet snel scheuren en is de levensduur vaak meer dan 40 jaar.

Bitumen dakbedekking
Bitumen wordt het meest gekozen. Het materiaal is goedkoop, eenvoudig aan te brengen (ook op complexe dakvormen) en het heeft tegenwoordig een levensduur van minimaal 25 jaar.

Dakkapel dakbedekking schuin dak

Voor de dakbedekking van een dakkapel met een schuin dak kan er gekozen worden voor: dakpannen, zink, riet, leien, koper of aluminium.

Dakpannen
Keramische dakpannen kunnen alleen gebruikt worden op eenvoudige schuine daken en hebben een levensduur van minimaal 50 tot maximaal 80 jaar. Bovendien zijn dakpannen eenvoudig te vervangen en goedkoop in aanschaf.

Zink
Zink is een buigzaam materiaal en daarom geschikt voor verschillende dakvormen. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsarm, maar ook milieuvriendelijk. De levensduur van een zinken dakbedekking bedraagt minimaal 50 jaar.

Riet
Alleen bij een rieten dak is het mogelijk om te kiezen voor een dakkapel met een rieten dakbedekking. Afhankelijk van de hellingshoek heeft een rieten dakbedekking een levensduur van minimaal 30 jaar.

Leien
Leiden worden op twee manieren gemaakt. Van kunststof of klei. Leien worden vooral gekozen vanwege de unieke uitstraling. Kiest u voor keramische leien? Dan blijft de dakbedekking ongeveer 60 jaar goed.

Koper
Kiest u voor een dakbedekking van koper? Dan kiest u voor een zeer fraaie, unieke en duurzame afwerking van de dakkapel. Na enkele weken verdwijnt de glans en vormt een patineerlaag. Uiteindelijk verandert de koperen kleur in een unieke kleur groen. Koper heeft een levensduur van ruim 80 jaar.

Aluminium
Behoort koper niet tot de mogelijkheden? Dan is een dakbedekking van aluminium een goed alternatief. Dit is een goedkopere variant en heeft een andere, maar ook zeer unieke uitstraling. Met een levensduur van minimaal 50 jaar kiest u met een aluminium dakbedekking voor hoge kwaliteit.

Kies voor een duurzame dakkapel dakbedekking en geniet van een lange levensduur

Wat zijn de kosten voor de dakbedekking van een dakkapel?

De kosten voor de dakbedekking van een dakkapel zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook het type materiaal. Riet is bijvoorbeeld een stuk complexer aan te brengen dan zink of dakpannen.

Dakbedekking dakkapel prijs voor een plat dak

Heeft de dakkapel een plat dak en wilt u weten wat de prijs voor de dakbedekking van een dakkapel is? Hieronder ziet u de prijsindicaties. De prijs is inclusief het aanbrengen en btw.

Dakbedekkingsmateriaal Prijsindicatie per m2
Polyester€40,- tot €45,-
PVC€45,- tot €55,-
EPDM€45,- tot €55,-
Bitumen€35,- tot €45,-

Dakbedekking dakkapel prijs voor een schuin dak

De prijs voor een dakkapel met een schuin dak is duurder dan voor een plat dak. Het aanbrengen is namelijk complexer. Bovendien is er meer materiaal nodig. Gebruik de onderstaande tabel voor een indicatie van de gemiddelde prijzen. De kosten zijn inclusief btw en aanbrengen.

Dakbedekkingsmateriaal Prijsindicatie per m2
Dakpannen€50,- tot €60,-
Aluminium€55,- tot €65,-
Leien€70,- tot €80,-
Zink€85,- tot €95,-
Riet€90,- tot €100,-
Koper€120,- tot €140,-
Prijs dakkapel dakbedekking

De kosten voor uw dakkapel dakbedekking vergelijken? Plaats gratis uw klus en vergelijk de prijzen van vakmannen

Plaats uw klus

De dakbedekking van een dakkapel vervangen

Soms zijn reparaties niet meer voldoende en wordt het tijd om de dakbedekking van een dakkapel te vervangen. Er kan dan gekozen worden voor hetzelfde materiaal of een andere dakbedekking. Laat u ten alle tijden goed informeren over de mogelijkheden en prijzen. Hoe het vervangen van de dakkapel dakbedekking verloopt leest u hieronder.

Stap 1 – kies een dakbedekking

Laat u informeren over de verschillende materialen. Deze verschillen namelijk in prijs maar ook in kwaliteit. Bovendien is niet iedere dakbedekking geschikt voor bijvoorbeeld een schuin dak. Lees daarom eerst alles over de materiaalsoorten.

Stap 2 – verwijder de oude dakbedekking

Bent u handig en kunt u veilig op hoogte werken? Dan kunt u de oude dakbedekking zelf verwijderen en afvoeren. Let er wel op dat de randen van de dakkapel niet beschadigd raken en voer de werkzaamheden alleen uit wanneer het niet regent. Besteed u de klus uit? Dan zal de specialist het oude dakbedekkingsmateriaal verwijderen.

Stap 3 – controleer de constructie

Nu het dak toch open ligt is het aan te raden om de constructie van de dakkapel te controleren. Is de constructie van hout? Dan is er altijd kans op houtrot. Is dat het geval? Laat dan altijd een expert langskomen en de constructie repareren.

Stap 4 – de nieuwe dakbedekking aanbrengen

Zodra de oude dakbedekking verwijderd is kan de nieuwe dakbedekking aangebracht worden. Dit is specialistisch werk. Bovendien brengt werken op hoogte de nodige risico’s met zich mee. Laat dit werk daarom altijd door een dakkapellen specialist uitvoeren.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de dakkapel dakbedekking?

Naast de kosten voor het aanbrengen van het nieuwe dakbedekkingsmateriaal krijgt u bij het het vervangen van het oude dakbedekkingsmateriaal te maken met extra kosten. Het gaat daarbij om de kosten voor het demonteren en afvoeren van het oude materiaal.

De prijs voor het vervangen van de dakkapel dakbedekking

Voor het vervangen van de dakbedekking rekent de specialist meestal een uurprijs. Die uurprijs ligt tussen de €30,- en €50,- euro per uur en is afhankelijk van het type materiaal.

Wilt u de dakbedekking van een dakkapel vervangen en geheel vrijblijvend weten wat de kosten inclusief verwijderen, afvoeren, materiaal en aanbrengen gaan worden? Start dan meteen een vrijblijvende prijsvergelijk en ontvang de prijzen van specialisten bij u uit de buurt.

> Start nu uw prijsvergelijk

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023