Dakkapel materialen in 7 variaties

De dakkapel materialen zijn tegenwoordig van zeer hoge kwaliteit. Een dakkapel moet namelijk langdurig tegen alle weersomstandigheden bestemd zijn. Toch zijn er verschillen tussen de materialen die in uw materiaalkeuze van belang zijn. Verschillen in prijsklassen, maar ook in kleur en onderhoud. Laat u daarom goed informeren tijdens uw materiaalkeuze. Met de onderstaande informatie kunt u in ieder geval alvast aan de slag.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Start dan geheel vrijblijvend een prijsvergelijk en ontvang de prijzen, garanties en mogelijkheden van meerdere leveranciers.

> Start nu uw prijsvergelijk

Welk dakkapel materiaal u kiest hangt af van uw wensen en budget. Wilt u een onderhoudsvrije dakkapel? Dan kiest u voor kunststof, polyester of zink. Deze dakkapellen zijn echter duurder dan hout en niet eenvoudig van kleur te veranderen. Denk daarom altijd goed na over het dakkapel materiaal.

U heeft de keuze uit 7 verschillende dakkapel materialen

Bij de keuze voor het dakkapel materiaal kunt u kiezen uit 7 soorten materialen, namelijk: hout, kunststof, polyester, zink, koper, aluminium of trespa.

Het dakkapel materiaal kiezen? Houd hier rekening mee tijdens het maken van uw materiaalkeuze: 

Dakkapel materialen

Dakkapel materiaal, mogelijkheden en prijzen vergelijken?

Start prijsvergelijk

Uitleg over de dakkapel materialen

Hieronder leest u een korte uitleg over de verschillende materialen en specifieke kenmerken zoals duurzaamheid en mate van onderhoud.

Hout

De dakkapel van hout is nog steeds de meest goedkope variant en wordt daarom ook het meest gekozen. Hout is eenvoudig bewerkbaar, duurzaam en een sterk materiaal. Wel heeft een houten dakkapel onderhoud nodig. Denk aan het schilderen van de buitenkant.

Kunststof

Kiest u voor kunststof dakkapel? Dan is uw dakkapel nagenoeg onderhoudsvrij. Kunststof is echter niet eenvoudig van kleur te veranderen en vraagt om een hogere investering.

Polyester

In tegenstelling tot de dakkapel van kunststof heeft een polyester dakkapel ook een kunststof frame. De gehele dakkapel is daarmee van kunststof en wordt uit één stuk geproduceerd. Hierdoor neemt de isolatiewaarde toe en heeft u vrijwel geen onderhoud.

Trespa

Het verschil tussen kunststof, polyester en trespa is dat trespa uit natuurlijke producten bestaat. De buitenkant van de platen zijn voorzien van een harde ondoordringbare toplaag en de binnenkant bestaat uit samengeperste houtvezels. Een Trespa dakkapel is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een hoge isolatiewaarde

Aluminium

Aluminium is een zeer hoogwaardig materiaal. De aluminium dakkapel vraagt om een hogere investering, maar is onderhoudsvrij en kent een hoge isolatiewaarde.

Zink

Zink is een hoogwaardige materiaalsoort en wordt met name gekozen voor de uitstraling en duurzaamheid. Wordt de zinken dakkapel gecombineerd met een kunststof constructie? Dan geniet u van de hoogste isolatiewaarde.

Koper

Kiest u voor koper? Dan kiest u voor de mooiste en meteen de duurste variant. Koper wordt met name gekozen voor de luxe uitstraling, het onderhoudsvrij aspect en de hoge isolatiewaarde.

Kies uit één van de 7 dakkapel materialen en houd daarbij rekening met de mate van onderhoud

Keuzetabel voor het kiezen van het dakkapel materiaal

Heeft u moeite met het kiezen van het materiaal voor uw dakkapel? Gebruik dan de onderstaande keuzetabel. Hiermee ziet u in één oogopslag welke dakkapel het beste bij uw wensen en mogelijkheden aansluit.

MateriaalPrijsOnderhoudPrefabLevensduur
Houtgoedkoophoogja> 25 jaar
Kunststofgemiddeldlaagja> 50 jaar
Polyestergemiddeldlaagja> 50 jaar
Aluminiumgemiddeldlaagja> 50 jaar
Trespahooglaagja> 40 jaar
Zinkzeer hooglaagja> 80 jaar
Koperzeer hooglaagja> 80 jaar

Hulp nodig bij het kiezen van de materialen en wilt u meteen de prijzen voor uw dakkapel vergelijken? Start geheel vrijblijvend uw prijsvergelijk!

> Start nu uw prijsvergelijk

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023