Verschillende soorten dakkapellen

Bij het plaatsen van een dakkapel heeft u de keuze uit 6 verschillende soorten dakkapellen. De modellen variëren van standaard dakkapellen met een recht dak tot aan nokverhogende dakkapellen en alles wat daar tussenin zit. Welk soort dakkapel u kiest is afhankelijk van uw budget, wensen en doel. Wilt u alleen meer daglicht of wilt u ook meer leefruimte? Moet de dakkapel toegang bieden tot een balkon of dakterras? Deze vragen en meer zullen uw uiteindelijke keuze bepalen.

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Doorloop dan ons handige stappenplan. Zo komt u altijd uit bij het model dakkapel dat aan uw wensen voldoet. Lees hier waar u rekening mee houdt, vergelijk gratis de prijzen voor een model naar wens, bekijk de voorbeelden en doe inspiratie op.

763

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor verschillende dakkapel soorten

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Geef een omschrijving van uw wensen
 • Start een gratis vergelijking
 • Vergelijk en bespaar tot 40%

De dakkapel soorten

Ieder dakkapel model is in verschillende variaties verkrijgbaar. De dakkapellen verschillen daarbij in kleur, vorm, raamsoort, indeling van dakkapel kozijnen, afwerking, zonwering, materiaal en isolatie. Het kiezen van een dakkapel model is om die reden niet eenvoudig. Laat u daarom altijd goed informeren over de verschillende soorten dakkapellen, bekijk de mogelijkheden en vergelijk de voordelen, nadelen en kosten.

Houd hier rekening mee bij de keuze uit verschillende soorten dakkapellen

Weet u nog niet welk model dakkapel u wilt plaatsen? Gebruik dan de onderstaande informatie en laat u inspireren.

Vergelijk de prijzen voor een dakkapel soort naar wens

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start nu een gratis prijsvergelijk
 • Vergelijk de prijzen van dakkapel specialisten
 • Bespaar 20% tot 40%

Voorbeelden: welke soorten dakkapellen bestaan er?

Hieronder ziet u per soort een voorbeeld en een korte toelichting. Vanuit de korte omschrijving kunt eenvoudig naar de gedetailleerde informatie doorklikken en meer over de desbetreffende dakkapel soort te weten komen. De soorten dakkapellen die u hieronder ziet kunnen zowel prefab als vanuit het dak gebouwd worden.

 

U heeft de keuze uit 6 verschillende dakkapel soorten met verschillende opties, mogelijkheden en variaties

Model 1 - voorbeeld van een standaard dakkapel 

Van alle soorten dakkapellen is de standaard dakkapel de meest gekozen en goedkoopste variant. Het voordeel van dit model is dat u vaak geen vergunning nodig heeft. Standaard dakkapellen zijn recht toe recht aan, voorzien van rechte vormen en een plat dak. Bovendien kan deze dakkapel van diverse opties voorzien worden. Denk hierbij aan rolluiken, screens, horren en draai-kiepramen. Standaard is dit model verkrijgbaar in een breedte van 1,5 tot 10 meter.

Dakkapel soorten: de dakkapel met plat dak. Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Model 3 - voorbeeld nokverhogende dakkapel

De naam van deze dakkapel omschrijft het soort dakkapel eigenlijk al. Bij een nokverhogende dakkapel wordt de nok aan twee kanten verhoogd. Hierdoor maakt u van een zolder met een flauw dak een volwaardige kamer. Omdat de nok van de dakkapel wijzigt dient u bij dit type dakkapel wel rekening te houden met de noodzaak van een vergunning.

Dakkapel soorten: de nokverhogende dakkapel. Bekijk en vergelijk alle dakkapel soorten op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Model 5 - voorbeeld dakkapel met deur

De dakkapel met deur is één van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van dakkapellen. Deze dakkapel is voorzien van een deur en ramen. Vaak geeft de deur toegang tot een dakterras, maar het is ook mogelijk om de dakkapel te voorzien van een Frans balkon. Hiermee creëert u op een eenvoudige manier een fijne buitenplek.

Dakkapel soorten: de dakkapel met deur. Bekijk en vergelijk alle dakkapel soorten op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Model 2 - voorbeeld van een dubbele dakkapel

Voldoet één dakkapel niet aan uw behoefte om meer ruimte en licht te creëren? Bekijk dan de mogelijkheden van een dubbele dakkapel. Feitelijk zijn dit twee standaard dakkapellen die naast elkaar, boven of tegenover elkaar zijn geplaatst. Hiermee maakt u één of twee verdiepingen gelijktijdig een stuk ruimer en lichter. Ook deze dakkapellen kunnen vanwege hun standaard vormen vaak vergunningsvrij geplaatst worden.

Dakkapel soorten: de dubbele dakkapel. Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Model 4 - voorbeeld nokverlegde dakkapel

Een nokverlegde dakkapel lijkt veel op een nokverhogende dakkapel. Er zijn echter twee belangrijke verschillen. De dakkapel verhoogt de nok slechts aan één kant van het dakvlak. Bovendien is deze dakkapel goedkoper dan een nokverhogende dakkapel. Omdat ook bij dit type de nok wordt verhoogd heeft heeft u een vergunning nodig.

Dakkapel soorten: de nokverlegde dakkapel. Bekijk en vergelijk alle dakkapellen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Model 6 - voorbeeld dakkapel met balkon

Heeft u geen buiten, maar wel een schuin dak? Dan is een dakkapel met balkon iets voor u. Zoals de naam doet vermoeden is deze dakkapel voorzien van een balkon zodat u lekker op uw eigen terras kunt zitten. Een deel van de dakkapel steekt vaak uit terwijl het andere deel in het dak verwerkt is. Houd bij dit type dakkapel rekening met de noodzaak voor een vergunning.

Dakkapel soorten: de dakkapel met balkon. Bekijk en vergelijk alle dakkapellen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Vergelijk de prijzen voor een dakkapel model naar wens

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend een aanvraag indienen
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Stappenplan: kies een dakkapel model op basis van deze 4 factoren

Het aanbod aan soorten dakkapellen is ruim. Bovendien moet u nadenken over de afwerking, opties en een eventuele vergunning regelen. Het kiezen voor een bepaalt soort dakkapel model kan daarom een ingewikkeld proces zijn. Wilt u weten hoe u deze klus het beste aanpakt? Gebruik dan het onderstaande stappenplan.

1 - Budget

Bij het kiezen van een dakkapel model is het budget wellicht de meest belangrijke factor. Op basis van het budget weet u namelijk al snel welke dakkapel soorten binnen uw mogelijkheden passen. Stel daarom eerst een globaal budget vast. Houd er rekening mee dat de prijzen voor een standaard dakkapel vanaf ongeveer €2.500,- euro tot €3.000,- starten.

De meeste eenvoudige manier om erachter te komen welke mogelijkheden u binnen uw budget heeft is door een gratis prijsvergelijk te starten.

2 - Afmeting 

Hoe groot moet de dakkapel worden? Past dit ook binnen uw budget? Voor de mogelijkheden van verschillende dakkapel afmetingen bekijkt u de pagina over de afmeting voor de dakkapel.

3 - Materiaal & afwerking

Voor de bekleding van de buitenzijde en de afwerking van de binnenkant heeft u veel mogelijkheden. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Bekijk dan de pagina's over:

4 - Prefab of traditioneel

Voor de bouw van de dakkapel heeft u de keuze uit prefab of een traditionele bouw. Een traditionele dakkapel kan altijd gebouwd worden, maar hoe zit dat bij een prefab dakkapel? Lees alles over de:

Tip: Laat u gratis adviseren

Zoals u heeft kunnen lezen is het aanbod aan soorten dakkapellen, materialen, afmetingen en afwerkingsmogelijkheden groot en divers. Het kiezen van een dakkapel kan daarom een ingewikkeld proces worden. Gelukkig is dit proces eenvoudig te versimpelen. Met behulp van onze gratis vergelijktool kunt u namelijk eenvoudig de prijzen vergelijken en krijgt u per leverancier te zien welke mogelijkheden binnen uw budget passen. Geef in de vergelijktool aan wat uw budget is. De aangesloten specialisten doen u vervolgens een voorstel op basis van budget. Na de gratis prijsvergelijk weet u meteen welke modellen binnen uw budget passen en of u bijvoorbeeld een dakkapel vergunning nodig heeft.

Vergelijk gratis de prijzen voor een dakkapel soort naar wens!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023