De dakkapel aftimmeren en naar uw wensen afwerken

Kiest u voor een prefab dakkapel of een dakkapel met een traditionele bouw op de zolder of een tussenverdieping? Dan wordt de dakkapel eerst geplaatst of vanuit het dak opgebouwd. Hierbij wordt de dakkapel vrijwel altijd aan de buitenkant direct afgetimmerd zodat deze waterdicht is. U bent dan echter nog niet klaar. De volgende stap is namelijk de binnenkant van de dakkapel aftimmeren en de verdere afwerking. Wilt u weten waar u rekening mee moet houden? Lees dan meteen verder.

Wilt u uw dakkapel opnieuw betimmeren? Spring dan direct naar de informatie op deze pagina via de onderstaande link:

> Spring naar: dakkapel opnieuw betimmeren

953

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor het aftimmeren van een dakkapel

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Omschrijf uw wensen
 • Vergelijk vrijblijvend de prijzen van vakmensen
 • Bespaar tot 20% tot 40%

Het aftimmeren van een dakkapel houdt in dat de binnenkant en buitenkant van de dakkapel naar uw wensen wordt afgewerkt. Denk hierbij aan het bekleden van de buitenzijde, het plaatsen van loodslabben en het aftimmeren van de binnenkant (het houten geraamte) met isolatiemateriaal, gipsplaten en spaanplaten. Ook het installeren van elektra, verlichting, rolluiken, kozijnen, een verwarming en het maken van opbergvakken, het plaatsen van een vensterbank, een tussenwand en het bouwen van een inbouwkast of kastenwand zijn onderdelen van het aftimmeren. Bent u handig? Dan kunt u deze afwerking mogelijk zelf uitvoeren. Houd er echter rekening mee dat dit geen eenvoudige klus is en bovendien nauwkeurig uitgevoerd moet worden om problemen met vocht en lekkages te voorkomen. Heeft u geen ervaring? Laat dan de dakkapel aftimmeren door een vakkundige specialist.

Waarom moet een dakkapel afgetimmerd worden?

De binnenafwerking is zeer belangrijk. Zonder het aftimmeren en afwerken van een dakkapel is de kapel bij oplevering kaal en niet volledig geïsoleerd. Voor de inrichting van de dakkapel en het creëren van sfeer is dat niet gewenst. Bovendien kunt u zonder gips- of spaanplaten de binnenzijde niet stucen, schilderen of behangen. Het aftimmeren van een dakkapel is daarom altijd nodig en kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Waarmee en hoe, dat leest u hieronder.

Dakkapel afwerken? Vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten

Dakkapel laten aftimmeren / afwerken? Start een gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start een gratis vergelijking
 • Ontvang de prijzen van dakkapel specialisten
 • Vergelijk vrijblijvend reacties, prijzen en klantervaringen

Stappenplan voor het aftimmeren van een dakkapel

Hoe wordt een dakkapel eigenlijk afgetimmerd? Het aftimmeren en de verdere afwerking van een dakkapel gebeurt in deze volgorde:

 1. Isolatiemateriaal aanbrengen
 2. Elektra (optioneel) en het afwerken van het plafond
 3. Opbergvakken (optioneel)
 4. Afwerken met gipsplaten of spaanplaten

1. Isolatiemateriaal aanbrengen

Bij het plaatsen en aftimmeren van een dakkapel is het belangrijk om rekening te houden met de isolatie. Niet alleen voor het wooncomfort en het behoud van de gewenste temperatuur, maar ook voor uw portemonnee. Een goede dakkapel isolatie zorgt namelijk voor lagere stookkosten en voorkomt vochtproblemen.

Vaak heeft de buitenzijde van een dakkapel al een isolerende werking. Voor een optimaal resultaat is het echter noodzakelijk om extra  isolatiemateriaal aan te brengen. Dat gebeurt tijdens het aftimmeren van de dakkapel. Het isolatiemateriaal kan hierbij zowel aan de binnenkant als buitenkant geplaatst worden. Gebruik voor de isolatie-afwerking bijvoorbeeld minerale wol of Isover. Isoleert u de dakkapel aan de binnenzijde? Dan heeft u twee mogelijkheden:

 1. Isolatiemateriaal aanbrengen tussen de dakbedekking, het hout en de dakplaat
 2. Isolatiemateriaal aanbrengen onder het dakbeschot en het hout

Om condensvorming te voorkomen adviseren wij de eerste optie toe te passen. Wilt u liever isolatiemateriaal onder het dakbeschot aanbrengen? Dan raden wij het sterk aan om de isolatie te voorzien van dampremmende folie om vocht in de dakkapel te voorkomen.

2. Elektra (optioneel)

Na het plaatsen van een dakkapel en het aanbrengen van isolatiemateriaal zijn het plafond en de zijwangen vaak nog niet afgetimmerd. Dat biedt direct mogelijkheden. In het plafond en zijwangen kunt u namelijk eenvoudig elektra wegwerken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van spotjes, automatische rolluiken en screens.

Let op: heeft u geen ervaring met het aanleggen van elektra en / of bent u op zoek naar een dakkapel met mooie verlichting aan de binnenzijde? Start dan gratis een prijsvergelijk en ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapelspecialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

De binnenkant van uw dakkapel afwerken? Vergelijk de prijzen van vakmensen uit uw regio

3. Opbergvakken (optioneel)

Bij het plaatsen van een dakkapel ontstaat onder de kozijnen vaak loze ruimte (bekijk de afbeelding hierboven). Zonde! Want die loze ruimte is goed te benutten. Heeft u bijvoorbeeld weinig opbergruimte? Dan is het aan te raden om die ruimte te benutten en opbergvakken te (laten) bouwen.

4. De binnenkant (plafond en zijwangen) van de dakkapel aftimmeren met gipsplaten- of spaanplaten?

Om de houten dakbalken, het elektra en het isolatiemateriaal netjes weg te werken heeft u bij het aftimmeren van de dakkapel de keuze uit gips- of spaanplaten. Spaanplaten hebben als voordeel dat deze eenvoudig in lastige hoeken aan te brengen zijn. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer de dakkapel speciale vormen heeft. Bovendien zijn spaanplaten goedkoper dan gipsplaten. Het nadeel van spaanplaten is echter het stroeve oppervlak waardoor deze moeilijker te schilderen zijn. Gipsplaten zijn ook een goede keuze. Ze zijn iets duurder, maar kunnen wel eenvoudig gestuct en/of geverfd worden. Houd er wel rekening mee dat gipsplaten moeilijker toepasbaar zijn bij dakkapellen met aparte vormen. Is de dakkapel echter rechttoe rechtaan? Dan adviseren wij om te kiezen voor gipsplaten.

Dakkapel opnieuw betimmeren

Heeft u te maken met een verouderde dakkapel, heeft u problemen met uw huidige dakkapel of is de dakkapel qua uitstraling niet meer naar wens? Dan kunt u ervoor kiezen om de dakkapel aan de binnen- en/of buitenzijde opnieuw te laten betimmeren. Dit kan met hetzelfde materiaalsoort als waarvan de dakkapel initieel gebouwd is, maar u kunt ook kiezen voor een ander plaatmateriaal. Denk hierbij aan hout, kunststof, trespa, aluminium of bijvoorbeeld zink. Door uw dakkapel opnieuw te betimmeren gaat de dakkapel weer jaren mee. Bovendien is opnieuw betimmeren aanzienlijk goedkoper dan de dakkapel in zijn geheel vervangen.

Bent u benieuwd naar de kosten? Start dan een gratis vergelijking en vergelijk vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Zelf de dakkapel aftimmeren of uitbesteden?

Heeft u voldoende tijd en ervaring met timmerwerk (en het aanleggen van elektra)? Dan kunt u de afwerking zelf goed uitvoeren. Bovendien bespaart u dan kosten. Heeft u echter geen tijd en ervaring? Besteed de klus dan uit aan een ervaren specialist bij u uit de buurt.

Wat kost het aftimmeren van een dakkapel (binnenkant en buitenkant)

Het aftimmeren van een dakkapel kost €30,- tot €45,- euro inclusief 21% btw en exclusief materiaalkosten. Hierbij zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 • uw wensen met betrekking tot de afwerking
 • de keuze voor bepaalde materialen
 • de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.
 • afmetingen van de dakkapel.

Vergelijk de kosten voor het aftimmeren van een dakkapel

Houdt u het simpel en eenvoudig en is de dakkapel bovendien rechttoe rechtaan zonder complexe hoeken? Dan bent u goedkoop uit. Kiest u echter voor veel opties dan zijn de kosten logischerwijs hoger. De prijzen variëren daarom ook flink. Met onze vergelijker start u geheel gratis en vrijblijvend een prijsvergelijk en ontvangt u de prijzen van specialisten uit uw regio. Hiermee bespaart u tot 40% aan kosten.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Inspiratie en voorbeelden

Voor het aftimmeren en de afwerking van zowel de binnen- als buitenzijde van de dakkapel heeft u veel mogelijkheden. Wilt u op een eenvoudige manier inspiratie opdoen? Bekijk dan de voorbeelden hieronder.

Binnenkant afwerking voor een slaapkamer met dakkapel

Bekijk deze binnenkant dakkapel afwerking voor een slaapkamer op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

 

Afwerking van de binnenkant bij een sleepdakkapel

Bekijk de afwerking van de binnenkant bij een sleepdakkapel op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Basic afwerking voor een dakkapel aan de binnenkant

Bekijk deze afwerking dakkapel binnenkant op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Binnenkant afwerking dakkapel met puntdak

Bekijk deze dakkapel afwerking met puntdak op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel met verwarmingselement

Bekijk deze afgewerkte dakkapel met verwarmingselement op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Afgewerkte binnenkant voor een slaapkamer met dakkapel 

Bekijk deze afwerking van een slaapkamer dakkapel op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

 

Afwerking van de binnenkant bij een mini-dakkapel

Bekijk de afwerking van deze minidakkapel op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Afwerking binnenzijde voor een dakkapel van klein formaat

Bekijk deze binnenkant afwerking voor een kleine dakkapel op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel afwerking bij een appartement

Bekijk deze dakkapel afwerking voor een appartement op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel studeerkamer inclusief verlichting 

Bekijk deze afgewerkte studeerkamer met verlichting op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Voldoende inspiratie? 

Vul dan meteen uw postcode in om een gratis prijsvergelijk te starten. Dit werkt simpel, eenvoudig en doeltreffend. Met een korte omschrijving van uw wensen weet u binnen een mum van tijd met welke kosten u rekening moet houden. Liever nog wat meer voorbeelden bekijken? Scrol dan meteen verder.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start een gratis vergelijking
 • Ontvang de prijzen van dakkapel specialisten
 • Vergelijk vrijblijvend reacties, prijzen en klantervaringen

Afgewerkt kantoor in de dakkapel

Bekijk dit afgewerkte kantoor in de dakkapel op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Een klassieke dakkapel afwerking

Bekijk deze klassieke dakkapel afwerking op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel met ingebouwde kastenwand

Dakkapel met ingebouwde kastenwand? Vergelijk de prijzen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl!

Dakkapel met ingebouwde kasten en bureau

Dakkapel met ingebouwde kasten en bureau? Vergelijk de prijzen van dakkapel specialisten op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Afgewerkte werkkamer in de dakkapel

Bekijk deze afgewerkte werkkamer in een dakkapel op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel met tussenpilaar van oude scheidingswand

Bekijk deze afgewerkte dakkapel met tussenpilaar van een oude scheidingswand op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Schuine inbouwkasten 

Dakkapel met schuine inbouwkasten plaatsen? Vergelijk de prijzen van dakkapel specialisten!

Dakkapel met moderne inbouwkast

Dakkapel met moderne inbouwkast plaatsen? Vergelijk de prijzen van dakkapel specialisten!

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023