De dakkapel 3 meter breed

Dakkapellen zijn enorm populair, maar de dakkapel die er met kop en schouders bovenuit springt is de dakkapel van 3 meter breed. Bij deze dakkapel zijn de kosten namelijk nog te overzien. U krijgt veel extra ruimte en dat voor een relatief lage prijs. Afhankelijk van het dakoppervlak realiseert u gemiddeld 4,5 m2 aan extra woonruimte. Daarnaast biedt deze dakkapel diverse mogelijkheden. Zo maakt u van bijvoorbeeld een donkere zolderkamer een aantrekkelijk lichte kamer die verschillende functies kan dienen.

Wilt u in één keer veel daglicht ontvangen en een flinke hoeveelheid beloopbare vierkante meters realiseren? Kies dan voor de dakkapel 3 meter en bevorder uw woongenot aanzienlijk.

Welke voordelen biedt een dakkapel van 3 of 3,5 meter breed nog meer? Uit welke materialen kunt u kiezen? Met welke kosten houdt u rekening? Heeft u een vergunning nodig? Deze vragen en meer worden hier beantwoordt. Lees daarom meteen verder.

de kosten van een dakkapel 3 meter breed

Overweegt u een dakkapel van 3 meter te plaatsen? Dan is de eerste stap het opvragen van de prijzen. Zo weet u namelijk wat de kosten op basis van uw wensen zijn. Het opvragen van de prijzen is echter een tijdrovende klus wanneer u bij verschillende bedrijven een offerte aanvraagt. Gelukkig bieden wij een eenvoudige oplossing.

Via Dakkapelplaatsenvergelijker.nl vraagt u namelijk op een snelle manier de prijzen op. Door slechts één aanvraag in te dienen ontvangt u direct de prijzen van diverse dakkapel specialisten en vergelijkt u eenvoudig. Zo ziet u niet alleen meteen wat deze dakkapel kost, maar ook bij welke specialist u voordelig uit bent. Start daarom meteen uw gratis prijsvergelijk.

Heeft u voor een dakkapel 3 meter een vergunning nodig? 

In veruit de meeste gevallen kan de dakkapel van 3 meter breed vergunningsvrij geplaatst worden. Of u een vergunning nodig heeft is echter afhankelijk van uw wensen. Denk hierbij aan de plaatsing van de dakkapel aan de voor- of achterkant van de woning, de vorm van het dak en de afstand tot de erfgrens. Bent u benieuwd of u een vergunning nodig heeft? 

> Lees alles over de dakkapel vergunning.

Een dakkapel van 3 of 3,5 meter breed plaatsen? Dit is wat u moet weten:

Dakkapel 3 meter

Dakkapel 3 meter breed? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Plaats gratis uw klus

De voordelen van een dakkapel 3 meter breed

De dakkapel van 3 of 3,5 meter breed biedt een breed scala aan voordelen. Bent u benieuwd welke voordelen dat zijn? Bekijk dan alle voordelen hieronder.

Extra beloopbare vierkante meters

Een schuin dak is vaak niet praktisch. Het biedt namelijk niet de gewenste mogelijkheid om een ruimte optimaal te benutten. Dit probleem is met een dakkapel van 3 meter breed echter eenvoudig op te lossen. Afhankelijk van de dakbreedte en de hellingshoek krijgt u met deze dakkapel namelijk 3 m2 tot 6 m2 extra beloopbare vierkante meters. Hierdoor maakt u van bijvoorbeeld een zolderkamer een logeerkamer, badkamer of werkkamer.

Relatief goedkoop

Hoe groter de dakkapel des te lager de prijs per strekkende meter. In vergelijking tot kleinere dakkapellen zijn de dakkapellen van 3 meter breed daarmee goedkoop.

Extra daglicht

Door de brede en hoge raampartij wordt uw kamer aanzienlijk lichter. Daardoor wordt de leefruimte een stuk aantrekkelijker.

Optimale ventilatie

De ventilatie van de ruimte wordt een stuk beter. Door de ventilatieroosters in de zijwangen of de ramen wordt er een constante stroom van schone lucht aangevoerd.

Eenvoudig schoonmaken

Omdat deze dakkapellen vaak 3 ramen hebben (2 draai-kiepramen en een vast raam in het midden) kunt u alle ramen eenvoudig schoonmaken.

Ruime keuze aan materialen

Deze dakkapellen zijn in alle materialen verkrijgbaar, namelijk hout, kunststof, polyester, koper, zink of aluminium.

Beschikbaar met verschillende daken

U heeft een ruime keuze uit verschillende daken. Kies voor een plat dak, sleepdak of verhoog uw dak met een nokverhogende of nokverlegde dakkapel.

Veel dakbedekking mogelijkheden

Kiest u voor een een dakkapel met plat dak? Dan laat u uw dak bedekken met bitumen, EPDM, PVC, zink of Polyester. Voor een schuin dak kiest u voor dakpannen, leien of riet.

Forse stijging van uw woningwaarde

Door de extra leefruimte maakt uw woning aantrekkelijker waardoor de woningwaarde stijgt.

Met een dakkapel van 3 meter geniet u van 9 voordelen

Dakkapel van 3 meter

Vergelijk de prijzen voor een dakkapel 3 meter breed

Gratis uw klus plaatsen

Wat kost een dakkapel van 3 meter breed?

Een dakkapel van 3 meter breed kost gemiddeld €3.000,- tot €5.000,- euro. Deze kosten zijn inclusief btw en het plaatsen van de dakkapel. Hierbij zijn de kosten geheel afhankelijk van uw keuzes met betrekking tot:

  • materiaal voor de buitenzijde
  • afwerking van de binnenkant
  • extra opties
  • keuze voor kozijnen en ramen

Vergelijk de prijzen

Omdat wij uw wensen niet weten kan er alleen een prijsindicatie genoemd worden. Wilt u liever de exacte kosten weten op basis van uw wensen? Laat dan de kosten geheel vrijblijvend berekenen door de aangesloten specialisten. Na het plaatsen van uw klus ontvangt u de prijzen en kunt u meteen starten met vergelijken.

> Plaats nu gratis uw klus en vergelijk dakkapel specialisten

Prijs dakkapel 3 meter

Gebruik de onderstaande tabel om per materiaal en type dak de prijsindicatie te bekijken.

Materiaal en daktypePrijsindicatie
Hout
plat dak€3.000,- tot €3.800,-
sleepdak€3.900,- tot €4.900,-
verlegde nok€4.500,- tot €5.700,-
verhoogde nok€6.000,- tot €7.600,-
Kunststof - onderhoudsvrij
plat dak€3.200,- tot €4.000,-
sleepdak€4.150,- tot €6.350,-
verlegde nok€4.800,- tot €6.000,-
verhoogde nok€6.400,- tot €8.000,-
Polyester - onderhoudsvrij
plat dak€3.400,- tot €4.000,-
sleepdak€4.420,- tot €5.000,-
verlegde nok€5.100,- tot €6.000,-
verhoogde nok€6.800,- tot €8.000,-
Aluminium - onderhoudsvrij
plat dak€4.000,- tot €5.200,-
sleepdak€5.200,- tot €7.020,-
verlegde nok€6.000,- tot €7.800,-
verhoogde nok€8.000,- tot €10.400,-
Koper of zink - onderhoudsvrij
plat dak> €5.400,-
sleepdak> €7.000,-
verlegde nok> €8.100,-
verhoogde nok> €10.800,-

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018