Een houten dakkapel is stijlvol en klassiek

Met een houten dakkapel plaatst u een dakkapel die perfect bij uw woning aansluit. Bovendien is een dakkapel van hout de goedkoopste in zijn klasse. Wilt u een snelle plaatsing? Kies dan een prefab houten dakkapel. Natuurlijk is een traditionele bouw ook altijd mogelijk.

Wilt u op een eenvoudige manier de prijzen van meerdere leveranciers vergelijken? Start dan meteen uw vrijblijvende prijsvergelijk.

> Start nu uw prijsvergelijk

voorbeeld van een houten dakkapel

Houten dakkapellen zijn nog steeds erg populair. Ten opzichte van andere materialen biedt hout namelijk unieke voordelen. Het materiaal is eenvoudig bewerkbaar. Daarbij worden moderne houten dakkapellen tegenwoordig van hoogwaardige materialen gemaakt. Hierdoor is de levensduur van deze dakkapel aanzienlijk toegenomen.

Welke voordelen bieden houten dakkapellen en wat zijn de nadelen? Heeft u een vergunning nodig? Wat zijn de houten dakkapel kosten? Zijn er andere zaken waar u rekening mee moet houden? Deze vragen en natuurlijk meer worden hier beantwoord. Lees daarom meteen verder.

Houten dakkapel prijzen vergelijken?

Afhankelijk van uw wensen zijn de prijsverschillen voor houten dakkapellen groot. Overweegt u een dakkapel van hout te plaatsen? Vergelijk dan altijd eerst de prijzen van de leveranciers. Met een vergelijking vergelijkt u niet alleen de prijzen, maar ook meteen zaken als garanties. Start daarom meteen uw gratis vergelijk en ontvang vrijblijvend de prijzen van meerdere aanbieders.

> Start nu uw prijsvergelijk

Houten dakkapel of kunststof? Gebruik deze informatie:

houten dakkapel

Houten dakkapel prijzen vergelijken? Vergelijk nu de prijzen van specialisten!

Start prijsvergelijk

Voordelen van houten dakkapellen

Omdat hout een uniek materiaal is heeft de dakkapel van hout ook unieke voordelen. Daarom hebben wij alle eigenschappen en voordelen hieronder samengevat.

Voordeel 1 – De levensduur houten dakkapel is aanzienlijk verbeterd

Houten dakkapellen hebben tegenwoordig een levensduur van 25 tot 50 jaar. Dat komt door de duurzame materialen die gebruikt worden. Voor de houten constructie wordt vurenhout gebruikt en voor de kozijnen Scandinavisch hardhout of meranti hardhout. Afhankelijk van uw budget kunt u de zijwanden ook van hardhout laten maken of kies voor een goedkopere optie zoals multiplex.

Voordeel 2 – Houten dakkapellen zijn eenvoudig van kleur te veranderen

Deze dakkapel kunt u eenvoudig van kleur veranderen. Bent u na bijvoorbeeld 10 jaar op de kleur van uw dakkapel uitgekeken? Dan kunt u eenvoudig de kleur veranderen door uw dakkapel te schilderen. Dit is een uniek voordeel. Het aanpassen van kleuren is bij andere materialen namelijk niet mogelijk.

Voordeel 3 – Hout leent zich goed voor maatwerk

Wilt u een dakkapel op maat? Dan maakt u met deze dakkapel een goede keuze. Hout is namelijk eenvoudig te bewerken. Hierdoor is het maatwerk voor houten dakkapellen altijd goedkoper dan maatwerk bij andere materialen. Bij deze dakkapel kiest u daarom voor flexibiliteit.

Voordeel 4 – Hout is goed te combineren met andere materialen

Een ander belangrijk voordeel is dat hout goed gecombineerd kan worden met andere materialen zoals kunststof. U heeft daarmee de mogelijkheid om voor kwetsbare delen zoals de dakkapel kozijnen te kiezen voor kunststof.

Voordeel 5 – Eenvoudig onderhoud en renovatiemogelijkheden 

In tegenstelling tot andere materialen is hout zeer eenvoudig te onderhouden. Moet u uw houten dakkapel herstellen, wilt u een keer onderhoud of een renovatie laten uitvoeren? Dan liggen de kosten altijd lager dan bij andere dakkapellen.

Voordeel 6 – Goedkoopste dakkapel

Houten dakkapellen zijn ongeveer €500,- tot €800,- euro goedkoper dan de goedkoopste kunststof dakkapel. Het plaatsen van deze dakkapel vraagt daarom om een lagere investering.

De houten dakkapel heeft ten opzichte van andere dakkapellen zes unieke voordelen

houten dakkapel prijzen

Houten dakkapel prijzen vergelijken? Vergelijk nu de prijzen van specialisten!

Start prijsvergelijk

Nadelen van houten dakkapellen

Wij vinden het noodzakelijk dat u een goede afweging kunt maken. Daarom is het belangrijk om ook de nadelen inzichtelijk te maken.

Nadeel 1 – Een houten dakkapel heeft onderhoud nodig

Omdat hout een natuurlijk product is moet het onderhouden worden. Dat doet u door uw dakkapel goed in de verf te zetten. Dit zijn werkzaamheden die periodiek terugkomen.

Nadeel 2 – Kortere levensduur

Houten dakkapellen hebben ten opzichte van bijvoorbeeld kunststof of zink een kortere levensduur. De levensduur bedraagt ongeveer 25 tot 50 jaar. Dit is afhankelijk van het type hout en het gepleegde onderhoud gedurende de jaren.

Nadeel 3 – Vergunningsaanvraag kan lastiger zijn

Heeft u voor uw dakkapel een vergunning nodig en kiest u voor hout? Houd er dan rekening mee dat het verkrijgen van een vergunning moeilijker aan te vragen kan zijn. De reden hiervoor is dat hout niet in ieder straatbeeld past.

Nadeel 4- Houten dakkapellen zijn zwaar

Hout is zwaar materiaal. Daarom kan een deze dakkapel niet op ieder dak geplaatst worden. Heeft u een oude woning? Houd er dan rekening mee dat uw dakconstructie mogelijk aangepast moet worden.

Wat kost een houten dakkapel?

Als prijsindicatie kunt u er vanuit gaan dat de houten dakkapel prijzen starten vanaf €2.900,-. Hierbij wordt uitgegaan van een standaard maat. Namelijk 2,5 meter breed, een hoogte van 1,5 meter en een plat dak. Deze prijsindicatie is inclusief montage, btw en afwerking.

De prijs voor een schuindak (sleepdak) ligt ongeveer 30% hoger. Kiest u voor een verlegde nok of een nokverhogende dakkapel? Houd dan rekening met een kostenstijging van 150% tot 250%.

Houten dakkapel prijzen vergelijken

Iedere opdrachtgever is uniek en heeft eigen wensen. Daarom is de prijs van iedere dakkapel anders. Dat geldt ook voor de leveranciers. Ook zij hanteren verschillende prijzen. Wilt u de exacte kosten weten? Dan raden wij u aan om de prijzen op te vragen en te vergelijken. U ziet dan meteen dat de prijsverschillen en geboden garanties per leverancier aanzienlijk anders zijn.

Om de prijsverschillen en mogelijkheden snel inzichtelijk te krijgen gebruikt u onze prijsvergelijker. Hiermee vraagt u met slechts enkele muisklikken de prijzen op.

> Start nu uw prijsvergelijk

Factoren die houten dakkapel prijzen beïnvloeden

De totale kosten van uw dakkapel worden uiteindelijk door uw keuzes bepaalt. Deze keuzes hebben betrekking op:

Prijsindicatie houten dakkapellen

Heeft u voldoende aan een globale prijsindicatie voor uw dakkapel? Dan kunt u onze dakkapel prijslijst goed gebruiken.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018