Een dakkapel 2 meter breed biedt mogelijkheden

Wilt u uw zolder of een kleine kamer van extra ruimte en licht voorzien? Dan biedt de dakkapel 2 meter breed veel voordelen. De lage kosten en het feit dat deze dakkapel op iedere woning past maakt de dakkapel van 2 meter zeer populair.

Een dakkapel van 2 meter breed lijkt wellicht weinig voordelen te hebben, maar vergist u zich niet. Door deze dakkapel op het dak van een kleine kamer, een badkamer of een werkkamer te plaatsen wordt de kamer enorm aantrekkelijk. Kiest u voor een plat dak? Dan creëert u meer dan 2 m2 extra leefbare woonruimte.

Wilt u eenvoudig de prijzen vergelijken? Plaats dan meteen gratis uw klus, ontvang van meerdere leveranciers een vrijblijvende offerte en vergelijk vakmannen.

> Plaats nu gratis uw klus en vergelijk zowel de prijzen als mogelijkheden voor uw woning 

Welke voordelen hebben dakkapellen van 2 meter breed? Heeft u een vergunning nodig? Wat zijn de kosten voor een dakkapel 2 meter breed? Hier krijgt u antwoord op al uw vragen. Lees daarom snel verder.

Kosten dakkapel 2 meter vergelijken?

Overweegt u een dakkapel 2 meter te plaatsen? Dan doet u er goed aan om de prijzen te vergelijken. Ook bij deze kleine dakkapel zult u grote prijsverschillen aantreffen. Plaats daarom direct gratis uw klus en vergelijk zowel de prijzen als mogelijkheden van specialisten bij u uit de regio. 

> Plaats nu gratis uw klus en vergelijk dakkapel specialisten

Dakkapel 2 meter plaatsen? Houd hier rekening mee:

Afhankelijk van het materiaal zijn dakkapellen van 2 meter in twee varianten verkrijgbaar, namelijk als prefab model of een traditionele bouw. Bovendien gelden voor deze dakkapellen dezelfde vergunningsregels als voor dakkapellen van grotere of kleinere formaten.

> Meer weten over de dakkapel vergunningen?

Dit is wat u moet weten over de dakkapel 2 tot 2,5 meter breed:

Dakkapel 2 meter

Kosten dakkapel 2 meter vergelijken? Plaats nu gratis uw klus en vergelijk de prijzen van specialisten!

Plaats gratis uw klus

Voordelen van een dakkapel 2 meter

Het kleine formaat van deze dakkapel biedt voordelen en nadelen. Daarom is het belangrijk om een goede afweging te maken. Hieronder geven wij een korte toelichting op de voordelen van een dakkapel 2 meter.

Voordeel 1 – Een dakkapel 2 meter is goedkoop

Dakkapellen van 2 meter breed zijn goedkoop. Deze afmeting wordt namelijk veel gekozen en leent zich goed voor een prefab productie.

Voordeel 2 – Alle materialen mogelijk

Deze dakkapel is in alle materiaalsoorten (hout, kunststof, polyester, zink, aluminium, koper en trespa) verkrijgbaar.

Voordeel 3 – Geschikt voor vrijwel iedere woning

Omdat het formaat van deze dakkapel klein is, kan de dakkapel op vrijwel ieder dak geplaatst worden. Bovendien is deze dakkapel zeer geschikt voor smalle woningen.

Voordeel 4 – Hogere woningwaarde

Ook met een dakkapel van 2 meter breed zal de waarde van uw woning stijgen. Vooral omdat vaak een kleine ruimte wordt omgebouwd tot een volwaardige kamer.

Voordeel 5 – Geschikt als dubbele dakkapel

De dakkapel van 2 meter breed leent zich vanwege het kleine formaat goed om als dubbele dakkapel te functioneren. Deze dakkapel kunt u namelijk eenvoudig naast elkaar, tegenover elkaar of boven elkaar plaatsen.

Voordeel 6 – Verschillende daken mogelijk

Anders dan bij grote dakkapellen kunt u bij een dakkapel van 2 meter sneller kiezen voor een andere dakvorm. Bijvoorbeeld een rond dak of een puntdak.

Voordeel 7 – Minder snel een vergunning nodig

Dakkapellen met een klein formaat kunnen eerder vergunningsvrij geplaatst worden.

Met een dakkapel tot 2,5 meter breed zijn de kosten nog goed te overzien!

Nadelen van een dakkapel 2 meter

Voor het maken van een goede afweging worden hieronder ook de nadelen van een dakkapel 2 meter benoemt.

Nadeel 1 – Een dakkapel 2 meter breed is relatief duur

Een dakkapel van 2 meter breed is in vergelijking met grotere dakkapellen relatief duur. De prijs van een dakkapel daalt namelijk sneller naarmate de dakkapel breder is.

Nadeel 2 – Beperkte keuze in raamindeling

Voor de raamindeling heeft u een beperkte keuze. Meestal bestaat de raamindeling uit twee ramen. Een draai-kiepraam en een vast raam.

Dakkapel 2 meter breed

Dakkapel 2 meter breed plaatsen? Plaats nu uw klus en vergelijk!

Gratis uw klus plaatsen

Wat kost een dakkapel 2 meter breed?

Afhankelijk van het materiaal starten de prijzen vanaf ongeveer €2.900,- euro inclusief plaatsen en btw. Hiervoor krijgt u een basic houten dakkapel van 2,5 meter breed, een plat dak en een hoogte van 1,5 meter.

De bovenstaande prijs is een prijsindicatie. De totale kosten zijn namelijk van veel factoren afhankelijk. Niet alleen het materiaal en de afmeting speelt een rol in de prijsbepaling. Vooral uw keuzes met betrekking tot de afwerking zullen de prijs beïnvloeden. Kiest u voor luxe materialen, een ander type dak en veel opties? Dan worden de kosten natuurlijk hoger.

Om de exacte kosten voor uw dakkapel tot 2,5 meter te achterhalen zult u de prijzen moeten opvragen. Dit doet u eenvoudig met onze prijsvergelijker. Met slechts één aanvraag ontvang u de prijzen van dakkapel specialisten bij u uit de buurt en kunt u meteen vergelijken.

> Plaats gratis uw klus

Kosten dakkapel tot 2,5 meter

Bent u op zoek naar een globale indicatie voor de kosten van deze dakkapel? Dan kunt u de onderstaande tabel goed gebruiken. In deze tabel ziet u namelijk de verschillende materialen, het type dak en de kosten die u ongeveer kunt verwachten voor een basic variant.

Materiaal en daktypePrijsindicatie
Hout
plat dak€2.900,- tot €3.100,-
sleepdak€3.775,- tot €4.030,-
verlegde nok€4.350,- tot €4.650,-
verhoogde nok€5.800,- tot €6.200,-
Kunststof - onderhoudsvrij
plat dak€3.200 tot €3.500,-
sleepdak€4.150 tot €4.550,-
verlegde nok€4.800 tot €5.250,-
verhoogde nok€6.400 tot €7.000,-
Polyester - onderhoudsvrij
plat dak€3.600,- tot €3.800,-
sleepdak€4.680,- tot €4.940,-
verlegde nok€5.400,- tot €5.700,-
verhoogde nok€7.200,- tot €7.600,-
Aluminium - onderhoudsvrij
plat dak€3.900,- tot €4.300,-
sleepdak€5.070,- tot €5.590,-
verlegde nok€5.850,- tot €6.450,-
verhoogde nok€7.800,- tot €8.600,-
Koper of zink - onderhoudsvrij
plat dak> €4.300,-
sleepdak> €5.590,-
verlegde nok> €6.450,-
verhoogde nok> €8.600,-

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023