Een glazen dakkapel is uniek

Met een glazen dakkapel heeft u iets unieks op uw woning. In uw eigen omgeving zal u deze dakkapel daarom niet vaak terugzien. Toch begint de dakkapel van glas steeds populairder te worden. Dat komt voornamelijk door de verbeterde productie waardoor de kosten lager zijn geworden.

Glazen dakkapellen onderscheiden zich op twee manieren van “normale dakkapellen”. De dakkapel van glas heeft namelijk een glazen dak en glazen zijwangen. Veel glas dus! Hierdoor heeft u van binnenuit een prachtig uitzicht, de lichtinval neemt sterk toe en ook in de avond is het uitzicht adembenemend. Bent u benieuwd waar u op moet letten en de kosten? Lees dan meteen verder.

754

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor een glazen dakkapel

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Vul uw wensen in
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten
 • Vergelijk en bespaar tot 40%
Welke voordelen biedt een dakkapellen van glas en welke nadelen zijn er? Waar moet u op letten bij een dakkapel van glas? Hoe zit het met een vergunning? Wat kost het plaatsen van een glazen dakkapel? Welke alternatieven zijn er? Deze vragen en meer worden hier beantwoord. Lees daarom meteen verder.

De prijzen vergelijken voor het plaatsen van een glazen dakkapel

Bij een dakkapel van glas zijn de prijsverschillen voor de aanschaf en het plaatsen van de dakkapel groot. Wij bieden u daarom de mogelijkheid om geheel vrijblijvend de prijzen van leveranciers te vergelijken. Daarmee vergelijkt u niet alleen de prijzen, maar ook de mogelijkheden voor uw dakkapel en garanties. Start daarom meteen uw gratis prijsvergelijk!

Glazen dakkapel laten plaatsen? Start uw gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start uw gratis prijsvergelijk
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten
 • Vergelijk reacties, prijzen en klantervaringen

Voordelen van een glazen dakkapel

Een dakkapel met een glazen dak en glazen zijwangen biedt ten opzichte van andere materialen unieke voordelen. Hieronder leest u wat de voordelen van deze dakkapel zijn.

1. Algemene voordelen

Net als andere dakkapellen zorgt deze dakkapel voor extra ruimte, licht en een stijging van de woningwaarde.

2. Extra waardestijging van uw woning

Een dakkapel van glas is uniek in zijn soort. Daarom zal uw woningwaarde meer stijgen dan wanneer u kiest voor een dakkapel van bijvoorbeeld hout of kunststof.

3. Meer lichtinval

Bij normale dakkapellen wordt uw woning al aanzienlijk lichter. Kiest u voor een dakkapel van glas? Dan zal de lichtinval door het glazen dak en de glazen zijkanten extra toenemen.

4. Uniek uitzicht

Bij deze dakkapel kunt u niet alleen rechtdoor naar buiten kijken. U heeft ook de mogelijkheid om naar boven, links en rechts te kijken. Zelfs in de avond is het uitzicht prachtig en kunt u door het dak naar de sterrenhemel kijken.

5. Prefab en traditionele bouw mogelijk

Een dakkapel van glas is in twee varianten verkrijgbaar. Prefab, waarbij de dakkapel binnen één dag geplaatst wordt of met een traditionele bouw. Deze dakkapel kan daarom altijd geplaatst worden.

6. Onderhoudsarm

Dakkapellen van glas vallen onder de categorie onderhoudsarme dakkapellen. Het glas en de tussendelen die meestal van metaal of kunststof gemaakt worden kunnen namelijk niet rotten. Hierdoor blijft het onderhoud beperkt tot schoonmaakwerkzaamheden.

7. Altijd maatwerk

Dakkapellen van glas worden altijd op maat gemaakt. Daardoor heeft u de mogelijkheid om de dakkapel geheel naar wens te laten bouwen en op de stijl van uw woning af te stemmen.

8. Goed geïsoleerd

Tegenwoordig zijn dakkapellen van glas goed geïsoleerd. Om deze dakkapel te isoleren wordt er glas gebruikt met een hoge U-waarde. Bovendien kunt u kiezen voor zonwerend glas waarbij de warmte van buitenaf beter tegengehouden wordt.

De levensduur van glazen dakkapellen is meer dan 50 jaar en bij goed onderhoud zelfs meer dan 70 jaar

Nadelen van glazen dakkapellen

Het is belangrijk om vooraf een goede afweging tussen de voor- en nadelen van deze dakkapel te maken. Daarom leest u hieronder wat de nadelen van een glazen dakkapellen zijn en waar u rekening mee moet houden.

1. Kleurvast

Het glas kunt u na plaatsing niet van kleur veranderen. Dat is alleen mogelijk wanneer u het glas zou laten vervangen. Dat geldt ook voor de tussendelen die de ramen met elkaar verbinden.

2. Hogere prijs

De investering in een dakkapel van glas ligt ongeveer 20% tot 30% hoger dan bij dakkapellen van aluminium of polyester.

3. Vuil

Bij dakkapellen van glas is het vuil direct zichtbaar. Om optimaal van uw dakkapel te kunnen genieten moet u daarom regelmatig uw dakkapel (laten) reinigen.

4. Isolatie

Bij glazen dakkapellen zijn de isolatiemogelijkheden minder groot dan bij dakkapellen van bijvoorbeeld hout, kunststof of aluminium. In de winter heeft u daarom meer stookkosten. Daarentegen geniet u vanaf het begin van de lente eerder van de warmte waardoor de stookkosten in die periode lager zijn.

Dakkapel van glas? Vergelijk gratis de prijzen van specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Wat kost het plaatsen van een glazen dakkapel?

Het plaatsen van een standaard glazen dakkapel zonder luxe opties start vanaf ongeveer €2.500,- euro. Hetzelfde model, maar dan met luxe opties start vanaf ongeveer €3.500,- euro. Houd er rekening mee dat de kosten zullen toenemen naarmate de dakkapel breder en luxer wordt.

Let op: de bovenstaande prijzen indicaties. De daadwerkelijke kosten zijn altijd afhankelijk van uw wensen en de situatie ter plekke. Bijvoorbeeld de bereikbaarheid van uw dak en het type dak.

Glazen dakkapel prijzen vergelijken

Overweegt u een dakkapel met een glazen dak en glazen zijwanden te plaatsen en bent u benieuwd naar de exacte kosten? Laat de prijzen geheel vrijblijvend berekenen door de aangesloten specialisten. Start daarom meteen een gratis prijsvergelijk en vergelijk zowel de prijzen, garanties en de mogelijkheden binnen uw budget.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Prijsindicaties van glazen dakkapellen

Heeft u voor nu voldoende aan een globale prijsindicatie? Dan kunt u de onderstaande tabel gebruiken. In deze tabel ziet u de kostenindicaties voor een standaard dakkapel van glas zonder opties.

Breedte dakkapelIndicatie kostenDraai-kiepramenKozijnen
100 cm€2.500,-1enkel
150 cm€2.875,-1enkel
200 cm€3.375,-1enkel
250 cm€4.200,-1enkel
300 cm€4.550,-2enkel
350 cm€5.250,-2enkel
400 cm€5.750,-2dubbel
450 cm€6.375,-2dubbel
500 cm€6.625,-2dubbel
550 cm€7.000,-2dubbel
600 cm€7.625,-3dubbel
650 cm€8.125,-3dubbel
700 cm€8.750,-3dubbel
750 cm€9.750,-3dubbel
800 cm€10.375,-3dubbel
850 cm€11.000,-3dubbel

Veelgestelde vragen over dakkapellen van glas

Regelmatig ontvangen wij vragen over dakkapellen van glas. Daarom hebben wij alle veelgestelde vragen verzameld, beantwoord en hieronder gepubliceerd.

Heeft u voor een dakkapel van glas een vergunning nodig?

De vergunningsregels voor glazen dakkapellen zijn niet anders dan bij andere dakkapellen. Aan de achterzijde kunt u vaak vergunningsvrij bouwen, terwijl u voor de voorzijde van uw woning meestal wel een vergunning nodig heeft.

Lees alles over de dakkapel vergunning

Zijn glazen dakkapellen zwaar?

Glazen dakkapellen zijn zeer zwaar. Daarom heeft een dakkapel van glad een sterke constructie nodig. Om het gewicht te kunnen dragen moet bovendien de dakconstructie vaak aangepast worden. Hierdoor ligt de prijs van deze dakkapel in vergelijking tot andere dakkapellen aanzienlijk hoger.

Wat is de maximale afmeting voor een glazen dakkapel?

Glazen dakkapellen hebben geen maximale breedte. Wel adviseren wij vanwege het gewicht een maximale breedte van 8,5 meter aan te houden.

Welk type glas kunt u kiezen?

Voor een dakkapel van glas kunt u kiezen uit gelaagd glas of zonwerend glas. Binnen deze twee soorten bestaan verschillende variaties en is er veel verschillen in prijs en kwaliteit. Laat u daarom altijd goed adviseren door een expert.

Hoe kunt u een glazen dakkapel goedkoper maken?

Wilt u een dakkapel van glas, maar worden de kosten te hoog? Dan kunt u kosten besparen door te kiezen voor bijvoorbeeld een dicht dak en glazen zijwanden of juist een glazen dak en dichte zijwanden.

Dakkapel van glas? Start uw gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Dakkapel met veel glas? Start een gratis prijsvergelijk op basis van uw wensen! 

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023