Vakkundig een dakkapel bouwen

Een dakkapel bouwen is de meest gekozen manier om een woning uit te breiden. Het laten bouwen van een dakkapel is namelijk relatief goedkoop en zorgt voor veel extra ruimte. Bovendien kunnen de werkzaamheden binnen een dag afgerond zijn.

Bij het bouwen van een dakkapel zijn er echter wel zaken waar u rekening mee moet houden. Hier leest u alles wat u moet weten over de mogelijkheden, kosten en vergunning. Ook vergelijkt u hier vrijblijvend de prijzen voor het laten bouwen van een nieuwe dakkapel.

> Start uw vergelijking

Vergelijk de prijzen voor het laten bouwen van een dakkapel

Een dakkapel laten bouwen? Dit is wat u moet weten:

Bij het bouwen van een dakkapel zijn er verschillen zaken waar u rekening mee moet houden. Gebruik daarom de onderstaande informatie.

Vergelijk de prijzen voor het laten bouwen van een dakkapel

Dakkapel laten bouwen? Vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten!

Start prijsvergelijk

Twee manieren waarop een dakkapel gebouwd wordt

Dakkapellen kunnen op twee manieren gebouwd worden. Prefab of traditioneel. Hieronder leest u wat het verschil is en met welke voor- en nadelen u rekening houdt.

Voorgefabriceerd 

Prefab is de meest populaire manier om een dakkapel te bouwen. Bij deze methode wordt de dakkapel in een werkplaats gebouwd. Het voordeel hiervan is dat de dakkapel in ideale omstandigheden vervaardigd wordt. Bovendien is een kant en klare dakkapel 10% goedkoper bij een traditioneel gebouwde dakkapel. De dakkapel wordt binnen een dag op de woning bevestigd zonder dat er materialen door een woning gesjouwd worden. Prefab kan echter niet altijd toegepast worden. Bijvoorbeeld wanneer het dak te flauw is of wanneer het dak niet door een hijskraan bereikt kan worden.

Traditioneel gebouwd

Is een voorgefabriceerde dakkapel niet mogelijk? Dan kan de dakkapel altijd op een traditionele manier gebouwd worden. Bij een traditioneel gebouwde dakkapel wordt de dakkapel namelijk vanuit de woning opgebouwd. Het nadeel van deze methode is de overlast die tijdens de opbouw veroorzaakt wordt. In de woning ontstaat bijvoorbeeld veel stofontwikkeling. Bovendien duurt het plaatsen van de dakkapel aanzienlijk langer. Reken op bouwtijd van ongeveer twee en een halve dag.

Dakkapellen mogen in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd worden

Hoe zit het met de vergunning en mag een dakkapel vergunningsvrij gebouwd worden?

In veel gevallen mag een dakkapel vergunningsvrij gebouwd worden. Dit is echter afhankelijk van het type dakkapel, de afstand tot de erfgrens, bouwen aan de voor- of achterzijde, de afmetingen en de plaatselijke regels van de gemeente.

Bent u benieuwd onder welke voorwaarden u vergunningsvrij een dakkapel mag laten bouwen? Lees dan alles over de dakkapel vergunning.

Laat een dakkapel bouwen door een specialist bij u uit de buurt.

Wilt u een dakkapel laten bouwen? Vergelijk dan vrijblijvend de prijzen en mogelijkheden van specialisten!

Start prijsvergelijk

Kosten van een dakkapel bouwen

Het bouwen van een dakkapel hoeft niet veel te kosten. De hoogte van de kosten worden namelijk door uw keuzes bepaalt en daarmee heeft u de totale prijs voor een groot deel zelf in de hand. Deze keuzes hebben betrekking op:

  • Materiaal
  • Dakkapel model
  • Afmetingen
  • Type dak
  • Ramen en kozijnen
  • Afwerking binnenzijde
  • Voorgefabriceerd of een traditionele bouw

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2019