Binnen een dag geniet u van meer ruimte en licht

Veel dakkapellen zijn tegenwoordig in een fabriek gemaakt en worden vervolgens kant en klaar bij de klant afgeleverd. Na de levering moet de dakkapel alleen nog aan de woning bevestigd worden. Dit kan binnen een dag gedaan zijn. Hierdoor is het mogelijk om de woning binnen een dag meteen weer wind- en waterdicht te hebben. Deze methode van plaatsen is niet alleen goedkoper, maar biedt nog meer voordelen. Lees alles over het plaatsen van een dakkapel binnen een dag.

Binnen een dag een dakkapel plaatsen? Vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten in uw regio!

Binnen 1 dag een dakkapel plaatsen? Dit is wat u moet weten:

Een dakkapel binnen een dag plaatsen heeft voor- en nadelen

Een snelle plaatsing van de dakkapel biedt voor alle betrokken partijen voordelen. Hieronder valt u, maar ook de leveranciers en en omwonenden. Er zijn echter ook nadelen waar u rekening mee moet houden.

Voordelen 

  • Een voorgefabriceerde dakkapel is gemiddeld 10% goedkoper dan een dakkapel met een traditionele bouw.
  • Omdat de werkzaamheden binnen een dag zijn afgerond is er een minimale overlast voor omwonenden.
  • Waar traditionele dakkapellen gemiddeld vier dagen niet wind en waterdicht zijn, is dat bij voorgefabriceerde dakkapellen binnen acht uur wel het geval.
  • Omdat er bij zowel het plaatsen van de dakkapel als bij het afvoeren van het afval een kraan wordt gebruikt, blijft uw woning verder schoon.

Nadelen

  • Niet iedere dakconstructie geschikt voor het plaatsen van een kant en klare dakkapel.
  • Er moet in de straat voldoende ruimte voor een kraan zijn.

Dakkapel binnen 1 dag plaatsen? Hoe ziet deze dag eruit?

Om ervoor te zorgen dat de dakkapel ook daadwerkelijk binnen een dag geplaatst kan worden is een goede voorbereiding van groot belang. Lees daarom hieronder hoe zo’n dag eruit ziet.

24 uur voor de plaatsing

Om ervoor te zorgen dat de monteurs effici├źnt kunnen werken is het belangrijk om de ruimte waar de dakkapel geplaatst wordt leeg te halen. Plaats daarom al uw spullen tijdelijk in een andere kamer en plak indien nodig uw inboedel af.

tussen 08:00 – 09.00

Op de dag van plaatsing komen de monteurs bij u thuis. Meestal zijn dit 4 monteurs die de hele dag aanwezig zijn. Na het eerste kopje koffie gaan zij direct aan de slag. Om ervoor te zorgen dat de dakkapel straks aangesloten kan worden, maken zij een klein gat in het dak. Vervolgens worden de dakpannen verwijderd en wordt het gat op maat gemaakt. Indien nodig wordt ook de constructie van het dak aangepast. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond kan het daadwerkelijke werk beginnen. Tegen 09:00 arriveren de hijskraan en uw dakkapel.

tussen 09:00 – 14.00 uur

Terwijl de vakmannen het dak hebben klaargemaakt is de kraan ondertussen gaan positioneren. Met behulp van de kraan wordt vervolgens eerst het puin uit het gat gehesen. De mannen komen vervolgens naar beneden om de kabels van de kraan aan de dakkapel te bevestigen. Zodra dat gedaan is worden de taken verdeeld. Een vakman geeft vanaf beneden aanwijzingen, een andere vakman vanuit het gat en de twee laatste vakmannen zorgen ervoor dat de dakkapel netjes en rustig tegen het dak aan wordt geplaatst. Vervolgens bevestigen zij de dakkapel op vier punten aan het dak.

tussen 14.00 – 17.00 uur

Tussen 14:00 en 17:00 zijn de vakmannen bezig met de verdere montage. Hieronder valt het waterdicht maken van de dakkapel en het aftimmeren van de binnenkant. Ook wordt de dakkapel nog een keer goed nagelopen. Hierbij wordt gecontroleerd of alle ramen naar behoren werken en of er geen schade aan het dak of de dakkapel is ontstaan. Tegen 17:00 zijn alle werkzaamheden afgerond. Klaar! De dakkapel binnen een dag is succesvol afgerond. Na een kleine schoonmaakbeurt kunt u de kamer weer inrichten en geniet u van meer ruimte en licht.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2019