Hoe en waar kunt u een dakkapel kopen?

Met het plaatsen van een dakkapel creëert u extra woonruimte en wordt de lichtinval aanzienlijk beter. Bovendien stijgt de waarde van uw woning. Dit zijn slechts enkele voordelen, maar wat ons betreft al genoeg redenen om een mooie dakkapel aan te schaffen.

Een dakkapel kopen vraagt om een relatief hoge investering. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid het aankoopproces in te gaan. Maar waar moet u precies rekening mee houden? Waar moet u op letten en welke stappen moet u ondernemen om een goede aankoop te doen en problemen te voorkomen? Voorkom verkeerde beslissingen en gebruik onze tips bij de aankoop van uw dakkapel.

eenvoudig een dakkapel kopen met onze tips

Tip 1 – controleer eerst of u een vergunning nodig heeft

Voordat u een dakkapel koopt raden wij het aan om eerst te controleren of u een vergunning nodig heeft. Lees daarom hier alles over de vergunning en het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel.

Tip 2 – koop altijd een dakkapel bij een specialist

Er zijn ontzettend veel bouwbedrijven die op papier alles kunnen, maar bij wie het ontbreekt aan specialisatie. Bedrijven die het plaatsen van een dakkapel als neventaak hebben zijn geen echte specialisten en kunnen onmogelijk alles over dakkapellen weten. Koop en laat uw dakkapel daarom altijd door een echte specialist plaatsen. Hiermee bedoelen wij bedrijven die niets anders doen dan dakkapellen bouwen en plaatsen.

Vergelijk de prijzen voor het kopen van een dakkapel

Een dakkapel kopen? Vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten in uw regio!

Start prijsvergelijk

Dakkapel kopen in Duitsland?

In Duitsland een dakkapel kopen heeft als groot voordeel dat de aanschaf van de dakkapel goedkoper is, maar is het ook verstandig om te doen? Wij denken van niet. Koopt u uw dakkapel wel in Duitsland? Houd dan rekening met de volgende punten en nadelen:

  • Taalbarrière
  • Referenties zijn moeilijker te controleren
  • Hoge transportkosten waardoor het uiteindelijke prijsverschil een stuk minder aantrekkelijk is.
  • Heeft u na plaatsing van de dakkapel problemen? Een bedrijf in de buurt zal uw problemen eerder oplossen dan een bedrijf die uit Duitsland moet komen.

Tip 3 – vergelijk de aankoopprijzen op basis van uw wensen

Wilt u een dakkapel los kopen of ook laten plaatsen? Weet u al hoe uw dakkapel eruit moet komen te zien en welke dakkapel u wilt kopen of begeeft u zich nog in een oriënterende fase? In beide gevallen is het verstandig om de prijzen en mogelijkheden bij verschillende leveranciers te vergelijken. Dat doet u met behulp van onze prijsvergelijker. Start vrijblijvend een aanvraag, ontvang op basis van uw wensen de prijzen van meerdere leveranciers en vergelijk de prijzen.

> Start nu uw prijsvergelijk

Waar moet u op letten en wat kunt u doen om probleemloos een dakkapel te kopen?

Wilt u niet voor verrassingen te komen staan en wilt u er zeker van zijn dat de kwaliteit die gepresenteerd wordt ook de kwaliteit is die u krijgt? Gebruik dan de onderstaande drie tips.

Tip 1 – let op keurmerken

Kwaliteit wordt onder andere geborgen door keurmerken. Binnen de dakkapellen branche richten de keurmerken zich zowel op de kwaliteit (service) van leveranciers en de kwaliteit van materialen. Controleer daarom bij welke keurmerken de leverancier is aangesloten. Bekende keurmerken zijn:

  • KOMO
  • BouwGarant
  • Politiekeurmerk veilig wonen

Tip 2 – Google de naam van de leveranciers

De meest eenvoudige manier om erachter te komen of een bedrijf kwaliteit levert is door de bedrijfsnaam te Googelen. Dit advies is eigenlijk te eenvoudig, maar helaas wordt het te weinig gedaan. Bespaar uzelf een hoop ellende en frustraties en doe dit altijd.

Tip 3 – doe geen aanbetaling

Vraagt het bedrijf om een aanbetaling? Dan is de kans groot dat het bedrijf niet financieel gezond is en daarom ook niet de kosten kan voorschieten. Zie deze vraag als een slecht signaal. Een financieel gezond en professioneel dakkapel bedrijf zal nooit om een aanbetaling vragen. Betaal daarom pas wanneer de dakkapel geleverd en / of geplaatst is.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023