Een dakkapel op zolder 

Heeft u een kleine zolder, een lage zolder of een zolder die nu alleen voor de rommel gebruikt wordt? Laat de zolder verbouwen. Met een dakkapel op zolder kunt u namelijk eenvoudig uw zolder vergroten. Door middel van een zolderrenovatie maakt u van uw zolderkamer een volwaardige kamer. Dit kan bijvoorbeeld een slaapkamer, badkamer of werkkamer zijn. De dakkapel zorgt voor veel extra ruimte. Bovendien neemt de lichtinval aanzienlijk toe. Helemaal wanneer er aan beide kanten van het dak een dakkapel geplaatst wordt of wanneer u voor een dakkapel met nokverhoging kiest.

Wilt u een dakkapel op zolder plaatsen? Start dan geheel vrijblijvend een prijsvergelijk. U ontvang binnen 4 tot 24 uur meerdere vrijblijvende aanbiedingen van specialisten bij u in de buurt.

> Start uw vergelijking

uw zolder vergroten met een dakkapel op zolder

Zolder vergroten met een dakkapel? Dit is wat u moet weten:

Vergelijk de prijzen voor zolder dakkapel

Dakkapel op zolder plaatsen? Vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten bij u in de buurt

Start prijsvergelijk

De vier mogelijkheden

U wilt uw zolder vergroten met een dakkapel? Dat kan op vier manieren gerealiseerd worden. Bekijk hieronder welke mogelijkheden u heeft. De mogelijkheden worden van goedkoop naar duur toegelicht.

Dakkapel aan één kant

Met een beperkt budget kunt u uw zolderkamer aanzienlijk vergroten. Is er voldoende stahoogte? Plaats dan een dakkapel aan de voor of achterkant van uw woning. Ons advies is om de dakkapel aan de achterzijde te plaatsen. Hier mag u namelijk vergunningsvrij een grotere dakkapel plaatsen dan aan de voorkant.

Dakkapel aan twee kanten

Plaats een dubbele dakkapel. Dit is een dakkapel die aan beide zijden van de zolder geplaatst wordt. Aan de voorkant een kleine- en aan de achterkant een grote dakkapel. Uw zolderverdieping wordt hiermee aanzienlijk groter. Bovendien krijgt de zolder van beide kanten licht binnen. Ook deze dakkapellen mogen vaak vergunningsvrij geplaatst worden.

vergelijk de prijzen voor een dubbele dakkapel op zolder

Verleg de nok van de zolder

Een kleine zolder met een laag plafond kan tot een volwaardige kamer gemaakt worden. Hiervoor moet de nok verlegt worden. Is uw budget beperkt? Dan kunt u uw zolderverdieping aan één zijde van het dakvlak ophogen.

Let op: voor het verleggen van de nok is altijd een vergunning nodig.

Dakkapel met nokverhoging

Wilt u uw dakkapel aanzienlijk vergroten? Dan is het mogelijk om de nok in zijn geheel te verhogen. Met een nokverhogende dakkapel maakt u van een kleine zolder een grote kamer. Het is dan zelfs mogelijk om van uw zolder twee kamers te maken.

Let op: voor deze dakkapel is een vergunning altijd een vereiste.

vergelijk de prijzen voor een nokverhogende dakkapel op zolder

Hoe zit het met de vergunning?

Voor het plaatsen van een dakkapel op een zolderetage gelden dezelfde regels als voor lager gelegen etages. Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft en onder welke voorwaarden u vergunningsvrij een dakkapel mag plaatsen? Lees dan alles over de dakkapel vergunning

vergelijk de kosten voor een dakkapel op uw zolderverdieping

Uw zolder vergroten met een dakkapel? Start direct een vrijblijvende prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wat zijn de kosten van een dakkapel op zolder?

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel op uw zolderetage worden bepaalt door vijf factoren, namelijk:

  • het type dakkapel
  • prefab of traditionele bouw
  • de materiaalkeuze
  • uw keuzes voor de inrichting en het aftimmeren
  • de gekozen isolatie

Bent u benieuwd naar de prijzen op basis van uw wensen? Start dan een vrijblijvende vergelijking.

> Start uw vergelijking

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023