Een bouwtekening voor uw dakkapel  

Wilt u een dakkapel plaatsen en moet u daarvoor een vergunning aanvragen? Dan heeft u altijd een dakkapel tekening nodig. De gemeente heeft de bouwtekening namelijk nodig voor de beoordeling van uw vergunningsaanvraag. Daarnaast is een bouwtekening ook te adviseren wanneer u veel speciale wensen heeft.

Het maken van een dakkapel bouwtekening is echter niet eenvoudig. Bovendien vormt de tekening de basis voor de bouw en moet daarom vakkundig gemaakt worden. U kunt de bouwtekening dakkapel zelf maken wanneer u ervaring heeft met het maken van technische bouwtekeningen in Autocad. Heeft u hier echter geen ervaring mee? Dan zult u een dakkapellen specialist moeten inschakelen. Het is dan wel belangrijk om de prijzen te vergelijken. Voor een dakkapel ontwerp kunnen de prijsverschillen namelijk flink uiteenlopen.

Heeft u een dakkapel tekening nodig? Lees dan meteen verder. Wij vertellen u hier waar u op moet letten en hoe u deze klus van A tot Z het beste aanpakt.

956

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor een dakkapel tekening

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Omschrijf uw opdracht
 • Start een gratis vergelijking
 • Vergelijk de prijzen, klantenervaringen en reacties
 • Bespaar 20% tot 40%

Waar op letten?

Een dakkapel bouwtekening moet aan strenge regels en eisen van zowel het bouwbesluit als de gemeente voldoen om goedgekeurd te worden. Bovendien rekenen gemeentes een vast bedrag voor de verwerking van een vergunningsaanvraag. Of de aanvraag nu goedgekeurd wordt of niet. Het is daarom aan te raden om deze klus direct goed aan te pakken en aan een specialist uit te besteden. Zo voorkomt u onnodig extra kosten.

Wilt u een professionele bouwtekening voor uw dakkapel laten maken? Start dan meteen een gratis vergelijking en ontvang de prijzen van de aangesloten specialisten.

Dakkapel tekening laten maken? Vergelijk gratis de prijzen van specialisten! 

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Start uw gratis prijsvergelijk
 • Vergelijk vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten
 • Bespaar tot 40%

Voor- en nadelen van een dakkapel bouwtekening

In sommige gevallen is een dakkapel tekening verplicht. Bijvoorbeeld wanneer u een vergunning nodig heeft. In andere gevallen is een dergelijke tekening vooral wenselijk. Het is dan belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen van zo'n bouwtekening zijn zodat u een weloverwogen keuze maakt. Bekijk daarom hieronder met welke voor- en nadelen u rekening houdt.

Voordelen

 • u kunt de dakkapel geheel op de stijl van uw wensen en woning afstemmen
 • het dakkapel ontwerp vormt meteen het technisch plan voor de dakkapellen specialist om de dakkapel te bouwen
 • met de constructietekening kunt u bij uw gemeente een bouwvergunning aanvragen
 • u voorkomt vertraging
 • met een digitale tekening kunt u eenvoudig wijzigingen doorvoeren

Nadelen

 • de dakkapel tekening vereist een investering

Dakkapel tekening nodig? Vergelijk de prijzen van specialisten!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

De constructietekening voor de dakkapel zelf maken of laten maken?

Het is natuurlijk mogelijk om zelf een tekening te maken, maar is dat verstandig wanneer u geen ervaring heeft? Wij denken om verschillende redenen van niet. In de meeste gevallen wordt een bouwtekening gemaakt omdat er een vergunning nodig is. Een eigen ontwerp voldoet in 95% van de gevallen niet aan de vereisten van de gemeente waardoor de vergunning niet wordt verleent. Hierdoor nemen de kosten onnodig toe. Iedere vergunningaanvraag kost namelijk een vast bedrag. Afhankelijk van de gemeente ligt dat bedrag tussen de €150,- en €600,- euro. Bovendien wordt een vergunning eerder verstrekt wanneer de tekening door een professioneel bureau of dakkapellen specialist ontworpen is.

voorbeeld van een dakkapel technische tekening

Stappenplan voor het maken van een bouwtekening dakkapel (5 stappen)

Heeft u een dakkapel tekening nodig of wilt u deze laten maken? Gebruik dan het onderstaande stappenplan. Hiermee treft u namelijk een goede voorbereiding waardoor het ontwerpbureau minder tijd nog heeft om de tekening te maken en de kosten dus lager uitvallen.

Stap 1 - informatie bij de gemeente opvragen

Voordat u uberhaupt een dakkapel tekening laat maken raden wij het aan om bij uw gemeente de informatie op te vragen onder welke voorwaarden u een bouwtekening nodig heeft. Dit is namelijk afhankelijk van de vergunningseisen.

Stap 2 - bouwtekeningen van de woning opzoeken

Voor het ontwerpen van de dakkapel heeft de specialist de technische bouwtekeningen van uw woning nodig. Zoek daarom de meest recente bouwtekeningen op. Beschikt u niet over deze gegevens? Dan kunt u deze vaak opvragen bij het archief van uw plaatselijke gemeente.

Stap 3 - meet het dak op

Meet de exacte maten van het dak op. De maten die u nodig heeft zijn de lengte, breedte, hoogte en hellingshoek.

Stap 4 - maak foto's van het dak (binnenzijde en buitenzijde)

Maak vervolgens vanuit verschillende hoeken foto's van het dak en doe dat ook voor de binnenkant van het dak.

Stap 5 - ontwerpbureau zoeken

Zoek tot slot een ontwerpbureau die uw dakkapel tekening kan maken. Wilt u deze op een eenvoudige manier vinden? Gebruik dan onze gratis vergelijker. In onze vergelijker omschrijft u op een eenvoudige manier uw wensen en ontvangt de prijzen van de aangesloten specialisten. U ziet dan in één oogopslag wat de kosten zijn, welke mogelijkheden u heeft en wat de voorwaarden zijn.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat kost een bouwtekening voor een dakkapel?

Een dakkapel bouwtekening kost tussen de €199,- tot €500 euro exclusief 21% btw. Hierbij is de uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 • uw wensen
 • de complexiteit van het ontwerp
 • het aantal veranderingen
 • of u het vergunningstraject wilt uitbesteden.

Vergelijk de prijzen voor uw dakkapel bouwtekening

Bent u benieuwd naar de kosten op basis van uw wensen? Vergelijk dan geheel vrijblijvend de prijzen van de aangesloten ontwerpbureau's en bespaar 20% tot 40% aan kosten.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen

Regelmatig ontvangen wij vragen over bouwtekeningen voor dakkapellen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen verzameld en hieronder beantwoordt.

Is een bouwtekening voor een prefab dakkapel ook nodig?

Kiest u voor een standaard prefab dakkapel en mag u vergunningsvrij bouwen? Dan hoeft u geen constructietekening te laten maken. Voor een maatwerk prefab dakkapel is een constructietekening wel aan te raden, maar het is niet verplicht. U heeft alleen een tekening nodig wanneer uw gemeente dat vereist.

Is het eenvoudig om zelf een bouwtekening voor een dakkapel te maken?

Er zijn verschillende online tekenprogramma's waarmee u vrij eenvoudig zelf een dakkapel tekening in 3d kunt maken, maar let op: deze programma's zijn niet geschikt om een bouwtekening voor een vergunningsaanvraag te maken. Dat komt door het ontbreken van technische gegevens. Ontwerpbureau's maken wel een technisch ontwerp die aan alle vereisten van een gemeente voldoet. Heeft u een vergunning nodig? Laat de constructietekening dan altijd door een specialist maken.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2019