De dakkapel vergroten vergroot uw wooncomfort, maar er is meer!

De dakkapel vergroten is één van de manieren om uw wooncomfort te verhogen. Door de dakkapel te verlengen, verbreden, verhogen of anderszins uit te breiden ontstaat er namelijk extra woonruimte en wordt de lichtinval bevordert.

Er zijn echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Wilt u weten hoe u deze klus aanpakt? Lees dan hier alles wat u moet weten over het vergroten van uw dakkapel en gebruik onze tips om kosten te besparen.

1228

Opdrachtgevers hebben een prijsvergelijk gedaan voor het vergroten van een dakkapel

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Omschrijf uw wensen
 • Start een gratis vergelijking
 • Vergelijk vrijblijvend en bespaar tot 40%

Uw dakkapel vergroten, verbreden of verlengen? Vergelijk gratis de prijzen!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Vul uw wensen in
 • Start een gratis prijsvergelijk
 • Bespaar 20% tot 40%

Kan iedere dakkapel vergroot worden?

Praktisch iedere dakkapel kan vergroot worden. Voor een vergroting moet de dakkapel wel aan twee eisen voldoen. Welke eisen dat zijn leest u hieronder. 

 1. De constructie van de huidige dakkapel moet in een goede conditie zijn. Dit vormt namelijk de basis voor de uitbreiding.  
 2. Wilt u vergunningsvrij uw dakkapel vergroten? Dan moet u binnen de wettelijke eisen van de dakkapel vergunning blijven. Speciale wensen, zoals een schuin dak, een verhoging van de nok of een extra hoge dakkapel vereisen altijd een vergunning. Blijft het dak echter plat en houdt u zich aan de regels met betrekking tot de erfgrens? Dan heeft u meestal geen vergunning nodig. 

Op welke manieren kan een dakkapel vergroot worden?

Bij het vergroten van een dakkapel denken veel mensen aan het verlengen van de dakkapel. Vaak is dit ook de manier waarop een dakkapel vergroot wordt. Toch zijn er meerdere manieren om een dakkapel te vergroten. Bent u benieuwd welke mogelijkheden u heeft? U leest het hieronder. 

Verlengen (breder maken) van de dakkapel

De meest populaire manier om een dakkapel te vergroten is door de dakkapel langer te maken. Deze manier van uitbreiden noemt men het verlengen of verbreden van de dakkapel. Hierdoor maakt u één kamer ruimer en lichter of creëert u de mogelijkheid om de dakkapel op te splitsen en voor twee kamers te gebruiken. 

Verhogen van de dakkapel 

Is de dakkapel te laag? Het vergroten van een dakkapel kan ook gedaan worden door de hoogte aan te passen. Dit noemt men het verhogen van de dakkapel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • de hoogte aan te passen van 150 centimeter naar 175 centimeter of hoger
 • de vorm van het dak te wijzigen 
 • een nokverhoging of nokverlegging te laten bouwen

Is er voor het vergroten van een dakkapel een vergunning nodig?

Voor het vergroten van een dakkapel is niet altijd een vergunning nodig. Of er voor het vergroten van een dakkapel een vergunning nodig is, hangt af van de manier waarop de dakkapel vergroot wordt. Lees daarom alles over de dakkapel vergunning om te bepalen of u voor het vergroten van uw bestaande dakkapel een vergunning nodig heeft of niet.

Dakkapel laten vergroten? Start een gratis prijsvergelijk!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Vrijblijvend vergelijken
 • Vakkundige dakkapel specialisten
 • Bespaar tot 40%

Wat zijn de kosten om een dakkapel te vergroten? 

De dakkapel vergroten vraagt om een nieuwe investering. De hoogte van de kosten worden echter bepaalt door de manier waarop de dakkapel uitgebreid wordt.

Kostenindicatie om een dakkapel te verlengen

De goedkoopste manier om een dakkapel te vergroten is door deze te verlengen en de vorm van het dak niet aan te passen. Laat u de dakkapel vergroten door deze te verlengen? Dan kunt u uitgaan van kosten tussen de €1.000,- en €1.500,- euro inclusief btw per strekkende meter.

Deze kosten zijn echter afhankelijk van het materiaal waarvan de dakkapel gemaakt is. Daken en dakkapellen zijn uniek. Bovendien rekenen vakmensen verschillende uurtarieven. Het logische gevolg daarvan is dat de prijzen verschillen. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken.

Bent u benieuwd naar mogelijkheden en prijzen voor uw dakkapel uitbreiding? Start dan meteen een gratis vergelijking, laat de kosten vrijblijvend berekenen door verschillende specialisten bij u uit de buurt en vergelijk zowel de prijzen als de mogelijkheden en garanties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Kostenindicatie om een dakkapel te verhogen

Wilt u uw dakkapel vergroten door de hoogte van uw bestaande dakkapel te wijzigen? In dat geval is het noodzakelijk om ook de constructie van de dakkapel aan te passen. De kosten voor het verhogen van een dakkapel zijn daarom hoger dan het verlengen van een dakkapel. Ook hierbij geldt dat de kosten afhankelijk zijn van het materiaal. Reken in ieder geval op kosten tussen de €1.100,- en €1.600,- euro exclusief btw per strekkende meter.

Overweegt u de dakkapel te verhogen en wilt u vrijblijvend weten welke kosten u kunt verwachten? Start dan een gratis prijsvergelijk en ontvang alle benodigde informatie inclusief prijzen van de aangesloten specialisten!

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023