Vakkundig een bestaande dakkapel vernieuwen

Een dakkapel zal na verloop van jaren verouderd raken en onderhoud nodig hebben. Wordt het onderhoud niet op tijd uitgevoerd? Dan wordt de slijtage te groot waardoor er problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lekkages of vochtproblemen. Een dakkapel hoeft echter niet altijd vanwege slijtage of achterstallig onderhoud vernieuwt te worden. Het is namelijk ook mogelijk dat de raamindeling of de stijl van de dakkapel niet meer naar wens is. De dakkapel vernieuwen is dan een goede oplossing en zorgt er bovendien voor dat u jaren lang geen onderhoud meer hoeft te plegen. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Dakkapel in zijn geheel vernieuwen
  • Delen van de dakkapel vernieuwen

Uw dakkapel laten vernieuwen? Vergelijk vrijblijvend de prijzen!

Dakkapel laten vernieuwen? Dit is wat u moet weten:

Gebruik de onderstaande links om snel naar de gewenste informatie op deze pagina te navigeren.

De prijzen van dakkapellen in Duitsland vergelijken met Nederlandse dakkapellen

Bestaande dakkapel laten vernieuwen? Plaats vrijblijvend uw opdracht en ontvang de prijzen

Opdracht plaatsen

Het vernieuwen van een bestaande dakkapel 

In principe kan ieder deel van een dakkapel vernieuwd worden, maar over het algemeen wordt de constructie van de dakkapel niet aangepast. De dakkapel behoudt daardoor zijn vorm en afmetingen waardoor u ook geen vergunning nodig heeft. Worden de afmetingen of de vorm van de dakkapel wel aangepast? Controleer dan of u een vergunning nodig heeft.

Bovendien kunt u bij het vernieuwen van een dakkapel ervoor kiezen om andere materialen te gebruiken. Hierdoor maakt u van bijvoorbeeld een houten dakkapel een kunststof dakkapel.

De dakkapel compleet vernieuwen

Is er sprake van houtrot of andere vormen van ernstige slijtage? In dat geval doet u er goed aan om de dakkapel in zijn geheel te vernieuwen. Een dergelijke vernieuwing kan echter erg duur zijn en de kans is aanwezig dat het plaatsen van een nieuwe dakkapel goedkoper is. Laat daarom altijd een vrijblijvende begroting maken door een specialisten bij u uit de buurt.

Kosten voor het vernieuwen van een dakkapel

De kosten voor het vernieuwen van een dakkapel zijn afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd worden, het materiaal dat gebruikt wordt en de afmetingen van de dakkapel. Daarom ziet u hieronder de gemiddelde prijzen op landelijk niveau. Let op: de onderstaande prijsindicaties zijn inclusief btw, maar exclusief de kosten voor materialen.

Vernieuwen vanPrijsindicatie per uur
Dak€40
Dakbedekking€35
Daktrim€37,50
Boeideel€40,50
Zijwangen€40,50
KozijnenPlaatsen kost ongeveer hetzelfde als de kosten voor het kozijn
Ramen€55
Front€40,50
Loodslabben€35
Knieschot€35
Binnenkant€35
Hang en sluitwerk€30

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023