Moet u uw bestaande dakkapel vervangen?

Heeft u een dakkapel aan de voorzijde of achterzijde van uw woning en zijn de verschillende onderdelen en de constructie van uw dakkapel verouderd? Dan kunt u het beste uw bestaande dakkapel vervangen. Hierbij wordt de oude dakkapel eerst verwijderd om vervolgens plaats te maken voor een nieuwe dakkapel of bijvoorbeeld een dakraam.

dakkapel vervangen met een kraan

U hoeft echter niet altijd meteen de dakkapel in zijn geheel te vervangen. Vaak is de constructie van de dakkapel namelijk nog goed en kunt u ervoor kiezen om alleen enkele of meerdere onderdelen te laten vervangen. Hiermee ontstaat ook direct de mogelijkheid om bijvoorbeeld een dakkapel van hout te vervangen door kunststof, zink, bitumen of trespa.

het vervangen van delen van de dakkapel

Wat kost het vervangen van een dakkapel of onderdelen?

De kosten voor het vervangen van een complete dakkapel of enkele onderdelen zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Het is daarom aan te raden om met behulp van onze vergelijker gratis en vrijblijvend de prijs bij verschillende leveranciers op te vragen zodat u op een eenvoudige manier de prijzen kunt vergelijken.

Vergelijk de prijzen voor het vervangen van uw dakkapel en bespaar kosten

Uw dakkapel laten vervangen? Vergelijk dan geheel vrijblijvend de prijzen van specialisten in uw regio!

Start prijsvergelijk

Houd hier rekening mee bij het vervangen van een dakkapel

Bij zowel het vervangen van een complete dakkapel als bij het vervangen van enkele onderdelen zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kunt u wel een paar handige tips gebruiken? Gebruik dan het onderstaande stappenplan.

  1. Bepaal of de gehele dakkapel of alleen (enkele) onderdelen vervangen moeten worden
  2. Controleer of u een vergunning nodig heeft
  3. Vergelijk de prijzen voor het vervangen van de dakkapel of onderdelen

Bepaal of de gehele dakkapel of alleen (enkele) onderdelen vervangen moeten worden

Om onnodige kosten te voorkomen is het aan te raden om eerst te bepalen of de gehele dakkapel vervangen moet worden of niet. Dit bepaalt u aan de hand van onderstaande controlevragen.

ControlevraagDakkapel in zijn geheel vervangen?
Is de dakkapel ouder dan 50 jaar?ja
Is de dakkapel verzakt?ja
Is de constructie van de dakkapel verzwakt?ja
Is de dakkapel niet meer naar wens?ja

Welke onderdelen van een dakkapel kunnen vervangen worden?

Hoeft u niet de gehele dakkapel te vervangen, maar wilt u uw dakkapel wel nieuw leven inblazen? Dan kunt u het beste één of meerdere onderdelen van de dakkapel vervangen. Hieronder ziet u een overzicht van de onderdelen die vervangen kunnen worden:

Onderdeel vervangenToelichting
DakHet dak vormt het bovenste deel van de dakkapel en kan van verschillende materialen en isolatiemogelijkheden voorzien worden
DakbedekkingDe dakbedekking zorgt ervoor dat het dak waterdicht blijft en kan van verschillende materialen gemaakt zijn
BoeideelHet boeideel is de rand die zich aan de bovenkant van de ramen begeeft. Het boeideel is een onderdeel van het dak en kan verschillende vormen hebben
GlasHet glas vormt het raam van de dakkapel. Vaak bevat een dakkapel meerdere ramen die open, dicht en kunnen kiepen. Andere ramen zijn vast.
KozijnDe kozijnen zijn de behuizing van de ramen
OnderdorpelHet onderdorpel is het lood onder de kozijnen
ZijwangenDe zijwangen zijn de zijkanten van de dakkapel

Controleer of u vergunningsplichtig bent 

In sommige gevallen heeft u voor het vervangen van de dakkapel een dakkapel vergunning nodig, maar dat is niet altijd het geval. U heeft in ieder geval geen vergunning nodig, wanneer:

  1. de nieuwe dakkapel niet van plek wisselt en dezelfde maten als de oude dakkapel krijgt
  2. u alleen onderdelen van de dakkapel laat vervangen waarbij de vorm van de dakkapel gelijk blijft als de oude dakkapel

Voor het vervangen van een dakkapel heeft u mogelijk wel een vergunning nodig, wanneer:

  1. de nieuwe dakkapel andere afmetingen krijgt
  2. wanneer de vorm van de dakkapel verandert

Vergelijk de prijzen voor het vervangen van de dakkapel of onderdelen

Voordat u uw gehele dakkapel of enkele onderdelen laat vervangen raden wij het aan om te oriënteren op de prijzen, mogelijkheden en garanties. Op die manier krijgt u namelijk een goed beeld van de verschillende leveranciers.

Omdat het veel werk is om specialisten individueel te benaderen raden wij het aan om gebruik te maken van onze vergelijker. Met één aanvraag vergelijkt u dan namelijk meteen de prijzen, mogelijkheden en garanties van verschillende specialisten bij u uit de buurt.

>Start nu uw prijsvergelijk

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023