Antwoord op de vraag: wat kost een dakkapel inclusief plaatsen?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten dat de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren. Veel van die factoren heeft u zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor het materiaal, de afmetingen en afwerking. Andere kosten, zoals de kosten voor de huur van een hijskraan, heeft u niet in de hand. Op deze pagina wordt de vraag zo duidelijk mogelijk beantwoordt.

wat kost het laten plaatsen van een dakkapel? Hier vindt u het antwoord

Wat kost het laten plaatsen van een dakkapel op basis van uw wensen?

In de meeste gevallen is het beter om de exacte kosten te achterhalen. Bijvoorbeeld voor het maken van een begroting. Door de exacte prijzen te weten kunt u namelijk een beter besluit maken.

Ontvang daarom gratis en vrijblijvend de prijzen voor een dakkapel inclusief plaatsen op basis van uw wensen. Hiervoor start u een aanvraag via de onderstaande link.

> start uw vergelijking

Kosten voor een dakkapel inclusief plaatsen? Dit is wat u moet weten:

Vergelijk de prijzen voor zolder dakkapel

Wat kost een dakkapel met plaatsen op basis van uw wensen? Vergelijk de prijzen van specialisten!

Start prijsvergelijk

Factoren die de kosten beïnvloeden

Eerder op deze pagina zijn al een aantal factoren benoemt die de kosten voor een dakkapel inclusief plaatsen beïnvloeden. Er zijn in totaal tien prijsfactoren, namelijk:

  1. Het type dakkapel
  2. Afmetingen
  3. Prefab of traditionele bouw
  4. Keuze voor de vorm van het dak
  5. Het soort dakbedekking
  6. Materiaal van de bekleding
  7. Glaswerk
  8. Isolatie
  9. Afwerking binnenzijde
  10. Helling van het dak

Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen op basis van voorbeelden?

Houdt u het simpel? Dan kunt u er van uitgaan dat een traditionele dakkapel van hout ongeveer €1.100,- euro per meter kost. Traditionele dakkapellen van kunststof kosten ongeveer €1.250,- euro per meter. Kiest u voor prefab? Dan liggen de prijzen ongeveer 10% hoger. De indicaties zijn inclusief btw, plaatsing en een standaard afwerking van de binnenkant. Bekijk de voorbeelden hieronder.

Let op: een kleine dakkapel is relatief duur. Dat komt door vaste overheadkosten zoals de inzet van een hijskraan.

Klein formaat 

Kiest u voor een klein formaat dakkapel (150 cm tot 250 cm) met een vast raam en een draai/kiepraam? Reken dan op kosten tussen de €2700,- tot  €3.300,-.

Gemiddeld formaat 

De meest gekozen dakkapel is een middelgrote dakkapel met één vast raam en twee draai- kiepramen. De dakkapel heeft een breedte van 300 cm tot 350 cm. Voor deze dakkapel komt de kostindicatie uit op €3.500,- tot €4.000,-.

Groot formaat

Een dakkapel met een groot formaat begint vanaf 400 cm breed en kost tussen de €4.400,- en €5.300,-. Dakkapellen met een groot formaat hebben meestal één of twee vaste ramen en twee draai- kiepramen.

Extra opties

Maar wat kost een dakkapel inclusief plaatsen en met extra opties? Dit kunt u aan de hand van de bovenstaande voorbeelden en de tabel hieronder berekenen.

ProductKosten
Rolluik (per meter)€200 – €400
Draai-kiepraam€110 – €225
Hang- en sluitwerk (per raam)€80 – €160
Insectenhor (per raam)€60 – €100
Knieschotten (per stuk)€30 – €40
Ventilatierooster (per 10 centimeter)€7 – €10

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Sommige mensen zijn handig en maken de dakkapel zelf. Ook de afwerking nemen zij voor hun rekening. De mensen hebben daarom alleen hulp nodig bij het plaatsen van de dakkapel door middel van een hijskraan. De kosten hiervoor liggen tussen de €200,- en €250,- euro per uur inclusief btw.

7982 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,7.

14981

Vergelijkingen

11368

Opdrachten uitgevoerd

765

Vakkundige dakkapel specialisten

Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vindt u uitsluitend dakkapel specialisten met een geldig kvk inschrijvingsbewijs. Daarbij worden de specialisten continue gemonitord en zijn de meeste bedrijven aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2023